tiistai 21. helmikuuta 2012

Viinikaappi esittelyssä

Posti toi kotiovelle Netraudasta ostamamme Dunavoxin viinikaapin. Appiukon kanssa sitä sitten asennettiin yhdessä, kun mies oli iltatöissä.

Sähkäri oli jättänyt keittiösaarekkeen alle sähkövarauksen viinikaapille ja se kaivettiin ensimmäisenä esille.

Pienen kaivamisen jälkeen 10 amperin sähkövaraus
löytyi kuin löytyikin keittiösaarekkeen alta.
Onneksi appiukko ymmärtää sähköjuttujen päälle, joten hän sai laitettua sähkövarauksen päähän pistorasian.

Seuraavaksi kaappi nostettiin paikoilleen:


Kuten olen aiemmin kertonut, oikean kokoisen viinikaapin löytäminen on ollut enemmän kuin hieman haastavaa. Tässä kaapissa korkeus on sopiva, mutta sivuille jää aika paljon tyhjää.

Sovimmekin appiukon kanssa, että tuohon kaapin vasemmalle puolelle kiinnitetään harmaa peitelista. Ikean keittiötoimituksesta jäi tuota samaa harmaata korkeakiiltolistaa yli, joten sahataan tuohon sopivan kokoinen pala.

Tässä vielä pari kuvaa täytetystä kaapista:

 

Kaapin lämpötilaksi säädin 15 astetta, koska kaapissa on ensisijassa punaviinejä. Pari aitoa samppanjapulloakin löytyy. Ne pitää sitten jäähdyttää erikeen jääkapissa ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää!

  Huomasin, että teillä on keittiössä vedintyyppi, jollaista olen harkinnut omaan keittiööni. Mietin kuitenkin, onko toimiva? Saako kunnolla vedettyä raskaammankin laatikon auki? Onko kulmat terävät, kolhiiko niihin jalkojaan? Olisi kaunis ja vähäeleinen, siksi ykkösenä vaihtoehdoissani.
  Kiitos jos jaksat vastata tähänkin. :)

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi!

  Vedin on valittu ulkonäön (tyylikäs, yksikertainen ja huomaamaton) perusteella, mutta toki se on toimivakin. Kertaakaan en ole siihen jalkaa tai kättä loukannut - vedin on sen verran "piilossa". Joskus harvemmin ote lipsuu, kun avaa laatikkoa liian rivakasti (lähinnä kevyt laatikko, jossa aterimia - ihan niinkuin olisi kiire päästä syömään). Sen sijasta painavemmat laatikot (esim. kattilat) ovat avautuneet sulavasti eikä ote näissä ole lipsunut. Yleensäkin Ikean laatikot liukuvat hyvin eivätkä takkuila. Suosittelen siis :)

  VastaaPoista
 3. Miksi ette laittanut integroitua viinikaappia, minusta tuo näyttää vähän jälkiasennukselta eli peran tekemältä.

  VastaaPoista
 4. Moikka Lissu!

  Olet täysin oikeassa - tuo on ja näyttää jälkiasennukselta :)

  Aluperin oli kyllä tarkoitus laittaa tuohon integroitu kaappi. Erinäisten kommervenkkien jälkeen päädyimme kuitenkin Ikean keittiöön ja Ikealla ei ole tarjota viinikaappeja lainkaan. Ikean kaapit eivät ole standardimittaisia, joten siihen ei myöskään kerta kaikkiaan ole saatavissa integroitua kaappia.

  Jutusta voit lukea enemmän täällä: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2012/01/viinikaapin-paikka.html

  Ajatuksena on, että sinä päivänä, kun Ikealla on tarjota omaa integroitua viinikaappia, nykyinen jälkiasennus vaihdetaan uuteen.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!