keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Yläkerran "spa" - lopullinen ratkaisu

Kuten eilen jo kirjoitin haastavinta oli suunnitella yläkerran spa-keidas. No, keitaaksi sitä ehkä ei voi niinkään sanoa, koska se on todella pieni. On suorastaan ihme, että olemme saaneet sinne niin paljon tavaraa ängetty...

Tässä 3D-pohjakuva, josta näette kuinka tiukkaan tila on laskettu - senttimetripelistä on ollut kyse!

Kuvan vasemmassa alareunassa näkyy pieni kolo, jonne on sijoitettu pesutorni. Poreamme on varmasti markkinoiden pienin, mikä oli pakko, koska halusimme ehdottomasti myös erillisen suihkun. Säilytystilaa löytyy allaskaapista, peilikaapista, wc:n yläpuolelta ekä pesutornin yläpuolelta - toivottavasti riittää...
Tässä toisesa kuvassa näkyy paremmin mihin päädyimme kaakeleiden suhteen. 


Kuvassa vaalean siniseltä näyttävä kaakeli on todellisuudessa vedenvärinen, turkoosi mosaiikkikaakeli. Sitä tulee poreammeen kohdalla ammen reunasta kattoon saakka. Suihkun kohdalla sama turkoosi mosaiikkikaakeli löytyy yhtenä 3-4 cm leveänä kaistaleena (näkyy ehkä paremmin tuosta ylemmästä kuvasta). Mielestäni se sitoo aika hyvin tuon ison värialueen yhdeksi kokonaisuudeksi.

Hassua sinänsä, koska turkoosi ei missään nimessä ole lempivärejäni. En siis ikinä pukeutuisi turkoosiin, enkä sitä minnekään muualle taloon ottaisi paitsi juuri tähän tilaan. Mielestäni turkoosi symbolisoi kauniilla tavalla veden elementtiä, mikä on meidän mini-spassa oleellisessa osassa. Turkoosi on myös rauhoittava väri ja voin kuvitella, kuinka rentoutuneelta tunnen oloni, kun sitten jonain päivänä pääsen uppoutumaan poreammeemme lämpimään veteen. Pelkkä ajatus tuntuu jo ihanalta!

Niin joo, vielä viimeinen kommentti: Lattian väriksi valitsimme pitkän pohdinnan jälkeen vaalean. Ei vitivalkoista kaakelia, mutta hyvin vaaleaa. Sauman väriksi otamme hieman harmaamman sävyn, ettei saumoja tarvitse jynssätä ihan joka päivä. Toivottavasti emme kadu päätöstä... Syy vaalean lattian valintaan oli tilan ahtaus. Vaalea väri luo hieman avaramman tunteen spa-keitaaseemme.

Kiitokset Kaakelitaikurillemme Soilille, joka piirsi lopulliset 3D-kuvat nopeasti!

4 kommenttia:

 1. Onpas upean näköinen SPA teille tulossa, mäkin niin tahtoisin ammeen :)

  VastaaPoista
 2. No nythän seinäkaakelit asettuivat hienosti kohdilleen verattuna siihen edelliseen malliin=)

  VastaaPoista
 3. Olen lukenut parin viikon aikana koko blogisi, sillä itsekin olemme aloittelemassa kivitalon rakennuttamista. Kiitos kun olet jakanut kokemuksianne!

  Mihin poreammeeseen ja wc-istuimiin lopulta päädyitte? Minäkin haaveilen kulma-ammeesta ja seinäpytyistä ja toivon, että sellaiset saataisiin mahtumaan budjettiin.

  VastaaPoista
 4. Hei Katjuska!

  Kiva, että löysit blogini ja kunniamerkki siitä, että olet jaksanut kahlata läpi koko historian. Ihailtavaa!

  Poreammeemme on mallia Idea 15. Baltecon Idea 15 oli selvityksiemme mukaan markkinoiden ulkomitoiltaan pienin amme ja meidän pienessä yläkerran kylpyhuoneessa se oli tärkein kriteeri. Poreammeista kirjoitin aikoinaan täällä: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2010/06/lisaa-poreammeasiaa.html. (Siinä en tosin tainnnut mainita, mikä lopullinen päätöksemme oli...)

  Seinäasennettavat wc:t ovat vielä päättämättä. Kirjoittelen niistä lisää sitten, kun olen saanut selvityksemme valmiiksi ja päätöksen tehtyä. Seinäasennettavan wc hinta on kiinnitystelineineen ja seinäosineen alkaen noin 500 euroa eli ei kovin paljon enenmmän kuin perinteinen lattiamallin wc-pytty.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!