keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Vastaava mestari vaihtuu - taas

Ongelmat Zekatan kanssa jatkuvat. Tällä kertaa on vastaavan mestarin vuoro vaihtua. Projektimme aikana meillä on jo ollut neljä eri pääsuunnittelijaa ja kaksi vastaavaa mestaria. Nyt on tulossa siis kolmas vastaava mestari.

Vaikka kuinka luulimme tekevämme hyvät kaupat Zekatan kanssa, olemme valitettavasti joutuneet pettymään. Työmaallamme olleissa ihmisissä ei sinänsä ole ollut mitään vikaa, mutta jokin tuntuu olevan huonosti yrityksen johtamisessa. Rivien välistä olen tulkinnut, että Zekatan työntekijöillä on liian monta päällekkäistä projektia. Henkilökunta uupuu ja vaihtuvuus on iso. Kuulemani mukaan meidän projekti ei ole ainoa, jossa Zekatan vastaavat mestarit ja pääsuunnittelijat ovat vaihtuneet tiuhaan tahtiin.

Diili Zekatan kanssa tehtiin maaliskuussa 2010. Jo huhtikuussa vastaava mestari ja pääsuunnittelija vaihtui ensimmäisen kerran. Tämän jälkeen vastaava mestari on pysynyt samana mutta pääsuunnittelija on vaihtunut parikin kertaa, kesäkuussa ja syyskuussa.

Kolmannen pääsuunnittelijan lähdön jälkeen hoidin suoraan Zekatan toimitusjohtajan kanssa tarvitsemamme pääsuunnittelijan palvelut, koska projektimme oli aikataulullisesti kriittisessä tilassa. Uutta pääsuunnittelijaa projektiimme ei edelleenkään ole nimetty - ainakaan meidän tietääksemme. Ja nyt siis myös vastaava mestari vaihtuu toistamiseen.

Omien kokemuksien perusteella emme voi suositella Zekataa muille.

10 kommenttia:

 1. Ihme touhua tuollainen. Luulisi, että isossa firmassa pystyy nimenomaan jakamaan niitä hommia sen verran hyvin, ettei tuollaista tilannetta tulisi.

  Meillä oli kyllä tuuria vastaavan mestarin ja pääsuunnittelijan suhteen (Anssi Haavisto Klaukkalasta). Hyvin riitti aikaa työmaakäynteihin, vaikka kuulemma parhaimmillaan oli n. 20 työmaata käynnissä keväällä. Tosin suurin osa ihan tässä meidän naapurissa. Muutenkin oli asiallinen ja mukava kaveri. Ja tarkka :)

  VastaaPoista
 2. Kannattaa myös vaatia hinnan alennusta, koska tuote/palvelu ei ole vastannut odotettua. Ala-arvoista toimintaa Zekatalta. Projekti kärsii joka tapauksessa johdon vaihtuessa. Harmi juttu, mutta Zekataa ei ole moni muukaan kehunut. Ovat haukanneet liian ison palan eivätkä hallitse kokonaisuuksia. Me pyysimme myös tarjousta, mutta se kaatui ylikalliiseen hintaan.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä eli ehdottomasti reklamaatiota ja hinnan alennusta. Meille tulee vastaavan mestarin etsintä kesällä ja jo aikaisemmin olen kuullut Zekatasta aika huonoa palautetta (lievästi sanoen) että heiltä en edes kysy, toivottavasti te saatte projektin kuitenkin hyvin päätökseen heidän kanssaan.

  Toivottavasti teillä nyt näiden viime päivien vastoinkäymisten jälkeen alkaa taas sujumaam hyvin, tsemmpiä!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä nyt tökkii.. mutta tsemppiä vaan!!

  VastaaPoista
 5. Tosi harmi juttu, mun kavereilla oli valitettavasti ihan samanlaisia kokemuksia kyseisestä firmasta. Tsemppiä täältäkin!

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille ihanista tsempeistä jälleen kerran! Tuntuu siltä, ettei tässä projektissa ei todellakaan olla yksin :)

  Taidanpa hyvinkin vaatia korvauksia Zekatalta, koska palvelu ei ole vastannut odotuksia. Mahdollisille muille Zekatan asiakkaille tai muussa vastaavassa tilanteessa oleville vinkkinä, että kannattaa käydä Kuluttajaviraston verkkosivuilla.

