maanantai 31. toukokuuta 2010

Neljä edistyksen askelta

 1. Uudet kuvat valmistuivat
 2. Vantaan kaupungin lupakäsittelijä lupasi ottaa uudet kuvat vastaan ennakkolausuntoa varten
 3. Uusi pääsuunnittelijamme otti meihin yhteyttä ensimmäisen kerran
 4. Saimme sähköpostitse pyynnön LVI-suunnittelun aloittamisesta
Uusista kuvista tulivat mielestämme ihan hyvät, varsinkin ottaen huomioon tilanteen.
  

Tässä vielä vertailun vuoksi vanhat 3D-kuvat.

(Arkkitehti lupasi huolitellumpia 3D-kuvia sitten, jos ja toivottavasti kun olemme saaneet myönteisen ennakkolausunnon.)

Suurimmat muutokset liittyvät ikkunapintoihin, joita on pienennetty reilusti seuraavin keinoin:
 • Yhtenäisiä isoja ikkunapintoja ei enää ole lainkaan
 • Aiemmin lattiapinnasta alkavat ikkunat on korotettu siten, että ne alkavat vasta 30 cm korkeudelta (olohuone, ruokailutila, keittiö, rapun tausta, 2. krs:n makuuhuone)
 • Iso yläikkuna, joka aiemmin oli osana isoa kaksikerrosta lasipintaa on jaettu kahdeksi pieneksi ikkunaksi
 • Myös katupuolella rajanaapureiden suntaan olevat kapeat ja korkeat yhtenäiset ikkunat ovat pilkottu neljäksi pieneksi ikkunaksi
Lisäksi kaikki ikkunoiden väliset puiset kevennykset ovat poistettu ja talon sijaintia tontilla on muutettu normaalien käytäntöjen mukaiseksi Vantaan Energian kanssa käydyn keskustelun pohjalta.

Olimme yhteydessä Vantaan kaupungin lupakäsittelijään, joka myöhemmin iltapäivällä vastasi sähköpostikyselyymme, että hän voi ottaa vastaan kuvat ennakkolausuntoa varten. Näin saamme varmistettua, olemmeko lainkaan oikeilla jäljillä tekemissämme muutoksissa.

Uusi pääsuunnittelijamme Zekatalla heräsi myös päivän tapahtumiin, ja soitteli lounaan jälkeen ja kävimme tilannekatsauksen ja seuraavat toimenpiteet läpi. Hyvältä näyttää siis myös tämän suhteen.

Päivän lopuksi saimme vielä yhteydenoton Jämerän LVI-suunnittelijakumppanilta Spigot Oy:ltä, joka kyseli milloin kerkeisimme tavata LVI-suunnittelman ensitapaamisen merkeissä.

3 kommenttia:

 1. Teidän tulevassa talossa ikkunat ovat ainakin fiksummin sijoitettu kun tuossa naapuritalossa, jossa ikkunat on vain rumasti läiskitty sinne tänne. Toivottavasti muutokset menee läpi ja pääsette pian varsinaisiin rakennustöihin.

  VastaaPoista
 2. Kiva kun asiat etenee. Toivottavasti kaupunki näyttää vihreää valoa uusille suunnitelmille. :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Olen täysin samaa mieltä, että meillä ikkunat toimii paremmin kuin valkoisessa naapuritalossa. Ja kuten Harri myöhemmässä blogikirjoituksessani kommentoi, tämä uusi muokattu vaihtoehto on myös ihan toimiva ja mielesätmme hyvännäköinen.

  Nyt pidämme vaan sekä sormet että varpaat ristissä, että saamme myöntävän ennakkolausunnon. En tiedä kuinka nopeasti se tulee, ehkäpä jo tänään...??

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!