tiistai 1. heinäkuuta 2014

Istutuksia - Hypertufa, osa 6

Kun kukkalaatikko nyt vihdoin on paikoillaan, pääsin istuttamaan perennoja.

Ensin 5-10 cm leca-soraa pohjalle ja multaa päälle. Istutussuunnitelmaa noudattaen istutin laidoille jalokieloja ja 'Blue Ivory' -kuunliljoja. Keskelle tuli tarhakurjenmiekkaa, mutta ei suunnitelmien mukaista lajiketta. Muratin päätin olla laittamatta ja valitsin sen sijalle kolme tainta varjossa viihtyvää tuoksuorvokkia 'Queen Charlotte'.

Tässä lopputulos:
Kokonaisuus näyttää vielä aika kehnolta, mutta ensi vuonna kasvusto pitäisi jo olla rehevämpi!

2 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää ja ruukku on oikein kauniin sävyinen. Täytyy laittaa harkintaan josko meillekin sitten joskus. :) Onko ilmennyt jotain, minkä tekisit toisin jos nyt olisit toteuttamassa ruukkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kaikesta huolimatta olen kyllä todella iloinen lopputuloksesta. Vielä kun laita patinoituu ja sammaloituu ajan myötä, niin oikein hieno tulee :)

   Heti tulee kyllä parit ajatukset mieleen:

   1. Pohdi, tarvitsetko oikeasti tuon kokoista hypertufaa. Tai voisiko sen tehdä esim. kahtena erillisenä laatikkona. Painavan, helposti hajoavan ruukun siirtäminen ei ole helppoa.
   2. Suunnittele tarkasti etukäteen, miten sisäpohja saadaan irti. Asenna vaikka parit hantaagit pohjaan, joista saa kiinni ja jotka helpottavat nostamista/irrottamista.
   3. Varaa tarpeeksi sementtiä. Nyt jäimme pari säkkiä vaille, emmekä saaneet ihan samaa kamaa loppuun (raja näkyy).

   /Jonna

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!