sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Sisustusjuttuja

Joulupäivän iltana, kun pitkästytti, jatkoin taannoin keskeen jäänyttä sisustusprojektia. Sohva on periaatteessa päätetty, mutta vielä piti mitata viivottimen ja mittapiirustusten avulla, että se varmasti mahtuu.

Olohuone ja ruokailutila - riittääkö 80 cm kulkutila sohvan ja takan välissä?
No, tiukkaa tekee, mutta eiköhän se siihen mahdu. Etäisyyttä takan ja sohvan kulman välille jää noin 80 cm.

Samalla mittasin ja piirsin mittapiirustuksiin muitakin kalusteita: ruokailutilan pöydän tuoleineen ja vitriinikaapit sekä yläkerran päämakuuhuoneeseen sängyn yöpöytineen ja pikkumakuuhuoneen kirjahyllyn.

Surffasin myös mm. Iskun ja Askon sivuilla ja vertasin tarjoomaa sekä hintoja. Lopuksi vertasin vielä Ikean valikoimaan ja joudun jälleen kerran toteamaan, että Ikea on aika edullinen. Ikeasta saa samantyyliset kaapit ja vempaimet noin puoleen hintaan kuin Askosta ja Iskusta. Tottakai laadussa on eroa ja tavarat joutuu itse kuljettamaan kotiin sekä kasaamaan kalusteet, mutta kyllä tuo hinta puhuu puolestaan.

Näin ollen ruokailutilan kaksi vitriinikaappia ovat näillä näkymin Ikean Hemnes-sarjan vitriinikaappia. Se on neutraali, valkoinen peruskaappi, joka sopii tilaan kuin tilaan.
Ikean Hemnes vitriinikaappi neljällä laatikolla. Näitä tulee kaksi kappaletta ruokailutilaan. Hinta 349 €/kpl.
Ruokailutilan ruokapöydän olen blogissani jo aiemmin esitellyt. Se on Iskun Airisto-mallia. Ruokapöydän tuoleksi kaavailemme Iskun Tenor-merkkistä tuolia. Väri olisi joko musta tai tummanruskea ja sen istuin, selkänoja sekä jalat ovat nahkaverhoiltuja.
Iskun Tenor-tuoli. Hinta 114 €/kpl.
Ikean Hemnes-sarjaa meillä on entuudestaan yöpöydät sekä nykyään makuuhuoneessa oleva lipasto. Yöpöydät mahtuvat hyvin uuden 180 cm leveän sängyn molemmin puolin, mutta lipastolle joudumme löytämään uuden paikan. Tällä hetkellä vahvin vaihtoehto on toinen pikkumakuuhuoneista.

Iso makuuhuone. Lipaston oli aluperin tarkoitus mahtua sängyn oikealle puolelle ikkunan alle, mutta ko. tila on vain 100 cm leveä ja lipasto 110 cm leveä.
Pikkumakuuhuoneeseen meille tulee yhden seinän mittainen kirjahylly. Seinä on reilut 240 cm leveä, joten siihen sopii mainiosti kolme kappaletta Ikean 80 cm leveää Billy-kirjahyllyä. Kirjahylln väri on neutraali valkoinen, jolloin pelkistetyt, kirjoja täynnä olevat hyllyt sulautuvat hyvin huoneeseen. Entuudestaan meillä on näitä samoja valkoisia kirjahyllyjä kaksi, joten meiden tarvitsee ostaa ainoastaan yksi uusi hylly Ikeasta. Hintakaan ei ole päätä huimaava: 39 €/kpl. Mahdollisesti hankimme vielä hyllyyn kuuluvat korotusosat, joiden hinta on 25 €/kpl.

Pikkumakuuhuoneet. Kuvassa ylempänä olevaan makuuhuoneeseen tulee 3 x 80 cm leveä kirjahylly huoneiden väliseinää vasten.
Pohdin myös kirjahyllyn päälle integroitavia valaisimia - ihan ulkonäön takia.

Ikean Grundtal kirjahyllyyn integroitava valaisin.
Hinta 19,95 €/kpl + Ansluta-liitosjohto 14,95 €.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!