maanantai 6. joulukuuta 2010

Sauna ja pesuhuone 3D-kuvana

Tässä se on. Sauna ja suihkut. Samat avainsanat kuin alakerran wc:ssä sopivat mielestäni myös tähän: pelkistetty ja tyylikäs.

Seinässä ja lattiassa on käytetty samoja kaakeleita kuin alakerran wc:ssä: isoa, kiiltävää valkoista seinälaattaa ja tumman harmaata kaakelia lattiassa.

Suurta valkoista seinäpintaa halusimme keventää tumman harmaalla luonnonkiviraidalla, bordilla. Kiukaan taakse tulee myös luonnonkivestä tehty näyttävä "pilari".

Saunaovi sekä lauteiden yläpuolella oleva väliseinä ovat kirkasta lasia, mikä antaa suhteellisen pienelle tilalle avaramman tunteen.

Sadesuihkut ovat mallia Oras Hydra ja termostaatit Oras Cubistaa.
Kokonaisuus. Tässä kuvassa luonnonkivibordi kiertää tilan vaakatasossa.

Eri näkökulma. Tässä luonnonkivikevennys on pystysuorassa vaakasuoran sijasta.
Ja tässä vielä yksi näkökulma, jossa luonnonkivikevennys on pystysuorassa. Terassille avautuva ulko-ovi on kylläkin väriltää tummanharmaa ja siinä on pieni pyöreä ikkuna.
3D-kuvat ovat kyllä tosi hieno juttu, koska olin tämänkin tilan suhteen pitkään pohtinut, onko luonnonkivestä tehty kevennys paremman näköinen pystysuorassa vai vaakatasossa. Kuvien avulla päätös helpottui: mielestäni pystysuora on ehdottomasti parempi!

Kuvat: Kaakelitaikurit

8 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää todellakin! Pystysuora luonnonkivi tehosteraita antaa tilaan selkeyttä ja jotenkin jämäköittää ulkonäköä. Todella kivan näköinen tuo saunan lasiseinä. Tuleeko se teiltä mistä firmasta? Haaveilen meille samantyyppistä seinäratkaisua mutta meidän pikkukaupungista ei löydy firmaa joka vastaavia seiniä tekisi, joten jostain muualta täytyisi lähteä kyselemään.

  VastaaPoista
 2. Moikka Johanna!

  Itse asiassa en vielä tiedä mistä tuo lasiseinä hankitaan. Tämä kuuluu Jämerän avaimetkäteen-toimituksen juttuihin, etten välttämättä tiedä kaikkia toimittajia etukäteen. Kerron sitten, kun asia varmistuu!

  VastaaPoista
 3. Moi Jonna,
  Olen seuraillut blogianne tässä jonkun aikaa, oma projekti on vielä teistä vähän jäljessä... Teille tulee kyllä todella kaunis talo, ihanat ikkunat olohuoneessa, ja kauniilta näyttävät nyt laattavalinnatkin. Ja olen kanssasi samaa mieltä, eli tehosteraidat ehdottomasti pystyyn!! Näin yhdistät kivasti pesutilan saunaosaston "pystypalkin" kanssa. Uskon, että kokonaisuus paranee myös tummanharmaan ulko-oven kautta. Suihkut laittaisin itse symmetrisesti ikkunan molemmin puolin, eli kuten pohjapiirrustuksessa, molemmat yhtä etäälle ikkunasta. Ja itsellä ainakin heti heräsi kysymys, että miltä näyttäisi, jos tehosteraidat olisivatkin molemmin puolin suihkuja ja näin korostaisi kauniisti näyttäviä suihkuja. Vastapäisellä seinällä taas tehoste voisi olla lähempänä ovea (eikä kyllä mielestäni ole edes välttämätön) niin, että valkoiselle laatalle jäisi tilaa laittaa kauniit pyyhekoukut ja kylpypyyhkeet/-takit tuomaan lisää väriä. 3D kuvat ovat kyllä aivan mahtavia, helpottavat kovasti päätösten tekoa!

  Tulipas pitkä kommentti... laitan sinut linkkilistalleni, jos se vain sopii?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Niina hyvistä kommenteista!

  Tarkoitus onkin, että suihkut tulevat symmetrisesti ikkunan molemmin puolin. Tässä kuvassa tätä pientä yksityiskohtaa ei vielä ole viilattuu paikoilleen. Hyvä kommentti myös tuosta tehoste raidasta ulko-oven puoleisella seinällä - se saattaakin olla ihan turha... Pitää vielä "maistella" vaihtoehtoa :)

  Ja saat toki linkittää blogini omaan blogiisi - jos sopii niin teen samoin myös itse.

  VastaaPoista
 5. Pystyraita on parempi minunkin mielestäni.

  VastaaPoista
 6. Tyylikäs on tämä sauna ja pesuhuone:).

  VastaaPoista
 7. Hyvän näköinen tulossa teidän saunaosastostanne. Noissa 3D kuvissa "valaistusefektitkin" vastannevat hyvin pitkälti todellisuutta?

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommentistasi Maria!

  Valaistus on aika lailla samalla tavalla kuin piirustuksissa, eli suihkutilaan tulee spotit (muistaakseni tosin vain 4 kpl).

  Saunaan ei tule pikkuledejä kiukaan yläpuolelle, kuten kuvassa on annettu ymmärtää. Sen sijasta saunan valaistus on suunniteltu tunnelmalliseksi ja edulliseksi toteuttaa siten, että lauteiden alle asennetaan etuseinän kulmiin ihan tavalliset kulmavalaisimet. Lasipintaa saunan seinässä on kuitenkin sen verran, ettei liian pimeä pitäisi tulla.

  Toivottavasti tarkennukseni on kirjoitettu tarpeeksi ymmärrettävästi! :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!