tiistai 15. toukokuuta 2012

Viherpeukalot

Tänään tuli Viherpeukalot Oy:ltä vihertävä tervehdys.

Tilasin jo maaliskuun puolivälissä Viherpeukalot-verkkokaupasta perennoja, puita ja pensaita pihallemme, ja ne tulivat meille Itellan kuljettamana tänään illalla. Tuntuu jotenkin hassulta, että kasveja saa nykyään kotiovelle saakka postitse.


Kasvit oli pakattu erikokoisiin, järeisiin pahvilaatikoihin. Jokaiseen laatikkoon oli tehty reiät, jotta kasvit saisivat ilmaa. Avasin paketit myöhemmin illalla. Maahan saa ne vasta viikonloppuna.

Näissä paketissa pitäisi olla
 • 10 kpl kuunlijlaa
 • 18 kpl herttavuorenkilpeä
 • 2 kpl kääpiöomenapuuta
 • 1 kpl karviaismarjapensas
 • 1 kpl punaherukkamarjapensas

Hornborgilta olen puolestaan tilannut multaa ja turveharkkoja, joista on tarkoitus tehdä kukkien kohopenkit. Multa on jo tuotu pihalle, mutta turveharkot uupuvat vielä. Toivottavasti saan  ne ennen helatorstaita, jolloin on tarkoitus tehdä puutarhahommia urakalla.

3 kommenttia:

 1. Moikka, tilasimme niin ikään Hornborgilta lavan (50kpl) turveharkkoja. Saapuivat juuri ja olivat todella huonossa kunnossa, osa valmiiksi rikki, osa rutikuivia ja osa taas todella kosteita. Toivottavasti teillä on parempi tuuri laadun suhteen, itse joutuu miettimään kyllä jonkinmoista reklamointia...

  VastaaPoista
 2. Olen jo vuosikaudet ostanut taimet, perennat ja kesäkukat Onnelan puutarhasta Ojakkalasta. En ole pettynyt kertaakaan, vaan kaikki kasvit ovat kasvaneet hienosti ja olleet todella komeita. "Taidat lannoittaa niitä usein?" kysytään. Ja en todellakaan tee muuta kuin annan vettä. Ja en ymmärrä puutarhan hoidosta kuin ehkä perusteet :)

  Muutenkin luotan hyviin puutarhoihin, joissa taimet hoidetaan ammattitaitoisesti. Kammoksun Hong Kong tyyppisiä rullakoita kuivine taimineen. Hyvillä puutarhoilla (kuten Onnelassa) saa lisäksi tukun asiantuntevia neuvoja mukaansa :)

  Ja vielä tuo teidän Bertta - IHANA!

  VastaaPoista
 3. Heippa Anonyymi ja Maisa!

  Kiitos kommenteistanne! Hyvät puutarhaliikkeet rupeavat nekin olemaan kiven alla. En ole vielä ehtinyt tarkastaa tänään pihallemme tuotuja Hornborgin turveharkkoja - toivottavasti ovat kunnossa...

  Sen sijaan on pakko sanoa, että olen so far erittäin tyytyväinen Viherpeukaloiden palveluun. Taimet tulevat sovitusti ja näyttävät hyviltä!

  Mutta huomenna (ellei sada kaatamalla) on aika mennä pihatöihin :)

  Kiitos Maisa Bertan kehuista - meidänkin mielestä se on tosi ihana. Se on niin meidän kokovaltainen perheenjäsen!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!