  Esim. virheestä palvelussa löytyy lisätietoja tästä linkistä: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajan-oikeudet/virhe/palvelu/

  VastaaPoista
 7. Meillä on myös palvelut hankittu Zekatalta talofirmamme suosituksesta. Täytyy sanoa, että suurin virhe tähän saakka projektissamme. Pääsuunnittelija on vaihtunut useampaan kertaan, vastaava mestari on pysynyt toistaiseksi samana, mutta meillä on suuri epäilys, pysyykö hän firmassa kesään saakka, jonne projektimme kestää. Emme ole tyytyväisiä, miten ammattitaitoisesti palkkaamamme henkilöt ovat toimineet. Tälläkin hetkellä projektimme tietty osa-alue on pysähdyksissä, firman laiminlyöntien takia. Turhaan mainostavat Koto-Pro -ohjelmistoa, jonne pitäisi taltioida kuvin eri rakennusvaiheet. Viimeisimmät kuvat ovat lähes kahden kuukauden takaa, tämän jälkeen projektimme on edennyt ratkaisevia vaiheita. Jos haluatte, että projektinne etenee aikataulussa ja että saatte luotettavaa, asiantuntevaa palvelua, ei kannata palkata Zekataa. Kun varmaan taas kohta laskua postiluukkuun tipahtaa, niin emme kyllä aio maksaa ennen kuin asiat on hoidettu kuntoon niin, ettei aikataulumme viivästy jälleen kyseisen firman takia.

  VastaaPoista
 8. Moi!

  Minulla sama ongelma, mestari vaihtui ja edes urakoitsijaa ei tiedotettu asiasta. Ilmeisesti monta muutakin mestaria kuin omani on lomautettu, joten huonolta näyttää. Aika loppuvaiheessa on oma projektini, mutta mm. vesieristyshommat on vielä tekeillä.

  En suosittele kyllä kenellekään kyseistä firmaa joka ainakin minun kohdallani on hoitanut hommat kyllä ihan eritavalla kuin sopimuksessa luvattiin.

  VastaaPoista
 9. Meillä kans Zekatalta ollut vastaava vaihtui. Olen jo aiemmin oppinut elämään ilman vastaavaa, mikä ei tietty ole kovin hyvä asia. Meillä homma toimi siten, että kysyn mikä on seuraava asia mitä hänen täytyy käydä tarkistamassa ja soittelen vain tarvittaessa. Muiden luottomiesten kanssa sitten enemmänkin käydään erimoisia asioita läpi.

  Jos nyt valitsisin vastaavaa, tahtoisin ehdottamasti semmoisen, johon voi olla yhteydessä iltaisin ja lauantaisin, silloin ne rakentajan pikaisimmat huolet tulee kun rautakaupassa pohdiskelet mitä mun tarttiskaan hankkia mitäkin työvaihetta varten kun sitä alustavasti sovittua ei olekaan hyllyssä.

  Hiukka samoja fiiliksiä Zekatasta, tähän mennessä olen ollut tyytyväinen vain kilpailutukseen ja kvv-iv vastaavaan. Harmi sinänsä että ahnehtimalla pilaavat maineensa, jokunen vuosi takaperin kuulin kyseisestä firmasta vain positiivisia asioita.

  VastaaPoista
 10. Niin, ei sillä Zekatalla mene kovin hyvin. Ilmeisesti sieltä on pistetty ihmisisä pellolle erinäisistä syistä. Huhuja olen myös kuullut taloudellisista vaikeuksista ja johtamisongelmista, mutta en todellakaan tiedä, mikä totuus on.

  Meidän uudella vastaavalla on parisenkymmentä projektia harteillaan. Kuulemma voisi vielä pari talohanketta ottaa vastuulleen, mutta sitten on kuorma täynnä. Toivomme vaan, että hän nyt pysyisi edes puoli vuotta firmassa, että saisimme oman projektimme valmiiksi.

  Tsemppiä kaikille, jotka ovat ostaneet palveluja Zekatalta. Niiden kanssa ollaan aika lailla naimisissa projektimme loppuun asti. Vastaavan vaihtuminen tai vaihtaminen ei ole mitenkään optimaalista - ei myöskään uudelle vastaavalle, joka joutuu ottaa vastuun toisen henkilön aiemmista tekemisistä...

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!