tiistai 12. huhtikuuta 2016

Kevään ensimmäiset kuvat puutarhasta

Niin se vain on, että kevät on vihdoin täällä. Lumi on sulanut ja uusi kasvukausi on alkanut. Aurinko porottaa ja lämmittää päivisin. Öisin on vielä hieman pakkasta.

Tässä ensimmäiset yleiskuvat pihan kunnosta talven jälkeen:


Terassi on kauhean näköinen. Paitsi, että se tulisi pestä se tulisi myös öljytä sävytetyllä puuöljyllä.

En ymmärrä, miten ensimmäisellä öljyämiskerralla käytetty sävytetty öljy voi lohkeilla ja irrota noin pahasti. Muistaakseni ostin vielä mielestäni ihan laatukamaa eli Woodexia tai vastaavaa. Ja kyllä, öljysimme vasta ensimmäisen talven jälkeen, jolloin terassilautojen kyllästysaine oli varmasti kuivunut.


Edellisvuoteen verrattuna nurmikko näyttää ainakin vielä tässä vaiheessa hyvältä. Ei ole läikkiä ja nurmi vihertää päivä päivältä enemmän.

Taustalla näkyvä keltainen pressu pitää purkaa pois. Pressun alla on multaa, jota meiltä on jäänyt yli. Mihinköhän sen ylimääräisen mullan varastoisi, kun sitä ei kaupungin puolella saisi säilyttää...


Muistatteko edellisvuoden nurmikko-ongelmat? Siellä täällä oli kuivia läikkiä ja kohtia, joista nurmikko oli kuollut. Mies hoiti nurmikkoa mekeinpä koko viime alkukesän uuden mullan ja nurmikonsiementen avulla. Toivottavasti nurmikko on talvehtinut paremmin tänä vuonna!


Tulppaaneja, tulppaaneja, enemmän tulppaaneja. Eihän niitä voi olla liikaa? En ikinä muista minkävärista tulppaania minulla on missä, joten odotan innolla, että nämäkin puhkeavat kukkaan.


Raparperi on talvehtinut hyvin. Uutta versoa pukkaa jo maailmalle.


Syreenikin on jo nupussa.


Myös vaaleanpunainen konnantatar puskee mullasta ylös.


Vihannespenkissä rehottaa jo monivuotiseksi muuntunut ruohosipuli. Istutin ensimmäiset mättäät jo nelisen vuotta sitten. Kaksivuotiseksi hyötykasviki ruohosipuli on hyvinkin kestävä.

Yrttipenkit ovat itse asiassa jo sulat. Pitäisiköhän jo sipulit istuttaa? Viikonloppuna en ehdi, mutta ehkä torstaina tai sitten ensi viikolla.

Aurinkoista tiistai-iltaa itse kullekin!

1 kommentti:

  1. Hei! Löysin blogisi, kun googlettelin Jämerään kautta talon hankkineiden kokemuksia. Teillä ilmeisesti oli muuttovalmis ratkaisu heiltä? Samaa harkitsemme itse ja siksi kokemuksenne kiinnostaa kovasti. Olen lueskellut blogiasi läpi, mutta en ole (vielä?) löytänyt kirjoitusta, jossa kertoisit teidän tyytyväisyydestä hankkeeseen ja saamaanne palveluun kokonaisuutena (nimenomaan Jämerän osalta). Linkitä toki, jos sellainen postaus on jo olemassa. :) Erityisesti kiinnostaa se, mitä teille itselle jäi tehtävää/hoidettavaa (muuttovalmis kun taitaa olla aika joustava käsite...) ja miten aikataulu & budjetti pitivät paikkansa? Kiitoksia kovasti jo etukäteen, jos jaksat vielä teidän kannalta vanhoihin asioihin palata. :)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!