tiistai 3. toukokuuta 2011

Viemäritöitä ja paljon muutakin

Huomenna asennetaan viemäri. Tai siis liitetään kunnallistekniikkaan. HSY:n kaverit saapuvat tontille klo 8.00.

Maaurakka on muutenkin saanut lisää puhtia. Tontille on saapunut putkiosia, lähinnä hulevesiä varten. Huomisen viemäriasennuksen jälkeen maata ruvetaan täyttämään toden teolla.

Lisää putkia ja vesikaivoja tontilla.
Täytyy muuten sanoa, että tarvitsemaamme kantavaa maa-ainesta on ollut mukavasti tarjolla. Olen välittänyt viestiä tämän blogin, Facebookin raksaryhmän ja Maapörssi.fi -verkkopalvelun kautta. Kaiken kaikkiaan olen saanut yhteyden yhdeksään urakoitsijaan tai tontin omistajaan, joilla olisi ollut maata tarjota ilmaiseksi. Näistä pari natsasi sekä aikataulullisesti että maan koostumuksen osalta - ja sehän riittää. Tällä säästämme pitkän pennin. Meidän tapauksessa, kun tuota täytemaata tulee aika paljon, pitkä penni tarkoittaa tuhansia euroja.

Myös talon sisällä tapahtuu. Takka edistyy pikku hiljaa. Tällä viikolla saadaan sisukset valmiiksi, ulkokuori menee ilmeisesti ensi viikkoon.

Yläkerran pesuhuoneessa seinät ovat mielenkiintoisen väriset kiitos vesieristeen. Kaikki raksalaiset tietävät tuon merellisen sini-vihreän värin... Vesieristeen valmistuttua ensimmäisiä kaakeileita nakutellaan seiniin. Lattia tehdään vasta viimeiseksi.

Eteisen lattia on tasoitettu ja siihen on tarkoitus asentaa laatat vielä tämän viikon aikana. Keittiön lattia on jo laatoitettu, mutta vielä saumaamatta.

Spigotin asentaja kävi tänään raksalla asentamassa ilmanvaihtoputkien suojakannet. (Hmm... en todellakaan tiedä minkä nimiset ne oikeasti ovat enkä tähän hätään saanut otettua niistä kuvaakaan. Suojakannet...? Jep, jep.)

Ensi viikon tiistaina Ikean keittiö toimitetaan raksalle. Myös keittiötaso kivikompositista ja muut Domuksen kautta tilatut muut "sälät" toimitetaan alkuviikosta. Asennus aloitetaan torstaina klo 7.30 ja valmista pitäisi olla viikon loppuun mennessä.

Ensi viikolla asennetaan myös eteiseen ja päämakuuhuoneeseen tulevat liukuovikaapistot, jota ennen pitää saada valmiiksi ko. huoneiden lattiapinnat.


Tässä alkuviikon tapahtumat. Näihin kuviin ja näihin tunnelmiin...

1 kommentti:

  1. Det är helt otroligt hur långt ni kommit! Wau!

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!