tiistai 11. tammikuuta 2011

Tehopäivä kaivutöiden parissa

Tämä tiistai on ollut oikein tehokas ja positiivinen päivä.

Aloitin päivän jo klo 8.15, kun Vantaan kaupungin virastot avasivat ovensa Tikkurilassa. Ensimmäisenä vuorossa oli Mittausosasto, josta hain Viikatetien johtokartan kaivulupaa varten. Seuraava osoite oli kadun toisella puolella oleva Kuntatekniikan keskuksen kadunpidon asiakaspalvelu, josta hain varsinaisen kaivuluvan.

Varokaa katutöitä! Kyltit ovat paikallaan ja kadun kaivutyö voi alkaa!
Tontille kerkesin vasta puolilta päivin. Ensin tapasin uuden vastaavan mestarimme. Kyseessä on nyt projektimme kolmas vastaava mestari Zekatalta. Jälleen ihan fiksun oloinen nuorehko heppu. Toivottavasti hän pysyy projektissamme mukana ehkä jopa loppuun asti.

Tämän jälkeen tapasin tontilla vielä maaurakoitsjian ja kävimme hänen kanssa läpi viikon tekemiset ja aikataulut.

Jo tontille tullessani ensimmäinen yllätys oli se, että railo oli eilen keretty täyttämään. Sähkö- ja telekaapelit sekä vesiputket oli jo vedetty talolle saakka. Olipa se nopeaa toimintaa! Liittymät ovat toki vielä asentamatta eli Viikatetien päässä on vielä iso monttu. Monttua pitää vielä suurentaa tielle päin, jotta yletymme vesiputkelle saakka.

Ensimmäiset kauhalliset olivat helpot, mutta sitten maa muuttui kovemmaksi...
Ramirentistä haimme tarvittavat tiekyltit, suojattiin kaivualue puomeilla ja aloitimme kaivamisen. Puolet saimme kaivettua ennen kuin jää tuli vastaan. Viemärin löysimme, mutta vielä pitäisi löytää vesiputki, joka piirustuksien mukaan pitäisi olla heti viemärin takana. Jään sulattamiseksi haimme jälleen Ramirentistä puhaltimen ja ostimme pressun, ja tämä yhdistelmä sulattaa maata nyt yön yli.

Kaivuuhommissa päästiin puolitiehen ennen kuin jää lopetti hommat ennen aikojaan.
Huomenna tieosuuden kaivutyöt jatkuvat aamusta alkaen. Puhallin on lämmittänyt maata koko yön, joten lopputyö ei pitäisi tuottaa ongelmia. Iltapäivällä HSY:n vesiliittymän asentajat käyvät paikan päällä tarkastamassa montun. Vesiliittymän asennus tapahtuu torstaina iltapäivällä. Myös Vantaan Energian asentajat käyvät viikon aikana asentamassa tonttikeskuksen paikoilleen.

Muutakin edistystä on tapahtunut tänään. Transpointista soitettiin ja ilmoitettiin, että uusia ovia olisi tulossa tontille huomenna keskiviikkona. En tarkalleen tiedä, mitkä ovet sieltä tällä kertaa tulevat, mutta veikkaan puuttuvia lasiovia. Pitää huomenna jälleen käydä tontilla tarkistamassa, mitä ovia sinne nyt sitten tuotiin.

Myös ikkuna-asennus on vahvistettu perjantaille. Samalla asennetaan huomenna tontille tulevat ovet.

Jämerältä kuulimme myös hyviä uutisia, että urakoitsija sisätöiden osalta on miltei valittu. Odottelemme lisätietoja ja kutsua palaveriin lähipäivinä.

Tämmöisen päivän jälkeen on hyvä fiilis päivittää myös blogia :)

5 kommenttia:

 1. No onpa sinullakin paljon tapahtunut.
  Löysin jostain tänne ja jäin jumiin sinun blogiisi. Mielenkiintoista nähdä miten teilläkin rakennuksen kriittisin vaihe talven sydännä suoriutuu.
  Hyvää ja kaunista talvea!

  VastaaPoista
 2. Heippa Jutta-Mari!

  Kiva, että eksyit tänne ja toivottavasti viihdyt. Jos sopii, lisään sinunkin blogisi raksablogilistalleni - en ollut aiemmin huomannut blogiasi. Mielenkiintoista seurata myös muiden rakennusblogeja :)

  VastaaPoista
 3. Voit toki lisätä.
  Minä vasta harjoittelen bloggaamista. Meidän projekti laajuudeltaa pienempi, kun vanha talo jo valmiina, jota modifoidaan ja rakennetaan laajennus viereen. Mutta onhan tässä samat työvaiheet pienemmässä muodossa.
  Mukavaa raksailua!

  VastaaPoista
 4. Kaivuutyöt ovat monesti rakentamisen ensimmäisiä vaiheita. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 5. Paljon joutuukin kaivamaan. Kauanko tässä lopulta meni? Meillä olisi etsinnässä ammattilainen, jolta sujuu telekaapeleiden alitus.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!