torstai 20. toukokuuta 2010

Isot ikkunapinnat puhuttavat

Viime yönä en saanut unesta kiinni, kun tuo rakennuslupa-asia askarrutti niin kovasti. Kävimme illalla mieheni kanssa Viikatetiellä katselemassa taloja ja "alueen arkkitehtuuria". Yksi asia, johon kaupungin arkkitehti oli puuttunut, oli suunnittelemamme isot ikkunapinnat. (Katso aiempi blogikirjoitukseni, jossa julkaisin myös 3D-havainnekuvat talostamme.) Kuulemma, kun alueella ei ole eikä alueelle sovi isot ikkunat.

Löysimme kuitenkin Viikatetieltä yhden uudehkon talon, jossa oli mielestämme merkittävästi suuret ikkunat. Ehkä valokuva auttaa kaupungin päättäjiä muistamaan, että suuret ikkunat kyllä ovat siistin ja arvokkaan näköiset.

Talo Viikatetiellä

No, muokkaamme piirustuksia hieman arkkitehdin kanssa. Pienennämme ikkuinoita ja poistamme kaikki puiset kevennykset seinäpinnoilta. Eiköhän elämä vielä voita.

3 kommenttia:

 1. On se jännää, kun esimerkiksi Finlandia-talon naapuriin saa lyödä pystyyn täysin ympäristöstä eroavat musiikkitalot ja Alma-Median toimistot, mutta Viikatien päädyn "kulttuurimaisemaa" häiritsee liian isot ikkunat :)

  Käytiin Ellien kanssa katsomassa Viikatetietä viime lauantaina fillaroidessa, ja ympäristöhän on tosi kiva. Mulla menee vakioreitti pohjoiseen Viikatietien risteyksen ohi, se on paras reitti Pitskusta, jolla välttää liikennevaloja.

  Toivottavasti käyttävät vielä järkeä! Tsemiä :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa kyllä aika yli ampuvalle. En voisi sietää jos aina kaikki talot olisivat saman näköisiä. Pienet poikeukset pitäisi kyllä sallia. Minusta se on jo tarpeeksi kun talonoudattaa väriltään jo naapurustoa, mutta vielä ikkunoita pienentämään...huh huh... Voimai sinne teille tämän kanssa painimisen suhteen.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset jälleen ymmärtävistä ja kannustavista kommenteista - eihän tässä muuta voi kuin taipua viranomaisten tahdon ja toivomusten mukaisesti. Tsemppiä tarvitaan, mutta eiköhän me vielä talo pystyyn saada :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!