sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Keittiökalusteet ja kodinkoneet

Keittiömme rakentuu Ikean Faktum-tuotesarjan kaapeista. Etulevyt ovat korkeakiiltoharmaata ja -valkoista mallia Abstrakt.

Ikean keittiökaapit Abstrakt-korkeakiiltoetulevyineen.
Työtaso on Loimaan Kiven valkoinen kvartsitaso Bianco Assoluto. Turha laittaa tähän kuvaa valkoisesta kivityötasosta, koska se ei kuitenkaan näy kunnolla... Jos kiinnostaa, käy katsomassa linkin kautta.

Tasoon tulee altakiinnitettävä teräksinen pesuallas, joka on Lapetekin mallia Blancoclaron 450-U.

Pesuallas Blancoclaron 450-U.
Saarekkeen liesituuletin on Savon malli I-7603-S/ASC. Liesituuletin on tyylikäs, pyöreämuotoinen ja teräksinen sekä ennen kaikkea TEHOKAS. Tämän mallin imuteho on peräti 740 m3/h.

Savo I-76.
Lisäksi tuuletin on varustettu niin sanotulla A-sensorilla, joka tunnistaa vesihöyryn, käryn tai kaasun ja käynnistää liesikuvun automaattisesti. Automaatti ohjaa moottorin nopeutta, tarvittaessa se pitää moottorin käynnissä kunnes huoneilma on puhdistunut.
 
Keittiökoneita tulee Ikean kautta seuraavasti:
 
Kaapistoon integroitava astianpesukone Renlig DWTI60 on sisältä korkea, minkä ansiosta koneeseen mahtuu enemmän astioita ja koko tila on tehokkaasti hyödynnettävissä.
Renlig DWTI60 -astianpesukone.
Kaapistoon integroitava jääkaappi-pakastin Frostig BCF162/65 on yläkaapistoineen 233 cm korkea. Jääkaapin tilavuus on 162 litraa ja pakastimen 65 litraa.
Frostig BCF162/65 -jääkaappi-pakastin.
Induktiokeittotasoksi valitsimme mahdollisimman yksinkertaisen Nutid HIN4T -keittotason. Tason muoto on ratkaiseva, eli haluamme, että kattilat ovat lähekkäin neliön muodossa suoraan liesituulettimen alla.
Nutid HIN4T -induktiokeittotaso.
Uuniksi valitsimme hieman paremman kiertoilmauunin, jossa on pyrolyyttinen puhdistustoiminto: Nutid OV9.
Nutid OV9 -kiertoilmauuni.
Kuinka paljon maksoi ja paljonko säästimme?

Tällä sisällöllä koko lysti maksaa meille yhteensä noin 10 000 euroa asennuksineen. Keittiöstä puuttuu vielä viinikaappi, mutta tämän ostamme ja asennamme itse vasta myöhemmin.

Ikeasta hankimme lisäksi alakerran wc:n kiintokalusteet ja laminaattitason kokonaisuudessaan. Yläkerran pesuhuoneeseen olimme jo aiemmin ostaneet Noron mustan allas ja pelikaapin. Tarvittavat lisäkaapit haetaan sitten muuton jälkeen Ikeasta.

Yhteenlaskettuna säästämme näillä valinnoilla ja muutoksilla noin 4 000 euroa, mikä on mielestämme aika pitkä penni.

8 kommenttia:

 1. Hei! Kiinnostaa tietää paljonko maksaa tuo keittiön taso/m?

  VastaaPoista
 2. Hei Elviira!

  Valkoinen kivikomposiittitaso Bianco Assoluto kustantaa meille yhteensä noin 2 900 euroa. Tasoja tulee kaksi, yksi saarekkeen päälle ja toinen takaseinän pöytäkaapiston päälle. Tason paksuus on 30 mm.

  VastaaPoista
 3. Hei! Oletteko olleet tyytyväisiä tohon liesituuulettimeen? Mua kiinnostais laittaa meille samanlainen.. Millä hintahaarukalla hinta liikkuu?

  VastaaPoista
 4. Ride: Olemme olleet todella tyytyväisiä liesituulettimeen. Se on paitsi tehokas myös tyylikäs! Hinta oli siinä tonnin hujakoilla, muistaakseni...

  VastaaPoista
 5. Hei, kerrassaan hieno keittiö, mutta yksi asia jäi vaivaamaan. Induktiotaso ohjeistetaan asentamaan (http://www.ikea.com/ms/en_GB/pdf/kitchen_instructions/nutid_hin4t_ai.pdf)minimissään 38mm paksuun työtasoon. Kohtasitteko asennuksessa/käytössä mitään ongelmia käyttäessänne ohutta kivitasoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anonyymi!

   Kivitasomme on kolmisen senttiä paksu, joten otimme toki tavallaan riskin asentaessamme induktiotasoa tuohon. Kivitason alla on 12,5 cm tyhjää tilaa ja sen alapuolella iso vetolaatikko, jossa ei ole kattoa. Toisin sanoen ilmaa on todella paljon.

   On toiminut hyvin,eikä tuosta mitään haittoja tai haasteita ole ollut.

   Poista
 6. Oletko ollut tyytyväinen Ikean astianpesukoneeseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve! Astianpesukone on toiminut hyvin. Ei moitittavaa. Pesutulos on samaa tasoa kuin minkätahansa muun tiskarin taso on. Tosin meillä ei ole kokemusta Boschin tai AEG:n kallimmasta versiosta, jossa voi olla jotain huippumegatoimintoja - siihen meillä ei kuitenkaan olisi ollut varaa ;-)

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!