maanantai 23. elokuuta 2010

Jos ei puutöissä kotona, niin mökillä

Lähdettiin mökille Savoon pitkää viikonloppua viettämään, golfaamaan ja auttamaan myrskyn jälkeisissä puutöissä. Näky oli aika lohduton, kun autolla Rautalammilla lähestyimme mökkiä. Yhdessä paikassa miltei kaikki puut olivat kaatuneet tien viereisessä metsässä. Mökillä oli kaatunut parisen kymmentä puuta appivanhempien tontilta ja naapuritonteilta sitäkin enemmän. Onneksi kenenkään talo ei ollut jäänyt puiden alle ja henkilövahingoiltakin vältyttiin.

Arvaatte varmaan, että automme takakontissa oli Hämevaarassa käyttämämme klapikone, jolle varmasti on paljon käyttöä täällä mökillä.

Sunnuntaina autoimme kantamaan mänty-, koivu- ja kuusipölkkyjä vajan läheisyyteen, jossa klapikonetta on tarkoitus käyttää. Vesurilla riehuin metsikössä ja mies kuskasi pölkkyjä kottikärryillä tarvittavat kymmenkunta metriä vajalle.


Vajan kohdalla olikin jo hieno kasa sekä pölkkyjä että valmiita klapeja. Kuulemma puita on metsässä vielä sen verran, että appiukko aikoo niistä osan myydä UPM:lle. Kuulemma ei kaikkia pysty polttopuuksi tekemään ja polttopuuna kuluttamaan.


Hieno juttu on kuitenkin se, että saimme omalta tontilta puutyöt aika hyvin tehty. Kaikki isot koivut ovat nyt klapeina riveihin ladottuna. Jäljellä ovat vain epämääräiset isot oksat, jotka pitää sahata pienemmiksi pätkiksi sekä metsässä edelleen rehottava valtava kokonainen mänty. Ne saavat odottaa appivanhempien, klapikoneen ja moottorisahan paluuta etelään.

Lopuksi vielä jokunen fiilistelykuva mökiltä:

Anopin koivunvarvuista itse tekemä kurki.

Ahkeraliisa kukki edelleen komeasti, vaikka ollaan jo elokuun paremmalla puolella.

Mökin ja pihan sisustuksesta huomaa, että täällä asuu kissaihmisiä.

Lauantain ja suununtain välisenä yönä satoi melkei 15 mm. Taustalla näkyy myrskyssä kaatuneen koivun kanto. Koivu kaatoi mukanaa räystäät aitan kulmasta. Onneksi ei sattunut pahempia vahinkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!