torstai 6. tammikuuta 2011

Ladut ongelma lumenluonnille

Uusi ongelma. Tai sanotaanpa haaste - se kuulostaa kivemmalta. Autot ja kuorma-autot eivät pääse tontillemme, koska latukone on vetänyt paksun lumikerroksen puistotielle. Olemme yrittäneet pitää puistotietä auki kolaamalla lumet pois, mutta nyt talvi voitti meidät.

Tänään mieheni oli jälleen kerran lumenluontitöissä tontilla. Kuulemma oli 30-40 cm paksu ja hyvin kovaksi pakkaantunut lumikerros tullut latujen alle. Kolalla sitä ei enää saa pois vaan nyt tarvitaan järeämpiä koneita. Työtä tehdessä hiihtäjiä oli mennyt ohi satakunta.

Tilanne ei ole mukava kenellekään. Hiihtäjät joutuvat pärjäämään ilman 20 metriä latua ja me saamme vihat niskaamme. Autot ja rekat on kuitenkin pakko saada tontille ja muita vaihtoehtoja ei ole kuin kulkuea puistotien kautta. Vantaan kaupungilta olemme saaneet kirjallisen luvan käyttää kyseistä puistotietä 1.7.2010-31.6.2011 välisenä aikana ja siitä on myös maksettu kaupungille käyttömaksu, joten mitään epäelvää asiassa ei ole.

Tilanne on mikä on ja tarvitsemme nyt jotain järeämpää konetta apuun. Vinkkejä aura-auton löytämiseksi kyselin blogissani aiemmin ja pari erittäin hyvää vinkkiä tulikin. Viereisellä työmaalla on oma traktori käytössä, jota he käyttävät mm. lumenluontiin, ja mieheni rohkeni koputtamaan ovea kysyäkseen apua. Ystävällinen naapurinmies lupasi ajaa meidänkin liuskan puhtaaksi.

Nyt meilläkin on vohdoin saatu lumenluonti järjestettyä koneellisesti, mikä nostaa suuren taakan harteiltamme! Suurkiitos Ellille vinkistä!

3 kommenttia:

 1. Hei,

  Mukava lukea teidän projektistanne ja ottaa oppia. Perästä tullaan Jämerän vesikattovalmiilla toimituksella (www.westerhagen.blogspot.com). Vaikuttaa siltä, että samoja kuoppia on matkanvarrella omaan kotiin meilläkin edessä. Lumi on meilläkin tämänhetkisenä vitsauksena ja pihatie tukossa auratusta lumesta.

  Etsiskelin blogistasi valintojanne upotettuista valaisimista, joita monen muun asian ohella itse pähkäilemme.

  Onnea ja jaksamista urakkaan!

  VastaaPoista
 2. Hei Riikka ja Anders!

  Kiva, että löysitte blogini. Toivottavasti kirjoituksistani on jotain hyötyä teille. Upotettuja kattospotteja meille tulee, mutten varmaan niistä ole kovin yksityiskohtaisesti vielä kirjoittanut.

  Olemme kyllä olleet todella tyytyväisi Jämerä-valintaamme. Siitä tulee kyllä hieno kivitalo - kuten varmasti teillekin :)

  T. Jonna

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että vinkistä oli apua :)

  -Elli

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!