perjantai 30. maaliskuuta 2012

Yksin kotona

Pitkä työviikko takana - tai itse asiassa jo 2-3 töylästä viikkoa... Blogin päivittäminen on jäänyt paitsioon. Tänään mies on kuitenkin viettämässä iltaa muualla,  ja saan viettää laatuaikaa ihan itsekseni kotisohvalla. Laatuaikaa bloggailulle :)

Kotirintamalla on tapahtunut paljon sitten viime päivityksen. Villa Viikatteessa on muun muassa tarkasteltu kosteusvaurion vahinkoja, suunniteltu kevättä ja puutarhaa sekä saatu (vihdoin!) poikkeuslupahakemus kaupungille. Torstaina piipahdin myös Puutarhamessuilla - siitä lisää hieman myöhemmin.

Mutta siis... poikkeuslupahakemus on vihdoin saatu sisälle. Ihanaa!

Kuulimme kaikki naapurit asianmukaisesti, paitsi yhden, jonka kaupunki saa kuulla puolestamme. Kaikki meidän kuulemat naapurit suhtautuivat asiaan hyvin ja ruksasivat kuulemislomakkeeseen 'Ei huomautettavaa' -kohdan. Hyvä niin.

Hakemuksen liitteeksi laadimme vajaat kaksi sivua pitkän perustelun autokatos-parveke -rakennelmalle. Näin ei kenellekään jää epäselväksi, mitä olemme tekemässä, miksi, ja millä argumentein rakennelman tulisi olla kaikien puolin hyväksyttävä ja asiallinen.

Laatimamme hakemuksen liite (klikkaa kuvaa suuremmaksi).
Tiedämme, että Vantaan kaupunki suhtautuu hakemukseemme myönteisesti, joten teksti laadittiin lähinnä muiden instanssien kuten Hallinto-oikeuden luettavaksi. Ikävä kyllä joudumme olettamaan, että naapurit valittavat luvasta... Henkisesti olemme varautuneet jopa parin vuoden oikeusjuttuun.

Kotona on seesteinen fiilis. Odotellaan käsittelyä ja päätöksiä - ja seuraamuksia.

--
Raportoin blogissani rakennuslupaan liittyvistä haasteista, koska haluan raportoida rakennusprojektimme vaiheista totuudenmukaisesti ja avoimesti. Kirjoituksissani esittämät asiat ovat pääsääntöisesti lyhennelmiä alkuperäisistä teksteistä ja tekstit voivat myös sisältää omia tulkintojani. Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat ovat julkisia dokumentteja. Vantaan Kaupungin asiakirjat ovat ladattavissa
KTweb:stä. KTweb on Vantaan kaupungin internetpalvelu, josta voi hakea kaupungin kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen asioita ja liitteitä sähköisessä muodossa.

4 kommenttia:

 1. Peukut pystyssä että kaikki menee nappiin. Miten on sen kosteusvaurion laita, tuliko pahasti?

  Tsemppiä ja mukavaa kevään odotusta!

  Salla, Lappeenranta

  ps. miten sen kuntoiluhuoneen lattiamaton laita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoin kosteusvauriosta ja kuntoiluhuoneesta pian! Ei mennyt onneksi kovin pahasti :)

   Poista
 2. Olen tosi harmissani puolestanne!
  Ikävää, että tuollaisia ihmisiä löytyy. Olisi helpompi ymmärtää, jos olisitte hakemassa lupaa jollekin aivan kummalliselle viritykselle, mutta tuossa tuntuu olevan kyse vain kiusaamisesta.
  Kuka korvaa kosteusvauriot? Voiko siitä hakea korvauksia tältä valittajalta?
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näillä näkymin kosteusvaurion syy menee urakoitsijan niskoille, joka joutunee korjaamaan asian takuun piikkiin. Kerron asiasta pian lisää!

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!