perjantai 18. tammikuuta 2013

Kaihtimet vaihdettu!

Nyt meillä ei enää ole ruosteisia kaihtimia! Myyrmäen kaihdinliike hoiti vaihdon mallikkaasti, ja lasku meni suurimmilta osin takuukorjauksen piikkin.


 Aika paljon ruostetta niissä oli... Asentajakin ihmetteli, että miten alumiiniset kaihtimet ovat oikeasti voineet ruostua tällä tavalla!Aiempi aiheeseen liittyvä kirjoitus löytyy täältä.

10 kommenttia:

 1. Vaikuttaa terveeltä toi teidän sisäilma, kun alumiiniset kaihtimetkin ruostuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eihän tuo sisäilman laatu metallin ruostumiseen vaikuta. Rakennusajan kosteus kylläkin - kaihtimet olivat tulivat ikkunoiden kanssa esiasennettuna.

   Poista
 2. Rakennusaikana teillä ollut liikaa kosteutta sisällä ja siitä tuo ruostuminen kaiketi johtunut...Oli erittäin estävällistä kuitenkin heiltä vaihtaa teille uudet, koska ns. normaali säilytystapa ei tuossa välttämättä ole täyttynyt. Ikkunat teille kai jo asennettu ennen sisätöiden aloitusta? Anyway, pienillä asioilla suuri merkitys jatkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri on.

   Ja mitä opimme tästä? Älä ikinä tilaa esiasennettuja kaihtimia, koska ne eivät kestä rakennusajan kosteutta - jota etenkin kivitalossa on ja on paljon. Sittenhän voi myös tuumia sitä, että miksi ikkunatoimittaja yli päätänsä myy esiasennettuja kaihtimia, jos ne menevät pilalle. Olisi ainakin ollut paikallaan varoittaa (ensi)rakentajaa, joka tietämättömyyttään siihen tilasi.

   Pitäisi varmaan aloittaa erillinen sivusto tähän blogin yhteyteen, johon voisi kerätä Do's and Dont's -oppeja :)

   Poista
 3. Alumiini ei ruostu vaan hapettuu. Noihin on ilmeisesti lentänyt metallipölyä (Kulmahiomakoneesta yms.) asennusvaiheessa. joka sitten on kosteuden vaikutuksesta ruostunut.

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että saitte uudet samaan hintaan. Teillähän kuitenkin on ollut hyvä sauma vedota tietämättömyyteen, jos myyjä ei ole varoittanut hapettumisesta. Meillä ikkunatoimittaja varoitti rakennusajan kosteuden vaikutuksesta ikkunoihin. Erityisesti lattiavalun jälkeistä tuuletusta korostettiin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!

   Siitä huolimatta en suosittele kenellekään esiasennettuja kaihtimia... Enkä tee itsekään samaa mokaa toistamiseen...

   Jos ei kosteus ole riesana niin sitten on ainakin rakennuspöly, joka tunkeutuu säleiden väliin!!

   Poista
 5. Meilläkin oli esiasennetut kaihtimet, kotitalonsa, eikä minkäänlaisia ruosteongelmia.

  Tuo metallipölyteoria kuulostaa ihan järkevältä, toisaalta kiinnitysruuvit ovat voineet ruostua. Oli miten oli, itse hankkisin kosteusmittarin. Sen avulla voi talvella seurata toistakin ongelmaa, eli liian kuivaa sisäilmaa.

  VastaaPoista
 6. Alumiini ei ruostu. Tuossa on pakosti oltava rautapölyä alumiiniliuskojen päällä. Ja sehän ei ole voinut päätyä noihin mistään muualta kuin sieltä ikkunatehtaalta, jos ne kerta ovat esiasennettuja kaihtimia. No, jos olette pitäneet ikkunat levällään kun joku on sisällä harjateräksiä rälläköinyt, niin sitten on mahdollista, että rautapöly on päätynyt teidän toimestä kaihtimiin. Alumiini ei vaan ruostu, se hapettuu kyllä, mutta hapettumistuote on vaaleanharmaata, ei ruosteenväristä.

  Meillä on kivitalo ja esiasennetut kaihtimet. Mitään kosteuden aiheuttamia virheitä liuskojen pinnoissa ei ole ollut, osin meillä lattialaatta ehti kuivua kolmisen kk ennen ikkunoiden asentamista (mutta se oli puoli metriä paksu, ja kosteutta riitti kyllä koko viime vuodenkin!! useimmillahan tuo laatta ehtii kuivua kolmessa kk kokonaan kun paksuutta on kymmenisen senttiä). Seinät voivat puskea kosteutta jonkin aikaa, mutta missään ei voi olla vettä niin paljon, että alumiini ruostuisi...

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!