maanantai 18. tammikuuta 2010

Hui, olipa kallista

Kävimme tänään Jämerä-Kivitalon edustajien kanssa läpi heidän tekemää kustannuslaskelmaa. Harvinaisen yksityiskohtainen ja selkeä kustannuslaskelma ja tarjous, mutta samalla sekava kokonaisuus. Eniten askarruttaa kaikki ne isot ja pienet kustannukset, jotka eivät sisälly Jämerän valmispakettiin. Kuten esimerkiksi maansiirtotyöt, siivous ja rakennusjätteet, julkisivuverhous ja -maalaus sekä piha-alue. Jämerän tarjous oli kokonaisuudessaan hilkun verran yli 300 000 euroa, mutta kun sen päälle lisää kaikki muut "sälät" niin hinta on helposti vähintään 100 000 euroa enemmän. Tämän päälle tulee vielä mm. muutto- ja sisustuskulut.

Totesimme heti paikan päällä, että kokonaiskustannus ylittää budjettimme, ja ryhdyimme ennakkoluulottomasti karsimaan ns. ylimääräiset pois. Esimerkiksi terassi- ja parvekealue sekä isot ikkunapinta-alat ovat kalliita toteuttaa, joten pienensimme niitä. Myös maalämpöpumppu vauihtunee sähköä kuluttavaan vesikiertoiseen lattialämmitykseen - siinä säästämme 15 000 euroa. Ikävää, koska haluaisin oikeasti suosia ekologisia vaihtoehtoja...

Saamme Jämerältä uuden kustannustarjouksen ensi viikolla, kun he ovat ehtineet päivittää tarjouksen sisällön arkkitehdin uusien piirustuksien pohjalta. Toivottavasti saimme karsittua useita tuhansia ellei jopa kymmeniä tuhansia. Ehkä myös talontoimittaja pystyy tulemaan vastaan hinnoittelussaan.

Sen jälkeen ei auta muu kuin neuvotella pankin kanssa suuremmasta lainasta. Hehe :)

I'll keep you posted!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!