perjantai 23. huhtikuuta 2010

Vastaava mestari vaihtuu ja tilausvahvistus saatu

Sain eilen puhelinsoiton Zekatalta, että pääsuunnittelija ja vastaava mestari vaihtuvat. Tiesimme siitä etukäteen, vaikkakin muutos tuli aiemmin kuin odotettiin. Uusi kaveri, Sundholmin Kai, kuulosti puhelimessa kuitenkin ihan mukavalta ja tapaamme hänet ensi viikon torstaina klo 7 aamulla. Ei hyvä aika aamu-uniselle, mutta minkä sille voi, kun muita mahdollisuuksia ei ollut.

Eilen posti toi myös vihdoin ja viimein Jämerän tilausvahvistuksen. Nyt aikataulu on sitten vahvistettu myös kirjallisesti. Olimme sopineet, että siirrämme projektin aloitusaikaa kahdella viikolla, joten muuttopäivä olisikin nyt vasta maalis-huhtikuun vaihteessa ensi vuonna. Muutoksesta sovittiin viivästyneen rakennusluvan takia, ja kyllä me kaksi viikkoa pidempään viihdytään nykyisessäkin asunnossamme. Ei haittaa. Ihan hyvä näin.

6 kommenttia:

 1. Saas nähdä kummat meistä ehtii ensin uuteen kotiin :-) Näyttää nimittäin siltä että saamme talopakettitoimituksen vasta syksyllä. No, eipä tässä kiire olekaan.

  VastaaPoista
 2. Heippa Jonna & co! Onko ollut tähän mennessä hyviä kokemuksia Zekatasta? Kilpailutitteko silloin muitakin vastaavia firmoja? Tuntuisi niin (ehkä liianki) kätevältä löytää samasta paikasta kaikki keskeiset avainhenkilöt kunhan tämä poikkeamislupa-asia saadaan kuntoon...

  VastaaPoista
 3. Heippa!

  Toistaiseksi on kyllä ollut Zekatasta pelkästään positiivista kokemusta. Tuo henkilön vaihto oli tosiaan tiedossa, vaikkakin se tuli nopeammin eteen, kuin alunperin osattiin arvioida. Mutta uusi vastaava, Kai Sundholm, joka soitteli minulle viime torstaina, tuntui olevan reipas sälli, ja sovittiin tapaamisesta heti ensi viikolle.

  Kilpailutimme yhteensä vajaat 10 yritystä ja yksityisyrittäjää, ja suurin osa myös vastasi kyselyymme. Osa tosin sanoi, ettei enää tee vastaavan hommia, koska työ on ilmeisen raskas - varsinkin, jos siihen liittyy myös tarjouksien pyytämistä asiakkaan puolesta jne. Loppupeleissä rankkasimme pois kalleimman ja halvimman ja tapasimme yhden yksityisyrittäjän Zekatan lisäksi, joista tosiaan päädyimme Zekataan.

  Valintaamme vaikutti tapaamamme henkilön asiantuntemus Vantaan kaupungin viranomaiskäytännöistä. Sama henkilö toimi myös tähän saakka pääsuunnittelijana ja vastaavana mestarina. Lisäksi, koska kilometrikustannukset laskutetaan erikseen, Zekataa puolsi myös sijainti, noin 6 km rakennustyömaalta. Ensirakentajina ja ei-insinööreinä mieltämme rauhoittaa myös se, että Zekata on iso, kasvava firma, joka ei mene nurin *koputtaa puuta* yhtä helposti kuin yksityisyrittäjä, ja myös lomitukset hoituvat vaivatta ja rakennusaikatauluun vaikuttamatta.

  Maksamme yhteensä 6 000 euroa pääsuunnittelijan ja vastaavan mestarin työstä + kilometrikorvaukset. Hinta oli mielstämme pk-seudulla kilpailukykyinen ottaen yllämainitut seikat huomioon.

  VastaaPoista
 4. Meillä Zekata kokonaisuutena putosi suosittelulistalla tarkkailtavaksi, koska meillä myös tuo vastaava mestari vaihtui. Siihen liittyi yhtä jos toista mielipahaa aiheuttavaa vaihetta. Nykyinen vastaava tuntuu olevan hyvä, vaikka vieläkin tunnen että osa pikkuvioista jäisi huomaamatta ilman omaa osaamistani. Tarkoitus oli alunperin, että itse ei tarvitsisi ymmärtää rakentamisesta mitään. Tai sitten vain vietän liikaa aikaa työmaalla.

  Meillä KVV-IV vastaava ja kilpailutus on myös Zekatasta, niihin olen ollut todella tyytyväinen. Kilpailutuksen lasken maksaneen itsensä takaisin jo moneen kertaan, itsellä kun ei ole osaamista, intoa eikä aikaa käydä läpi eri tarjoajia. Hintahaitarit kuitenkin ovat melko suuria, esim. runkopystytysurakassa hintaeroa halvimman ja kalleimman välillä oli 58000 euroa, LVI urakassa 15000. Pelkästään runkourakassa lasken säästäneeni Zekatan ansiosta noin 19000 euroa!

  VastaaPoista
 5. Ei se koko putiikki olisi edes pystyssä ilman Sundholmia.Se heppu hoitaa kaiken kun ei yrityksen perustajasta ole mihinkään. Siksi porukkakin vaihtuu niin usein kun johto on niin huono.Toivottavasti Sundholm jaksaa vielä että saamme oman talomme hänen johdollaan pystyyn.

  VastaaPoista
 6. Ei ole enää Sundholm Zekatalla hommissa. 30.11 kommentti sisälsi ymmärrystä tilanteesta ja johtamisesta enemmän kuin uskottekaan.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!