tiistai 31. heinäkuuta 2012

Haluaa Hait

Ostin Virosta vuosi sitten halvat kumisaappaat puutarhakäyttöön. Hinta oli muistaakseni kokonaiset 3 euroa, ja saappaat sopivat jalkaan noin suurin piirtein ainakin kaupassa niitä sovitellessani. Ajattelin, että kyllä näissä pihalla pärjää, kun ei tarvitse kävellä pitkiä matkoja.

Kolmen euron saappaat.

No ei pärjää. Vaikkei saappaissa kilometrejä tulisi käveltyäkään, niin kyllä niissä tunteja tulee seisottua, kun puutarhaan tulee upotettua työtunti toisen perään. Toukokuussa saappaat tulivat tehokäyttöön ensimmäistä kertaa, kun aloitimme puutarhan perustamisen. Työtunteja tuli yhtenä viikonloppuna toista kymmentä tuntia ja jalat olivat saappaiden jäljiltä mukavilla rakkuloilla.

Niinpä olen päättänyt hankkia uudet saapaat, joissa jalat voivat paremmin. Parhaiten jalkaan tuntuu sopivan Nokian Hai-saappaat.

Hai-saappaat perusväreissä.

Musta saapas on tyylikkään näköinen,
mutta onko peräti "tylsä"?

Kyseinen saapas miellyttää myös silmää, mikä on meikäläiselle tärkeää vaikkei kuitenkaan pääasia saappaita hankkiessa. Mutta ovatpa ne suhteellisen hintaat: perusvärit 49 euroa ja kausivärit (jotka tietenkin miellyttävät minua enemmän) 59 euroa. Saisikohan noita halvemmalla jostakin verkkokaupasta tms.?

Lesson learned: Satsaa jalkineisiin. Pihatyöt tuntuvat paljon mielekkäämmältä, kun jalkoja ei hierrä.

Kuvat Hai-saappaista: Haisaappaat.com

7 kommenttia:

 1. Hait on kyllä hyvät, ostin itsekin tuollaiset perinteisen keltaiset (mutta mielestäni pirteät) pari vuotta sitten sieni- ja mustikkametsiä ajatellen ja ovat olleet hyvät! Sopivat vähän kapeampaan jalkapöytääni hyvin ja tukevasti. Silloin sai syksyllä alesta saappaat KCMstä vähän edukkaammin, joten kannattaa tarkkailla tavaratalojen tarjouksia sillä silmällä.

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  Hait ovat parhaat! :)

  Kiitoksia blogistasi, kahlasin kaikki tekstit läpi alusta loppuun. Meillä urakka on vielä erittäin alussa, tonttia etsitään, mutta yritän jo oppia niin paljon kuin mahdollista.

  Innolla odottelen myös teidän urakan lopullista kustannuslaskelmaa.

  Osaisitko neuvoa, missä vaiheessa kannattaa alkaa etsiä pääsuunnittelijaa? Sitten, kun joku tontti on mielessä vai vasta sitten, kun tontti on ostettu? Lähinnä mietityttää, miten sitä itse (kokemattomana) osaisi arvioida tontin mahdolliset maatyöt ennen kuin ostaa sen.

  Kiitoksia ja ihanaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saanko tähän kommentoida toisena projektia aloittelevana (perustukset menossa)omista kokemuksista?

   Kannattaa joissain tapauksissa tehdä maaperätutkimus, jos epäilyttää, ja mahdollisesti ottaa vaikka jo arkkitehtikin alustavasti mukaan ennen tontin ostoa, että oma unelmien talo sitten istuu myös tontille. Esim. jos haluaa kellarillista rinnetaloa, sitä ei kannata tasamaatontille rakentaa. Samoin alueen tunteva arkkitehti tuntee kaavamääräykset, yms. ettei tule siinäkään ylläreitä (yksille tutuille tuli...). Ja voihan tällainen arkkitehti, tai miksei joku muukin asiantuntija, olla vain konsulttina tontin ostossa, suunnittelussa voi sitten käyttää jotain muuta. Mutta tämä vain meidän mielipiteenä ja varmaan Projekteista isoimman kautta voidaan täydentää?

   Me ostimme ensin tontin ja mietimme sitten millainen talo siihen sopii. Esim. kellari tuli jälkikäteen, kun huomasimme, että kallioon asti piti joka tapauksessa kaivaa. Tontti valittiin ennen kaikkea sijainnin takia ja mies tiesi insinöörinä näppituntumalla, että ei liene ihan mahdoton talonrakennuspaikka. Maaperätutkimus tehtiin heti tontin oston jälkeen ja sen jälkeen alettiin suunnittelemaan taloa. Mutta jokainen tapaus on aina erilainen... Paljon onnea talonrakennusprojektiin!

   Poista
 3. Samasta syystä ostin itselleni Nokian Piha -saappaat. Osuivat silmään Tammiston KCM:ssa, iloisen pinkit kun ovat. Kummasti sujuu pihan rakentaminenkin paremmin kun on kunnolliset jalkineet, joissa jalkateräkin jaksaa mukana.

  Teidän pihanne näyttää jo tosi hienolta!

  terkkuja Lahelasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulahtaneet "keltaiset"hait,vaihtuivat myös uusiin piha saappaisiin (kirkkan vihreät).Hait
   valoin täyteen sementtiä,ja ovat nyt kesämökin parkkipaikalla heijastamassa ojan reunaa auton käännytyspaikalla.
   Tanja

   Poista
  2. hYVÄ IDEA TOI SAAPPAIDEN VALU SEMENTIIN!MINULLA VAALEANVIHREÄT JO SIINÄ KUNNOSSA,JOTTA TÄYTYY ISÄNTÄ "PAKOTTAA" VALUTÖIHIN.TILALLA ON JO UUDET NOKIAN PIHA-SAAPPAAT. ON MUUTEN HYVÄT JALASSA,EIVÄTKÄ OLE LIUKKAAT!

   Poista
 4. Ostiko pinkin väriset kumpparit vai oisko lime sopinut paremmin sisustukseen?

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!