lauantai 15. lokakuuta 2011

Seinäkello hakusessa

Alakertaan on tarkoitus hankkia seinäkello. Aamusumpit juodessa ja sanomalehteä selatessa olisi hyvä tietää, mitä kello on ja milloin on jo kiire. Seinäkellon paikka on annettu, ja se on tässä:


Kellon paikan määrittelee se, että sen näkee hyvin
sekä keittiöstä että ruokapöydään äärestä.
Rakas matkamuisto Japanin Hakonesta - en malttanut olla julkaisematta tätäkin kuvaa...
Kellovaihtoehtoja on vielä jokunen. Eniten minua kiinnostaa espanjalaisen, Barcelonassa pääkonttoria pitävän Nomon Factoryn OJ-kello.

Nomon OJ-kello punaisena.
Nomon OJ-kellossa koneisto ja viisarit sekä tunteja indikoivat pilkut ovat kaikki erikseen seinään kiinnitettäviä. Varsinaista kellotaulua siis ei ole.
Kelloa löytyy kahta kokoa: 50 cm ja 80 cm. Meille tuo pienempi halkaisija riittänee.

Värivaihtoehtoja kellosta löytyy myös kiitettävästi. Tuota pienempää kokoa löytyy ainakin mustana, hopeisena, punaisena, valkoisena ja lilana.

Nomon OJ-kello mustana ja lilana.
Mielestäni musta valkoisella seinällä on liian iso kontrasti, joten pohdin harmaata tai hopeeta värivaihtoehtoa. Tai miksi ei joku värikäs, esim. punainen tai lila. Hauskin olisi kirkas omenanvihreä, jolloin kellon väri sointuisi sohvan torkkupeiton ja olohuoneen maton kanssa, mutta sitä värivaihtoehtoja ei ole.

Nomon OJ-kelloa saa Suomesta mm. Palorannan nettikaupasta hintaan 65 euroa. Hinnaston mukaan iso ja pieni koko olisivat samanhintaiset - täytynee vielä selvittää tuota...

Muita kellovaihtoehtoja ovat värikäs Rainbow-seinäkello ja Spider-seinäkello. Nämä ovat molemmat saatavissa Suprise Me -nettikaupan kautta hintaan 49 euroa/kpl. (Spider-kello on tällä hetkellä alennuksessa. Normaalihinta on 85 euroa.)

Rainbow- ja Spider-seinäkellot.
Tätä postausta kirjoittaessani olen oikeastaan jo päättänyt valintani. Kyllä se on se Nomon OJ-seinäkello. Värivalinta on vielä kesken.

6 kommenttia:

 1. Hei! Samaa mieltä, hyvä sijainti kellolle ja kellohan voi olla osa sisustusta =). Voisitko jossain vaiheessa laittaa kuvia teidän keittiöstä ja ruokailutilasta ja miten ne yhdistyvät jos ne ovat jo ns "esittely kunnossa". Mittasuhteita hahmottaisi niistä varmasti paremmin kuin pohjakuvasta.
  Mukavaa & rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi!

  Kiitos viestistäsi. Tavoitteenani on postata kunnollisia kuvia kaikista huoneista ja kaikesta sisustukesta - kunhan kerkeän. Ystävä, ammattivalokuvaaja, on luvannut kuvata asuntoamme ja odotaan niinkuin vähän hänen tuloa ja hänen kuvia. Lopputulos näyttäisi paremmalta ammattilaisen dokumentoimana...

  VastaaPoista
 3. Tuosta Rainbow-kellosta tulee jotenkin koulun kellot mieleen ja se kuinka tuijottelin niiden hidasta sekuntiviisaria ja laskin päässäni kuinka monta (sataa) sekuntia oli vielä jäljellä välituntikellon soittoon.:)

  Tuo Spider on aika pähee.

  VastaaPoista
 4. Hei, jos on lapsia ajatuksissa/toiveissa, suosisin numeroita kellossa. Siis jos investoi arvokkaampaan kelloon. :)

  VastaaPoista
 5. Kello lienee jo kotiutettu. Pitääkö se jonkinlaista ääntä? Eli kuuluuko tikitys ja miten voimakkaana? Poikaystävä on lapsena kerännyt kotinsa jokaisesta kellosta patterit tikityksen takia, joten nyt olisi hakusessa silmää miellyttävä ja tikittämätön (tai edes hyvin vaimeasti tikittävä) seinäkello. Kummastakaan vaatimuksesta ei haluttaisi luopua.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kello on ostettu ja asennettu. Kirjotus siitä löytyy täältä: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2011/12/seinakello-hankittu-ja-asennettu.html

  Päädyimme siis Nomon OJ-kellon mustana, ja erittäin tyytyväisiä olemme! Hiljainen ja huomaamaton peli. Katsotaessa hyvännäköinen. Suosittelen.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!