keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Tavaraa ja tapaamisia

Aamulla käytiin katsomassa tonttia ja tapaamassa Jämerän asennuspäällikköä. Paikalla oli myös asennusurakoitsija ja vastaava mestari Zekatalta.

Kokous tontilla aamutuimaan. Kylmää oli, pakkasta oli ollut yöllä.
Aluksi käytiin läpi asennuksen vaiheet sekä katsottiin, mistä sähköä ja vettä saa. Asennusurakoitsija kertoi pystyttävänsä talon vesikattovalmiiksi kolmen apumiehen voimin peräti kuukaudessa. 2-3 viikkoa menee rungon pystyttämiseen ja pari viikkoa kattotiilien laittamiseen. Nopeata toimintaa!

Tämän jälkeen seuraa ikkunoiden asennus ja lattiavalut ennen sisätöiden aloittamista.

Tavaraa oli myös saapunut tontille. Routalevyt olivat tulleet jo aiemmin kuten myös Fesconin säkit. Uutta lastia olivat lähinnä Lakan harkot.

Päivän aikana kasattiin nosturia paikoilleen ja viimeisiä valmistelevia sähkötöitä tehtiin, että nosturi saadaan toimimaan keskiviikkona aamulla ja työt voidaan aloittaa.

Seuraaavan kerran käydään tontilla jo huomenna torstaina - ihan vaan fiilistelemässä ensimmäisiä muurattuja harkkoja.

Päivän ikävä uutinen: Zekata

Ai niin. Päivän huono uutinen oli se, että Zekatalta palkkaamamme pääsuunnittelija vaihtuu jälleen kerran. Nykyinen oli meidän toinen tai oliko se peräti kolmas pääsuunnittelija, eikä uutta nimeä meille ole vielä edes jaksettu ilmoittaa.

Zekata oli (luonnollisesti) ykkösvalintamme, kun kilpailutimme ja palkkasimme asiantuntijat, mutta projektimme mittaan Zekatan pisteet ovat romahtaneet. Onhan siellä hyviä ja osaavia tyyppeejäkin töissä, mutta suurin ongelma lienee henkilöstön vaihtuvuus, joka osaltaan liittyy henkilöstön ylikuormitukseen.

Pitänee vihdoin soitella Zekatan toimitusjohtajalle ja kysyä, mistä kiikastaa... *huokaus*

7 kommenttia:

 1. Hei! Onnea projektin etenemisestä! Valitettavasti mullekin on tullut kovin huono kuva Zekatasta ystävän rakennusprojektin myötä. Toivottavasti asiat teillä kuitenkin hoituvat. Mut niin tai näin mulla alkaa olla vähän kaikkien toiminnasta tällä alalla epäilevä fiilis, itse pitää näköjään varmistaa ja säätää kaikki asiat. *huokaus myös täältä*

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että talo alkaa nousemaan! Toivottavasti vastoinkäymisenne alkaisivat vähitellen loppumaan. Harmittaa puolestanne ihan vietävästä, kun teillä noita harmeja tuntuu riittävän.

  VastaaPoista
 3. Jotain ongelmia Zekatalla taitaa tosiaa olla kun noin tiuhaan vaihtuu ihmiset. Sääli että siitä sitten kärsii viaton rakentaja. Toivotaan että homma sujuu paremmin jatkossa. Tsemppiä vaan sinne!

  VastaaPoista
 4. Sitten vaan hirveä loppurutistus, ja jouluksi uuteen kotiin :D

  Toivottavasti työt sujuvat tästä eteenpäin hyvin. Se tuntuu olevan välillä liian hankalaa selvittää etukäteen miten luotettavia eri tekijätahot ovat ennen kuin työt alkavat. Välillä voi jonkun suosittelemakin tekijä osoittautua hankalaksi. Pitäisi aina saada useampi referenssi mille tahansa tekijälle...

  VastaaPoista
 5. Kiitokset vaan kaikille! Kyllä täällä tsempataan ja kovaa. Jouluksi talo ei tosin valmistu, suunnittelemme muuttoa vasta ensi kesäksi :)

  VastaaPoista
 6. Jälkiviisaudesta ei ole mitään hyötyä, mutta meillä Zekata hylättiin sen törkeän kalliin hintansa vuoksi. Jaksoivat senkin jälkeen vielä soitella kunnes uskoivat, että ei kiinnosta. Palkattiin sitten yksi arkkitehdin suosittelema heppu. Siitäkään ei käytännössä ole mitään hyötyä kun urakoitsija hoitaa kaikki juoksevat jutut ja projektinjohdon. Näyttää olevan helppoa rahaa tiedossa näille vastaaville. No minkäs teet kun laki määrää.

  Parempaa onnea kuitenkin jatkossa!

  VastaaPoista
 7. Meillä on kanssa Zekatan vastaava. On sen kanssa aikamoista häröilyä ollut, mutta onpahan sentään pysynyt sama tyyppi koko rakentamisen ajan. Ja kyllä se rauhoittui pienen kurinpalautuksen jälkeen. Kallis, mutta minkäs teet, oli se toisaalta helppokin ottaa.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!