lauantai 5. joulukuuta 2009

Hiljaisuus loppui

Reilu kuukausi sitten viime päivityksen. Kauheata. Näinkö huonosti (lue: harvoin) bloggaan.

No, onpa toisaalta ollut syytäkin. Kaksi viikkoa matkalla Aasiassa, irtisanoutuminen ja työpaikan vaihto, ja ihan muuten vaan kauhea stressi varsinkin työpaikan vaihtoon liittyen. Nyt on kuitenkin aika ryhdistäytyä.

- -

Kuten kerrottu saimme ensimmäiset pohjapiirustukset arkkitehdilta juuri ennen Thaimaan matkaamme. Siellä sitten hiekkarannalla niihin tutustuttiin, ja mitä enemmän niitä tiirailimme sitä enemmän niistä myös tykkäsimme.

Maanantaina tapasimme arkkitehdin uudemman kerran ja kävimme läpi piirustukset: mistä pidimme ja mistä emme, ja minkälaisia muutoksia haluaisimme. Uudet piirustukset saimme vielä samana viikkona. Pyytäisin nyt teiltä niihin kommentteja - mikä teidän mielestä toimii ja mikä ei, onko jokin tietty kohta joka kiehtoo tai ärsyttää?

Tässä alakerta:
Ja tässä yläkerta:
Seuraava steppi onkin sitten jo tavata talontoimittaja ja pyytää heiltä tarjousta talomme rakentamisesta. Sitä päivää odotellessa käyn jo edistämässä keittiön suunnittelua keittiöliikkeessä.

Kommenttejanne odotellessa...

5 kommenttia:

 1. Kuten nyt voi huomata, 120 neliötä on kovin vähän kolmelle makuuhuoneelle kahteen tasoon. Portaat kun vievän osansa neliöistä.

  Tietämättä paljonko arkkitehti teiltä veloitti, olisin tutustunut ensin "edullisempiin vaihtoehtoihin". Esim. Helsinki-pientaloihin tai MaxBuiltin ilmaisiin luonnoksiin: http://www.maxbuild.fi/page7.php?view=thumbnailList&category=1 Näissä pohjissa tilankäyttö on todella harkittua. Mielestäni 10 m2 makuuhuone on aivan liian pieni. Nyt olohuone on 15 m2 ja se olisi taas sopiva tila makuuhuoneelle.

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä BoB:n kanssa melko pitkälti eri mieltä. Tuo pohjahan on mitä mainioin, huomioiden rajoitetun neliömäärän. Ja 600+rapiat kokoiselle tontille ei oikein yhtä tasoa kannata rakentaa, jos haluaa jotain pihaakin jättää. Siksi toiseksi nuo Helsinki-pientalot ovat parhaimmillaan (pahimmillaan?) 3-tasoisia, joten en näe, miten olisivat rappujen viemän tilan osalta parempi ratkaisu?

  Tuossa pohjassa on monta hyvää yksityiskohtaa ja ideaa, jotka tekevät siitä viimeistellyn ja persoonallisenkin (eli ei-bulkkia). Esim. iso terassi ylhäällä, alakerran wc: sijoittelu "suojaan", kuitenkin saunojien ulottuville. Kunnon kylpyhuone yläkerrassa. Käynti saunan pesuhuoneesta terassille (+ kurastopperi). Muutamia mainitakseni.

  Toki talokirjat ovat täynnä valmiiksi ajateltuja ratkaisuja, mutta tuo "valmiiksi ajateltu" harvemmin osuu täydellisesti yksiin paitsi tontin vaatimusten kanssa, puhumattakaan talon rakentajien näkemykseen omasta kodista.

  Suunnitteluun kannattaa aina panostaa, ihan sitä ehtaa riihikuivaakin. Hyvä panostus teillä tuossa! Odotan mielenkiinnolla kuvia valmiista...:)

  VastaaPoista
 3. Olen niin samaa mieltä kanssasi Kristiina! Kiitos rohkaisevista kommenteista! Tai siis tiesimme kyllä tekevämme meille oikean ratkaisum tonttiin ja tarpeisiimme nähden, mutta kuitenkin.

  Yhden tason asunto ei myöskään ole vaihtoehto tuon hem***in korkeajännitejohdon takia. Ei talo ei oikeasti voi olla piiruakaan alempana tontilla - siksi haemme myös poikkeuslupaa rakentaa 1,3 metriä appivanhempien tontinrajasta normiimääräysten 4 metrin sijasta.

  Tavoitteena oli luoda oma pikku keidas ja sekä terassi että aurinkokansi (parveke), ja uskon, että ne ovat kovassa käytössä sitten joskus kun taloon muutamme.

  Jos asemapiirustuksen korkeuseroja tarkastelee, huomaa myös, että tonttimme sijaitsee aikalailla montussa vajaa metri alempana kuin naapuritontit. Maapohjatutkimuksessa ilmeni, ettei savipohjaa voi korottaa maanpainautumisvaaran takia. Tonttia ympäröi Vantaan kaupungin puiston korkeat puut. Uskoisin, että myös siksi aurinkokansi toisessa kerroksessa tulee kovaan käyttöön :)

  Arkkitehtina toimi Katja Jämsä, joka on suunnitellut paljon kivitaloja mm. Jämerälle ja Lammille, joten hänellä on tuoreessa muistissa kyseisten talotoimittajien aiemmat pientaloratkaisut. Uskoisin, että kokonaisuutemme onkin sekoitus olemassa olevia valmisratkaisuja, meidän toiveita ja tontin vaatimia erityisjärjestelyitä.

  VastaaPoista
 4. Anteeksi kirjoitusvirheet. Sen siitä saa, kun kirjoittaa kännykästä...

  VastaaPoista
 5. Noiden makuuhuoneiden koosta vielä: olisihan se hulppeaa, jos voisi rakentaa sen vähintään 15m2 (tai 20!), mutta kokonaisneliömäärään suhteutettuna täytyy tehdä valintoja, haluaako useita erillisiä huoneita vai muutaman isomman.

  Edellisessä (omassa) kodissamme meillä oli ylhäällä kolme pienehköä makuuhuonetta (noin 10-12 m2 / huone) ja pieni aulatila ja se tuntui toimivalta. Yhteensä sataan neliöön kun oli kuitenkin saatu mahtumaan kaikki oleellinen, myös tuo 3 mh. Yksi mh oli meidän nk. master bedroom, yksi toimi työhuoneena (ja saimme sinne sovitettua paitsi kaksi kirjoituspöytää myös pätkän kirjahyllyä) ja yksi toimi tv-huoneena (kulmasohva, tv-taso ja kaapisto!). Kaikki on niin suhteellista...

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!