sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Divaanisohva ja kotiteatterijärjestelmä

Pistäydyimme Iskussa ja SonyCenterissä Espoossa ihan muuten vaan, kun ajettiin sattumalta ohi.

SonyCenterissä katseltiin kotiteatteriratkaisuja, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun miehenikin oli mukana keskusteluissa. SonyCenteristä löytyy edelleen vain mustia kaiuttimia. Hieman tuo häiritsee minua, kun seinälle tulevat kaiuttimet ovat pikimustat ja seinä valkoinen. Mielessäni ovat edelleen Bosen pienet valkoiset kauttimet...

Bose Lifestyle V25 ja ihanan pienet kaksiosaiset valkoiset(!) kaiuttimet.
(Ovh 3 800 euroa, HiFi Studio 17)
SonyCenterin myyjä oli myös sitä mieltä, että takakaiuttimia ei tarvita - ei se kuulemma tuo niin paljon lisää äänielämykseen. Tuokin hieman ihmetytti, koska kaikki muut myyjät ovat ehdottomasti olleet sitä mieltä, että viiden kaiuttimen järjestelmä on paras. Olikohan vaan huono myyjä kyseessä - tai sitten se oli ensimmäinen tapaamani rehellinen myyjä. En tiedä... [Viimeistään tässä vaiheessa huomaatte, kuinka noviiseja olemme kotiteatteriasioissa...]

Sony VPL-HW15. Tätä mallia meille tarjottiin 2 000 euron tarjoushintaan.
Videoprojektoreissakin minua häiritsee väri: ne ovat kaikki pikimustia. Halpoja ne eivät myöskään ole useimmiten ovh on lähemmäs 3 000 euron kieppeillä.

Maanantaina suunnittelemme menevämme Hifi-studioon Eerikinkadulla - katsotaan mitä asiantuntijat sanovat siellä.

Iskussa käytiin koeistumassa sohvia ja löysimmekin mieluisan kolmen istuttavan Lakeus-divaanisohvan.

Lakeus-divaanisohva (ovh 1 390 euroa, Isku)
Hankittavan sohvan kriteerit olivat selkeät: tarpeeksi iso, että sohvaan mahtuu käpertymään, ei liian pitkä istuinosa, että ylettyy hyvin nojaamaan, ja hyvä selkänoja, jota vasten voi röhnöttää. Värikin on miltei päätetty: harmaan sävyinen miellyttänee meitä molempia. Aika klassista siis :)

Vaikkei sohvan ostaminen ole vielä ajankohtainen - paaluthan laitetaan maahan vasta maanantaina - saimme kuitenkin aktiivisen myyjän kautta tietää, että sisustussuunnittelijan palvelut ovat ilmaiset, jos hankki Iskusta tavaraa vähintään 2 000 euron edestä.

Olen kyllä aika selvillä siitä, minkälaista sisustustyyliä ja kalustetta kotiimme toivon. Kieltämättä monet asiat kuitenkin askerruttavat, ja olisi helpotus, jos saisi sparrata tietyistä ratkaisuista sisustussuunnittelijan kanssa. Olemme joka tapauksessa hankkimassa sängyn, ruokapöydän tuoleineen, sohvan jne. joten eiköhän tuo 2 000 euroa täyty.

Tuntihintana suunnittelijan apu kustantaa Iskun kotisivujen mukaan 50 euroa. Siellä on myös mainittu summa 3 000 euroa ilmaisen neuvon saamiseksi - en tällä hetkellä tiedä kumpi summa on se oikea...

