sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Keittiöpuutarhapenkit

Tuohuisimme mieheni kanssa eilen pihalla ja saimme keittiöpuutarhani istutuspenkit valmiiksi.

Mies kärräsi ystävällisesti multaa puutarhapenkkeihini ja minä tasottelin.
Olin aiemmin lokakuussa nikkaroinut itselleni yhden penkin. Appiukko, parempien tehtävien puutteessa(?), nikkaroi loput kaksi. Kiitos siitä.

Yhden penkin koko on 300 x 80 cm ja penkki on tehty kakkosnelosen kokoisesta kestopuusta. Korkeutta laatikolla on vajaa 40 cm ja etäisyyttä laatikoiden välissä on 60 cm. Kitkemään siis mahtuu eikä selkäkään ole niin vinossa, kun laatikot ovat kunnolla korotettuja.
 

Laatikot ovat asetettu heti keittiön ulko-oven läheysyyteen, jotta sieltä olisi kesällä helppo mennä napsimaan tuoreita raaka-aineita tarpeen mukaan. Aion ainakin viljellä porkkanaa, sipulia ja valkosipulia, retiisejä, herneitä, salaattia ja yrttejä kuten persiljaa ja tilliä. Valkosipulit laitan maahan vielä tänä syksynä, jotta ne saisivat tarvitsemana kylmäkäsittelyn.


Koska kestopuu ei saisi olla suorassa kosketuksessa multaan, vuorasin penkit kestomuovilla. Se pidentänee samalla myös puulaatikon käyttöikää. Laatikoissa ei ole pohjaa, joten laitoin pohjalle kangasta. Se pitää puutarhamullan laatikossa (ei valu pois eikä sekoitu allaolevaan soraan) ja pohjasta myöskään pääse kasvaman rikkaruohoja.

Hmm... Näyttäväthän nuo hieman ruumisarkuilta, mutta odottakaapa ensi kesään, kun niistä nousee oma vehreä keittiöpuutarha!

5 kommenttia:

 1. Ihanat! Haaveilen samanlaisista, sitten kesälle 2013... :)

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttävät. Pitääkin miettiä josko perinteisen kasvimaan sijaan värkkäisikin itsekin tuollaisia. Olisivathan ne monessa mielessä paljon helppohoitoisemmat ja näppärät kaikin puolin.

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkeistä. :)) Jotain tällaista tahtoo myös! Kestomuovia? Rautakauppakamaa? t. noviisi ;)

  VastaaPoista
 4. Upeat laatikot, tahtoo myös!!!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!