sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Loppurutistus

Loppurutistus on menossa. Itse olen ollut loppuviikon Pietarissa työmatkalla, joten olen joutunut seuraamaan etenemistä etäältä miehen raportoimana.

Perjantaina Bendersin kattoporukka ahkeroi koko päivän asentamalla loput kattoturvatuotteista. Samalla asennettiin otsalaudat, vesikourut ja rännit. Myös takan hormi pulpahti kattotiilistä läpi. Talon ulkopuoli rupeaa siis olemaan rappausta poislukien valmis.

Myös talon sisällä on ahkeroitu mukavasti. Seinät ovat maalattu uudestaan ja yläkerran pesuhuone on valmis. Lakkaamani ovikynnykset toimitin raksalle ennen matkalle lähtöä ja nekin ovat varmasti jo asennettu.

Viikonlopun aikana mies on ansiokkaasti ahkeroinut kotona. Loput ylimääräisistä tavaroistamme on kuskattu Fidaan ja UFF:iin. Aiemmin viikolla luovutin pehmoleluja ja pelejä viereiselle päiväkodille, joka otti ne punaisine muovilatikoineen innolla vastaan. Tuntuu siltä, että oma pesä on nyt aika hyvin trimmattu muuttokuntoon.

Lauantaina mies oli käynyt veljensä avustamana IKEA:ssa hankkimassa keittiötä ja vaatekaappia varten tarvittavia sisuskaluja eli hyllyjä, telineitä, vaatetankoja jne. Myös tarvittavan neljä Billy-kirjahyllyä hankittiin - tosin en nyt tiedä, miten tarina päättyi: saivatko he vuokrattua pakettiauton niiden kuljetusta varten tai tulevatko ne ensi viikon aikana IKEA:n kuljetusliikkeen toimittamana.

Maanantaina klo 8-10 on "talon luovutus asiakkaalle". Käytännössä se tarkoittaa, että Jämerä luovuttaa talon virallisesti meille niiltä osin, kun se on valmis. Tapaamisessa käydään läpi huone huoneelta ja tarkastetaan kaikkien pintojen kunto ja työn laatu. Jos on vielä korjattavaa, nämä kohdat listataan ja sovitaan korjausaikataulusta.

Alakerran wc ja saunaosasto jäävät vielä tässä vaiheessa katsastamatta, ja niiden osalta työ jatkuu muuttomme jälkeen. Kyseiset tilat suljetaan muusta asunnosta väliaikaisella, pölytiiviillä seinällä. Tilaan on oma kulku saunan terassioven kautta.

Tiistaina alkuiltapäivästä on muuttotarkastus, eikä siinä ei pitäisi olla ongelmia ja isompia huomautuksia.

Kuvapäivitystä lupaan maanantaille, kun olen aamulla päässyt käymään tontilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!