keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Nyt mennään kovaa! Vastaava työnjohtaja valittu.

Melkein kaksi viikkoa on vierähtänyt ja niin kiire on ollut, etten blogiakaan ole ehtinyt päivittää... Kiire on nimeltään rakennuslupahakemus, ja sitä varten on monta asiaa saatava kuntoon.

Eilen tapasimme kaksi loppumetreille valittua ehdokasta vastaavaksi työjohtajaksi ja pääsuunnittelijaksi. Yksi oli yksityisyrittäjä, todella mukava kaveri, ja toinen tarvitsemiamme palveluja tarjoava asiantunteva yritys, Zekata Oy.

Valitsimme Zekatan kumppaniksemme. Zekatan vakuutti meidät vahvalla tietämyksellään Vantaan kaupungin byrokratista (he osasivat suoraan palaverissa ulkomuistista kertoma, mitä pitää tehdä, miten menetellä ja missä vaiheessa). Lisäksi heillä on henkilöstöä tarpeeksi mahdollisten sairaspoissaolojen ja lomien paikkaamiseksi, kun taas yhden hengen firmassa tämä on asiakkaalle aina riski. Zekatalla on myös fiksun oloinen verkkopohjainen projektiseurantatyökalu, joka on meidän maallikoiden mieleen, ja pitää meidät ajantasalla siitä, missä mennään ja mitä työmaallatapahtuu. Zekatan tavoitteena on joka käynnillä ottaa valokuvia, jotka julkaistaan seurantatyökalussa. (Lupaan julkista kuvia ohjelmasta sitten myöhemmässä vaiheessa kun rakennustyömaaprojekti on käynnistynyt kunnolla!)

Toinen mielenkiintoinen seikka on ehdokkaiden arviot työmaakäyntien lukumäärästä. Alalla työskentelevä ystävä vinkkasi meille, että hän itse ei hyväksyisi tarjousta, jossa arvioitu käyntimäärä on alle 30. Hänen mielestään luku pitää olla 30 ja 40 välillä. Yksityisyrittäjä kertoi käyvänsä työmaillaan keskimäärin 20-25 kertaa, kun puolestaan Zekatan kertoi, että aiemmissa projekteissa toteutunut keskimäärä on ollut 32 käynnin luokkaa. Tämä luku on myös Zekatan arvio meidän talonrakennusprojektissa. Minulle ja miehelleni tietenkin suurempi määrä tuntuu turvallisemmalta ja vakuuttavammalta - ainakin tiedämme, että siellä todellakin valvotaan urakoitsijoiden tekemisisä kädestä pitäen.

Kun myös maksettavat kilometrikorvaukset otetaan huomioon, molempien tarjoajien hinnat olivat kokonaisuutena samoilla kalkkiviivoilla (n. 5 700-6 000 euroa veroineen ja kuluineen). Sipoosta rakennusmaallemme Länsi-Vantaalle ajavalle yksityisyrittäjälle kilometrikorvaukset olivat melkein 1 000 euron paikeilla, kun taas Zekatan konttori on Petikossa vain 6 kilometriä rakennusmaalta. Zekatalle maksettavat kilometrikorvaukset ovat yhteensä reilut 200 euroa.

Rakennuslupahakemus olisi tarkoitus jättää ennen pääsiäistä... Vielä viimeisiä yksityiskohtia viimeistellään...

6 kommenttia:

  1. Moikka!

    Mun eilen lähettämä kommentti vissiin katos jonnekin.

    Anyway.. hyvä homma että vastaava löytyi. Zekata oli meilläkin vahvasti listoilla, mutta hinta vähän pelotti.

    Meillä on sovittu 40:stä käynnistä, joka tuohon arvioon nähden vaikuttaa ihan hyvältä.

    Onnea rakennuslupahakemukseen! Muistakaa se naapuriluettelo, vaikkei sitä pyydettäisi, ettei käy niinkuin meillä Tuusulassa :-)

    VastaaPoista
  2. Vähän arveluttaa edes tähän kommentoida, ettei aiheuta pahaa verta, kun "täällä maalla" tämä asia on niin toisin... Meillä on todella hyvä valvoja (olenkin ajatellut tehdä postauksen "Oodi Mestarille" tms.), jonka kanssa ei ole tehty kirjallista sopimusta, ei makseta kilometrikorvauksia, ei olla sovittu käynneistä ja maksettava palkkio on 1/3 tuosta mainitsemastasi... Hän on niin hyvä ja me niin häneen tyytyväisiä, että melkein nolottaa maksaa hänelle niin vähän! Ongelma se on kai tämäkin? Tämä on kai sitä "luontaisetua", mikä toteutuu vain pienellä paikkakunnalla.

    Tsempit rakennuslupahakemuksen viimeistelyyn!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista Harri ja Hilduska! Ei tavitse empiä kommentoimasta - ollaan me kyllä tarkasti selvitelty ja pk-seudulla hinnat vaan ovat kovemmat.

    Kilometrikorvaukset tulevat kaikille hinnan päälle, ja tuo mainitsemani 6 000 euroa on siis lisäksi verollinen hinta. Huomioitavaa on myös, että palkkio sisältää myös pääsuunnittelijan työn. Zekatan sopimuksessa pääsuunnittelijen osuus oli 1 500 euroa ja vastaavan mestarin 4 500 euroa.

    Kallein tarjous oli reilusti yli 8 000 euroa, joten siihen nähden myöskään tuo 6 000 euro ei tunnu kovin pahalta.

    Harrilta kysyisin vielä, että mikä naapuriluettelo? Siis onhan meillä kaupungin järjestelmistä tulostettu lista rajanaapureista, joille pitää tiedottaa rakennustyöstä. Tarkoititko tätä tai jotain muuta?

    VastaaPoista
  4. Joo, se on just se. Saimme Tuusulasta listan papereista joita halusivat rakennusluvan liitteeksi. Naapuriluettelo EI ollut sillä listalla. Halusivat sen kumminkin :-) Käytiin sitten tiputtamassa se postilaatikkoon myöhemmin, joten ei sen puuttumisesta vahinkoa lopulta tullut.

    VastaaPoista
  5. Täytyy vielä sanoa että lähinnä tuo naapuriluettelo juttu huvitti ja onneksi Tuusulan rakennusvalvonta tuntuu olevan aika joustava.

    Voihan myös olla ettei sitä Vantaalla oikeasti edes tarvita.

    VastaaPoista
  6. terveisiä täältä hämeestä. itselläni on tällä hetkellä suurin omakotitalotyömaa Lammikivitalo noin 500 neliön talo eli 1600 kuution tilavuus.tuolla 6000 eurolla varmasti saa myös minulta palvelua... eli aina kannattaa kilpailuttaa..

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!