sunnuntai 9. elokuuta 2015

Asuntomessut 2015, vol. 4 - pintoja

Tänään on viimeinen Asuntomessupäivä. Olethan ehtinyt jo käydä messuilla, mikäli sinne haluat mennä?

Viimeisen Asuntomessupäivän kunniaksi ajattelin vielä kirjoittaa postauksen kohteesta nro 33 - Hevi kivitalo Panthera Tigriksestä. Tämä talo jäi mieleen tietenkin, koska kyseessä on kivitalo, kuten meidänkin, mutta myös sen ulkomuodon takia sekä sisältä että ulkoapäin katsottuna. Ulkopinnoissa silmääni hiveli pyöreät muodot ja sisätiloissa puolestaan uudenlaiset pintamateriaalit seinissä ja katossa.

Panthera Tigris on yksi messualueen energitehokkaimmista taloista, ja sille on myönnetty A-energiatahokkuusluokka. Ulkoseinien U-arvo on vain 0,08 ja ikkunoiden 0,55. Taloon on asennettu aurinkokeräimet ja ilmanvaihtokoneen korkea vuosihyötysuhde mahdollistaa energialuokan A+. Korkeaan energiatehokkuuteen vaikuttaa myös se, että talon alapohja on lämmin ja koneellisesti tuulettuva eli kylmän ilman pääsy ryömintätilaan on estetty.


Ulkoota katsottuna Panthera Tigris on värikäs ja hauska kokonaisuus värikkäine puuverhouksineen ja pyöreine muotoineen. Tässäkin kohteessa on Drop-ulkoallas terassilla. Iso yläterassi muistuttaa kooltaan meidän yläterassia ja sieltä katsottuna piha avautuukin aivan erilaisena kuin alhaalta katsottaessa.


Seinien pinnat olivat hyvin erikoisen näköiset. Yllä kuva portaikosta. En tiedä onko tuo ihan oman maun mukainen ja pohdin tarttuuko "koloihin" kovasti pölyä. Jos tulkitsin kohteen esitettä oikein, tässä olisi kyseessä Tierrafino Duro -sisustuslaasti. Kyseinen tuote on sisustuspintojen erikoisliikkeen Decoksen tyylinäyte.


Yläkerran aulassa on hieman vähempi röpelöistä helmiäispintaa. Koko tilaa en itse tuolla laittaisi, mutta korostsuskeinona varmasti upea esimerkiksi yhden seinän verran.


Päämakuuhuone. Valkoista. Avaruutta. Valoa.

Kuvassa näkyy myös tyylinäyte samaisen Decoksen kattopintamateriaalista: Rivedel Preziosi -erikoismaali värinä valkoinen ja hopea. Makuuhuoneen seinä on samaa kuin rapussakin eli Tierrafino Duro -sisustuslaastilla viimeistelty röpelöinen pinta.

Huomatkaa makuuhuoneen kattovalaistus - tarkoitan niitä pieniä. Mitä mieltä olette? Minä tykkään.


Lasten huoneessa seinät ovat viimeistelty teippitapetilla. Kyseinen tuote on japanilainen washi-teippi, jonka maahantuojana toimii pirkkalainen yritys Teippitarha. Väri ja kuosivaihtoehtoja on loputtomiin, ja tuotteilla voi koristella paitsi seiniä myös ovia, huonekaluja, ikkunoita, metallia ja muovia.

Teippitarra tarttuu uudelleen niin kauan, kun sen liimapinta pysyy kuivana. Teippiä voi siirtää paikasta toiseen eikä alustaan tai pintaan jää irrottaessa jälkiä. Teipit ovat saatavissa monissa eri leveyksissä 5 senttimetristä 30 senttimetriin.


Toinen talon erikoisuus on ikkunasmyygeihin asennetut pienet kohdevalaisimet.


Mielestäni ihan kivan näköiset kauempaakin katsottuna.


Jatketaan valaisin asialla. Nimittäin olohuoneen korkean tilan kattoon on asennettu tähtitaivas. Kuva on otettu toisesta kerroksesta. Huomaa ylätasanteen kaareva muoto. Myös taustalla oleva seinä on kaareva, mutta vastakkaiseen suuntaan.

Kuvassa näkyy myös hyvin pintamateraaleja jälleen kerran. Katossa on samaista Rivedel Preziosi -erikoismaalia ja seinässä röpelöistä Tierrafino Duro -sisustuslaastia. Lattia on pinnoitettu Riverdelin valkoisella Oxydalla. Valkoinen lattia koitui tosin messun aikana haasteelliksi, kun ihmiset ramppaavat talossa ulkokengillä.

Kokonaisuuten  oikein miellyttävä talo, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!