torstai 17. toukokuuta 2012

Laskentavirhe

Helatorstain aamupäivällä ryhdyin puutarhahommiin. Ensin purimme miehen kanssa keskiviikkona tulleet turveharkot. Mies kärräsi ne kottikärryllä talon toiselle puolelle. Minun tehtävänä oli asentaa linjanaru, jotta kukkapenkistä saataisi suora, ja latoa harkkoja paikoilleen. Seruaavaksi mies kärräsi multaa kukkapenkkeihin.


Aika pian selvisi kuitenkin ison kokoluokan laskentavirhe. Olen oikeasti (mielestäni) skarppi ja osaan jopa laskea, mutta nyt olin erehtynyt pahan kerran. Olin tilannut 25 turveharkkoa, kun oikea tarve olisi ollut varmaan 125 kappaletta! Ihmettelin kyllä tilaustatehdessäni, että onpa määrä pieni, mutta päätin luottaa laskelmiini...

Harkot tietenkin loppuivat alta aikayksiskön - pitää yrittää saada niitä lisää heti perjantaiksi, että viikonloppuna pääsisi taas hommiin. Näin pitkälle harkot riittivät:


Ihana nähdä, kun puutarha vihdoin muodostuu - pienin askelin, mutta kuitenkin. Aiemmin keväällä ruukkuihin istuttamani Daliat vihertävät jo.


Etualalla orvokkeja isoon, matalaan ruukkuun istutettuna.
Takana peltisankoon istutettu valkoinen dalia.

Syksyllä istuttamani sipulikukat ovat tulleet hienosti esille. Ensimmäiset ovat jo kukkineet loppuun, tulpaanit ovat vielä tulossa.


Myös keittiön puutarhapenkissä rupeaa tapahtumaan. Kaikki kylvökset ovat jo esillä tai juuri tulossa esille mullan alta.

Etualalla näkyy herneversoja ja keskellä kolmen rivin verran retiisiä.
Taaempana on muun muassa porkkanaa.

4 kommenttia:

 1. Ihana vaihe teillä menossa, puutarhan laitto. itse jo odottaa, että pääsee joskus niihinkin hommiin. Kukkapenkkejä, pensaita, ehkä pientä kasvimaata... :)

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva seurata teidän blogia. Saa hyviä vinkkejä sitten kun me päästään tuohon samaan vaiheeseen! Joten kiitos kun jaksat kirjoitella näitä juttuja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteeesta! Kiva kuulla, että blogia seurataan ja että siitä ehkä on hyötyä muillekin :)

   Poista
 3. Kyllä seurataan, ja mielenkiinnolla seurataankin ;) Voi että näyttää hyvältä, kun perennapenkit alkavat muotoutua ja kasvit kohta pääsevät omille paikoilleen, hyvin kun kerran viitsii tehdä nuo perusjutut niin kasvitkin viihtyvät vuosikausia ilman sen isompia huoltoja, hyvä hyvä!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!