sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Pieni yllätys - vesivahinko...

No niin.. Tätä on pelon sekaisin tuntein odoteltu.

Koska autokatos ja sen yläpuolelle tuleva parveke ovat rakennuskiellossa, emme myöskään ole saaneet lupaa kiinnittää vedenhallintajärjestelmiä, kuten vesikouruja parvekkeen yhteyteen.

Näin ollen kevätauringon sulattama lumi on nyt vetenä päässyt saunaosaston rakenteisiin. Very nice.


Napsin hieman dokumentaatiota ja lähetin sähköpostia Vantaan kaupungin rakennustarkastajalle - katsotaan, mitä hän sanoo. Kivaahan tuo ei ole...Myös ulkoseinän rappaus on kärsinyt hallitsemattomasti valuvasta vedestä...Että tämmöistä tänä viikonloppuna...

14 kommenttia:

 1. Eikä, voi ei! :/ Onpas kurja juttu.. Mitenkähän näissä sitten menee, että korvaako joku sattuneen? Kun tavallaan vika ei ole nyt kuitenkaan teidän..

  VastaaPoista
 2. Kuka tuon korvaa on kyllä epäselvää. Pelkään pahoin, että kulu otetaan omasta lompakosta... Kotivakuutuskaan ei varmaan korvaa, koska meillä ei ole ollut "asianmukaisia vedenhallintajärjestelmiä".

  VastaaPoista
 3. Ei hemmentti :( Toivottavasti nyt laittavat asiat rullaamaan vaikka onkin myöhäistä. Korvauksista tietty voi esittää vak.yhtiölle dokumenttia mikä on ollut tilanne.

  t. Salla, Lappeenranta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on yläpohja sitten pahasti märkänä, kun ton verran on vettä tullut jo sisäänkin. Toivottavasti pääsee tulettumaan, ettei ala muodostumaan hometta. Mikäli naapuri on aihettanut tahallista haittaa teille ja siihen ei ole oikeudessa ole löytynyt perusteita niin te voitte vaatia naapurin aiheuttamasta perusteettomasta haitanteosta kulut.
   Eli nyt kaikki mahdolliset kulut ylös pressujen vuokrasta ja ylimääräisestä työstä alkaen...

   Poista
 4. Anonyymi: En usko, että kukaan tässä on tahalleen mitään tehnyt. Onhan naapureilla (kaikilla) oikeus valittaa rakennuslupapäätöksistä.

  Toinen kysymys on sitten se, miksei Vantaan rakennusvirasto antanut lupaa suojata rakennusta asiallisesti. Vaikkakin ko. kohta on rakennuskiellossa, rakenteiden asiallinen suojaaminen olisi maalaisjärjen mukaan sallittavaa ja jopa suotavaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki naapurit voivat valittaa rakentamisesta, mutta valituksen pitää perustua esim kaavaan/lain vastaiseen rakennukseen tms. Valitukset auringon eteen rakentamisesta, näköyhteydestä tms ei halua että naapuriin rakennetaan ovat perusteettomia ja niistä syntyy korvausvelvoite. Perustteettomasta haitanteosta vastaavissa asioissa on määrätty kymmenien tuhansien eurojen korvaus vaatimuksia.

   Poista
 5. Mitä tuo valkoinen töhnä oiken on? Jotain siporexista tullutta muussia? Onko tervaleppää tuo pesutilojen katto?

  tsemppiä toivoo Salla Lappeenrannasta

  VastaaPoista
 6. Eikö tuohon voisi tehdä rakennuskiellosta huolimatta (=valittämättä) jotain parempaa suojausta? Yrittäkööt sitten antaa uhkasakon tms mutta samantien voi sitten sanoa että tuosta tulee myös korvausvaade Vantaan kaupungille.
  Itse en suostuisi pilaamaan uutta taloani isolla kosteusvauriolla, sanoisi rakennusvalvonta mitä sanoisi. (ja toisaalta en uskoisi että tulisi sanomista jos sen suojaisi tilapäisesti paremmin, laittaisi jotkut halvat sadevesikourut ja vaikka katoksen päälle vanerin kallistuksilla ja siihen bitumikermin, ainakin parempi kuin pressut)
  Suosittelisin että otatte tuon katon auki ja katsotte kuinka pahat vauriot sinne on oikein tullut, voi tulla pitkässä juoksussa huomattavasti halvemmaksi.
  Tsemppiä sinne ja toivottavasti asia ratkaa nopeasti!!

  VastaaPoista
 7. Ei helvetti!!! Kamalaa! Toivottavasti joku ottaa tuosta vastuun, ettei mee teidän omasta pussista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siporex materiaalina imee vettä kuin pesusieni. eli materiaalit voi olla "läpimärkiä". Vesi etenee rakenteessa vielä kapillaarisesti, joten kosteus saattaa levittäytyä todella suurellekkin alueelle.
   Ennen kuin vesi tulee sisäpintoihin näkyviin on paikat jo todellakin märkiä. Asian voit vaikka testa kotikonstein kaatamalla kuivaan siporex harkkoon vettä ja mittaamalla montako litraa se pystyy imemeään itseensä ja vielä kun olet asettanut harkon vaa-alle niin näet kauanko kuvaminen optimi oloissa kestää.
   Kuivaminen on vielä äärimmäisen hidasta, kun seinä on vielä asuinpuolella jo molemmin puolin pinnoitettu. Onneksi kesää kohti menossa, joten ei ainakaan pakkaset halkaise paikkoja.

   Poista
 8. Voihan rähmä! Aika kummallinen kanta rakenusvalvonnalta...

  VastaaPoista
 9. Voi hurjaa!! Toivottavasti tälle löytyy joku muu maksaja kuin te. On kestänyt muutenkin tuo prosessi jo liian kauan! :/

  VastaaPoista
 10. No voi apua! Onpas tympeä tilanne... Toivottavasti selkenee pian...

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!