lauantai 6. heinäkuuta 2013

Gardenan tihkuletku testissä

Pohdin jo viime kesänä erilaisia vaihtoehtoja ryytimaan kastelemiseen, koska isolla suihkulla kastelu tuntui haaskaukselta. Puolet vedestä menee ohi ja vettä tulee niin paljon, ettei kaikki ehdi imeytyä. Kävin hypistelemässä Gardenan tihkulkasteluehtkuja rautakaupoissa, mutta hankinnan tein vasta tänä vuonna.

Gardena tihkulehtu (tuotenro 1968-20).
Hinta K-Raudasta ostettuna 27,90 euroa/7,5 metriä.

Tihkukasteluletkua markkinoidaan vettä säästävään kastelutapana - säästää kuulemma jopa 70 prosenttia! - erityisesti pitkille kasvirivienille, koska se toimii myös matalalla paineella. Letkua on saatavilla 7,5 ja 15 metrisenä. Paine kestää jopa 30 metriä, joten letkuja voi tarvittaessa yhdistellä tarpeen mukaan.
Meillä on kolme kappaletta 300 x 80 cm kokoisia kohopenkkejä, joten hankin kolme kappaletta 7,5 metrin letkua, yksi kullekin penkille.

Letkun asentaminen oli melko helppoa ja kaikki tarvittavat osat tulivat paketin mukana. Letkun suoristaminen rullasta oli ainoa asia, joka tuotti harmaita hiuksia. Kerän loppupää kun ei meinaa pysyä suorana millään. Olisi hyvä, jos voisi kiinnittää letku jotenkin maahan.


Surffasin Gardenan kotisivuilla ja huomasin, että heillä on juuri tuohon tarkoitukseen ns. putkenohjaimia. Kyselin tuoteta parista rautakaupasta, mutta kenelläkään ei sitä tunnu löytyvän hyllystä. Yksi  myyjä kuitenkin vinkkasi, että kannattaa tarkistaa Verkkokauppa.com ja sieltähän ne löytyivät, ja juuri tarvitsemani määrä!

Gardena tihkulehtun ohjain (tuotenro 8328-20).
Hinta Verkkokauppa.comissa 4,90 euroa/3 kpl

 Noniin! Nyt näyttää paremmalta, kun letku on suorassa!(Tuotekuvat lainattu Gardenan ja Verkkokauppa.comin sivuilta).

2 kommenttia:

 1. Harmi kun testi ei kerro muusta kuin asennuksesta. Olisi ollut mukava kuulla, säästikö letku mielestäsi vettä ja sopiko se kastelutarpeeseesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Anonyymi! Hyvä kysymys!

   Asennus oli tosiaan helppoa, kunhan oikeat välineet oli olemassa. Myös kastelu on tuntunut helpommalta, kun on voinut kytkeä letkun päälle ja tehdä muita asioita sillä aikaa, kun letku on tiputellut vettä vihannespenkkiin. Muuten joutuisin seistä suihku kädessä sen aikaa, että on tarpeeksi kasteltu.

   Suihkua käytettäessä suuri osa menee väistämättä myös ohi, kun taas letku ohjaa veden juuri oikeaan paikkaan. Numeerista tietoa minulle ei ole, mutta uskon, että Gardenan kasteluletku kyllä on säästänyt meille rahaakin.

   /Jonna

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!