lauantai 19. marraskuuta 2011

Valaistussuunnittelun raamattu

Harmittaa vietävästi, että löysin kirjan vasta nyt. Lucy Martinin kirjoittama kirja Valoa kotiin (alkuteos The Lightning Bible) on jokaisen rakentajan perusopas ja kattava vinkkikirja valaistuksen suunnittelemiseen.


Kirjassa käydään ensin hyvin perusteellisesti läpi perusasioita valon merkityksestä, heijastumisesta ja tunnelmasta sekä valon erilaisista tarpeista eri huoneissa. Sopivan valolähteen valitseminen, valolähteiden sijoittelu ja energiatehokkuus ovat myös ensimmäisen luvun asioita.

Rakentajalle, joka pääsee suunnittelemaan kotinsa valaistusta alusta alkaen, kirja tarjoaa kattavasti tietoa myös hyvän valaistuksen perussäännöistä. Omassa luvussaan on esitelty sisustusvalaisimia, sekä klassisia että moderneja vaihtoehtoja.

Kirjasta löytyy myös kaikille sisustajille (vaikkei rakentaisi tai remontoisikaan) hyviä vinkkejä esimerkiksi siitä, miten kotiin saa pienellä rahalla uutta ilmettä muuttamalla valaistusta. Tiesitkö esimerkiksi, miten pieneen olohuoneeseen luodaan lisäneliöitä valitsemalla oikean valaistuksen?

Kirja on 256-sivun mittainen täyspakkaus vinkkejä ja asiantuntijaneuvoja. Korkealaatuiset valokuvat täydentävät tekstiä erittäin hyvin. Inspiraatio herää kerrassaan, kun kirjaa selaa - ja minua harmittaa, etten saanut kirja käsiini siinä vaiheessa, kun valaistusta meille mietittiin...
 
(Älkää ymmärtäkö väärin: Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ammattilaisen näkemystä ja omien ajatuksien viimeistelyä olisin tarvinnut joka tapauksessa. Harmittaa vain, koska olisi ollut hyvä opiskella valaistusmahdollisuuksia etukäteen, jopa ennen valaistusasiantuntijan ensimmäistä tapaamista.)

9 kommenttia:

 1. Sain alkuperäisen teoksen mieheltäni Lontoon tuliaisiksi noin vuosi sitten. Kirja on luettu hiirenkorville. Valtavasti hyviä vinkkejä, esimerkkikuvia, do/don't... Laadukas ja perusteellinen opus, tosiaan.

  VastaaPoista
 2. Iso kiitos tästä kirjavinkistä! Juuri tällaista teosta olen kaivannut. Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasia ja lisäsin sen myös omalle listalleni. Toivottavasti tämä sopii sinulle! Me rakennamme täällä: www.modernipuutalo.blogspot.com

  Mukavaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
 3. Hei Mervi!

  Blogin linkkaaminen sopii erinomaisen hyvin. Kiva, että kirjavinkki tuntui osuvalta. Suosittelen tuota opusta lämpimästi!

  VastaaPoista
 4. Tilasin kirjan netistä samalta istumalta, koska meillä on rakennusprojeti vasta alkamassa ja kaikki tieto on tarpeen. Toivottavasti oon niin hyvä kuin kerroit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että teit hyvän päätöksen hankkia kirjan!

   Poista
 5. Hmmm, onkohan tämä opus edelleen kurantti teos, kun tuntuu, että tekniikka ja systeemit kehittyvät sellaista vauhtia, ettei perässä pysy? Sormi täällä jo Tilaa-näppäimellä nimittäin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekniikka saattaa hyvinkin kehittyä, mutta perusopit valaistuksen suunnittelusta pitävät kuitenkin kutinsa. Minulle opus oli tarpeellinen ja antoi lisäymmärrystä ja pohjaa suunnitteluun.

   Poista
  2. No sitten taitaa lähteä tämä kirja hankintaan. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
  3. Eipä kestä. Kerro mieluusti kirjan saatuasi, oliko siitä apua vai ei!

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!