6 kommenttia:

 1. Ilmeisesti haluaisit valkoisen tykin. Meillä on valkoinen Optoman HD20-tykki, joka ei hinnaltaankaan ollu paha. Ostettiin viime keväänä. Tarkemmat tiedot ja kuvakin on meidän Rosvomäki-blogissa. Ollaan oltu myös tyytyväisiä, että on viisi kaiutinta, varaus olis vielä kahdelle lisääkin.
  Syksyisin terveisin Eeva

  VastaaPoista
 2. Kannattaa vaihtaa kotiteatterimyyjää :) Takakaiuttimien lisä leffan äänimaailmaan riippuu toki leffasta, mutta vaikka ei olisikan efektipainotteinen leffa, niin kyllä se lisää tunnelmaa kun ihan vain musat kuuluvat joka suunnasta. Suosittelen kyllä ihan normia 5.1 tai 5.0 ratkaisua, eli etukajarit, keskikaitutin, taakse kaksi kajaria ja sitten vielä etukajarien koosta ja basson tarpeesta riippuen mahdollisesti subwooferi (eli se .1)

  Tuo Bosen paketti on kyllä ihan järkyttävän kallis kaiutin+vahvistin paketiksi. Varsinkin kun noista kaiuttimista ei tunnu löytyvään mitään tietoa taajuusalueista, eli miten ylös ja alas ne ääniä toistavat. Tuon kaiutinpaketin hinta näytti Bosen sivuilla olevan 999$, jolloin vahvistimen hinnaksi tulee n. 2000$, mikä on todella paljon. Ja sitten tuo $>€ muunnos menee tietysti väärin päin valuuttakursseihin nähden...

  Tuhannella eurolla saa jo suht hyvän kaiutinpaketin, ja vahvistin päälle 300-600€. Siinä Bosen pakettia vastaavat osat. Videotykkejä löytyy myös valkoisena, esim. tuo Epson TW-2800 mikä tuossa omalla hyllyllä lepää (blogissa kuvakin). Pistä vaikka postia niin voin antaa lisää neuvoja :)

  VastaaPoista
 3. Ahh, aion saada valkoisen tykin - kiitos vinkeistä. Kyllä semmoinen sopiva löydetään... ja vähintään puoleen hintaan kuin tuo ehdotettu 2 000 tai peräti 3 000 euron hintainen ja vielä kaiken lisäksi musta! :)

  VastaaPoista
 4. Olen Tapanin kanssa samaa mieltä takakaiuttimista. Taka- ja etukaiuttimien pitää lisäksi olla oikeassa suhteessa toisiinsa. Jos takakaiuttimet ovat tulitikkuaskin kokoiset palikat jossain piilossa, ei niistä saa täyttä hyötyä. Minusta kunnollisten takakaiuttimien hyöty on nimenomaan tunnelman luomisessa. Kun esimerkiksi sateen ropina kuuluu joka puolelta, elokuvaan uppoutuu ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
 5. Valkoisia ym kaiuttimia löytyy muiltakin firmoilta. Katso googlella esim. Anthony gallo Suomessa sitä myy esim. Marek sound. Bose on hyvännäköinen mutta ääni ei vastaa ulkonäköä. Itsellä on saksalainen Elacin cinema- pipe systeemi ja hyvän ulkonäön lisäksi ääni on erinomainen ja kaiuttimet eivät ole koolla pilattu. Iso koko kaiuttimissa ei ole laadun tae eikä myöskää karkki ulkonäkö. Dvdplazalla löytyy paljon vinkkejä asiaan.

  VastaaPoista
 6. Tapani mainitsi aiemmin AudioPron ja piti kertoa että meillä on ollut jokusen vuoden pienet hopeanväriset AudioProt: http://www.audiopro.fi/tuote?kategoria=20050&id=2163320 sekä etu- keski- että takakaiuttimina. Lisänä on vielä AudioPron subbari.

  Tuota pakettia kehuttiin aikanaan Teknarin testissä (http://tekniikanmaailma.fi/vanhat/1000-euron-kotiteatteripaketit-51-kotiteatteria) ja se tuli hankittua.

  En ole hifisti, mutta minusta noissa on vallan mainio ääni, ainakin sellaisilla kohtuullisilla äänenvoimakkuuksilla joita tulee käytettyä.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!