lauantai 24. toukokuuta 2014

Hifistelyä puutarhapenkissä - maalämpömittari

Hankin jo viime syksynä tämmöisen maalämpömittarin. Onhan se jo aikamoista hifistelyä, mutta toisaalta oivallinen apuväline, ettei vaikkapa herneitä ja papuja yritä kasvattaa liian aikaisin. Kylvöohjeissa nimittäin lukee erittäin tarkasti, että maan pitää olla vähintää kahdeksan astetta.Mittarin mukaan maan lämpötila keittiöpenkeissä on jo 16 astetta. Eikö siis jo saa herneet laittaa maahan? Haittaako, että ilma on varsinkin öisin vielä viileämpää?


Hmm.. Kiperiä kysymyksiä aloittelevalle puutarhaharrastelijalle. Ehkä kuitenkin varmuuden vuoksi odotan vielä viikon tai kaksi.

2 kommenttia:

 1. Oi et ois puhu mittään aloittelevasta puutarhurista. Mie jo katselin blogiasi suuren kunnioituksen vallassa.. maalämpömittari.. :))
  Joo laita vaan herneet ja pavut. Yön yli liotus ekkana nopeuttaa itämistä. Harso maan päällä lämmittää maat myös! Toi mittari ois muuten mahtava jos ois semmmonen lämpöpenkki, jossa ois palavaa lantaa alla lämpöä antamassa. Ja kompostiakin voisi mittailla että onko siellä toimintaa.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihh... No, aloitteleva vaikka sitä olen harrastanut aktiivisesti nykyisessä osoitteessa jo neljättä vuotta. Ja sitä ennen joskus aikaisessa elämässä. Ja ihan itseoppineena :) Tuntuu vaan siltä, että aina on opittavaa lisää ja sehän tekee siitä puutarhailusta niin mielenkiintoisen.

   Tuo lämpömittarikuva oli itseasiaassa pari viikkoa vanha ja lämpöä penkissä on tällä viikolla ollut jopa 20 astetta. Herneet sekä pavut laitoin itämään jo viime viikonloppuna ja ekat herneversiot jo näkyvätkin. Tällä hetkellä suurin murheen kryynini on kirsikkatomaatti, jota olen kasvattanut kevättalvesta saakka siemenstä. Ne ovat kuitenkin vielä niin pienet eivätkä niissä ole kukkia eikä mitään. Mutta no, ollaanhan me vielä vasta toukokuussa vaikka lämpöä tuntuu riittävän jo nyt.

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!