torstai 15. toukokuuta 2014

Rakentamisen uudet velvoitteet - verottajan webinaari 4. kesäkuuta

Monessa raksablogissa on jo jonkin aikaa kuhistu verottajan laatimista rakentajan uusista velvotteista.

Uusien sääntöjen mukaan rakennustyötä tilaavien yritysten ja itsenäisten ammatinharjoittajien on ilmoitettava 1.7.2014 alkaen kuukausittain työmaakohtaisia tietoja rakennusurakoista ja työmaalla työskentelevistä henkilöistä. Myös kotitalouksien on ilmoitettava tiedot rakennusluvan alaisista töistä ennen rakennuksen käyttöönottoa edellyttävää loppukatselmusta.

En voi muuta sanoa kuin, että onneksi rakentaminen on meillä jo saatettu päätökseen.

Kesällä 2013 tehtiin viimeiset rakentamiset Villa Viikatteessa, kun parveke-
terassin seinät saatiin rapattua ja maalattua.

Rakentaville on kuitenkin tarjolla verottajan osalta kaikenlaisia oppaita ja apuja sääntöjen seuraamiseksi. Esimerkiksi tämä (linkki pdf-tiedostoon) 105 sivun mittainen Power Point -esitys on mielestäni enemmän kuin kattava aineisto. Lisää tietoa kotitalouksien rakentamisilmoitutkista löytyy myös täältä.

Uusimpana lisänä verottaja järjestää 4.6. klo 12-15 webinaarin, jossa asiaa käsitellään interkatiivisesti verkon kauttaa. Videoastriimaus toteutetaan flashilla ja mukaan mahtuu 2 000 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Toivottavasti webinaari on katsottavissa myös jälkeenpäin videotallenteena!

Ps. Uutisen bongasin webinaarista bongasin verottajan upouudesta Verona-blogista. Kannattaa seurata - se on oikein laadukas yritysblogi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!