tiistai 30. elokuuta 2011

Puistattaa

Miksi aina ne viimeiset asiat kestävät niiiiiiiiin kauan saada tehtyä? Alakerran wc on edelleen vaiheessa ja käyttökelvoton. Myös yläkerran pesuhuoneessa on vielä fiksailtavaa. Saunassa sähkärillä on pari pientä asiaa edelleen tekemättä.

Alakerran wc:n tilanne tiistaina aamulla.
Yläkerrassa puolestaan väriseinät ovat haaste. Ne maalattiin kesäkuun alussa, mutta maali ei ole VIELÄKÄÄN kuivunut. On itsestään selvää, että maalissa on joku vika, kun se ei ole kolmessa kuukaudessa kuivunut - mutta se, että on kestänyt kaksi ja puoli kuukautta saada asialle tehtyä jotain, on eri asia. [Syvä huokaisu...]

Urakoitsija kävi eilen koemaalaamassa neliömetrin kokoisen alueen toiselle väriseinälle ja on nyt tulossa uudestaan tarkistamaan, onnistuuko pelkkä ylimaalaus. No ei onnistu, koska maali ei ole kuivunut. Ei muuta kuin uusi soitto Teknosin asiantuntijoille ja uutta korjausohjetta. Pahimmassa tapauksessa koko seinä joudutaan ensin hiomaan ja sitten tasoittamaan ja maalaamaan. Arvatkaa onko se pölyistä hommaa sisustetuissa huoneissa ja kodissa yleensä...

Jos katsot tarkkaan, näet beigeen seinään maalattun neliömetrin suuruisen koealueen. Sävy on hieman tummempi, mutta edelleen yhtä nihkeänkostea kuin muu beige seinä.
Vaiheessa olevat työt ovat asia erikseen. Eniten puistattaa se, että meillä edelleen hyppii erilaisia työmiehiä kodissamme vaikka muutosta on pian neljännes vuosi. Haluan oman rauhan omaan kotiin. Haluan vain oman mieheni, en eri ikäisiä ja näköisiä tuntemattomia raksaheppuja. Haluan olla vain kahdestaan ja nauttia siitä, mitä olemme saaneet aikaiseksi - oman talon ja oman kodin.

Muuttopäivänä 15. kesäkuuta ostettu samppanja on edelleen avaamattomana jääkaapissa. Sen aion avatta isolla poksahduksella sitten, kun olemme oikeasti kahden. Sitten, kun tuntemattomat työmiehet ovat jättäneet meidät rauhaan ja urakoitsijoiden viimeiset laskut ovat maksettu.

Sitä päivää odotellessa.

8 kommenttia:

 1. Huh huh, onpa omituista, et maalin kuivuminen voi kestää noin tolkuttoman kauan!!! En oo ees tienny, et toi on mahdollista. Toivottavasti saatte hyvät, uudet ohjeet, ja että pääsette mahdollisimman vähällä!

  VastaaPoista
 2. Joo, ei se olekaan mahdollista. Maali on viallinen... Harmittaa vietävästi tämä säätäminen...

  VastaaPoista
 3. Äääh, kurja juttu tuo maalihomma! :/ Saisivat tulla asiantuntijat ite paikalle korjaamaan sotkun..

  Kyllä täälläkin jo odotetaan omaa arkea kaksistaan! Koko ajan saa hieman olla varpaillaan, että millon tänne tulee sähkäri tai remppamiehet "tarkastamaan tilannetta". Ja meillä ei ole edes verhoja ikkunoissa, niin tuntuu muutenkin, että tässä on talo ja asukit koko ajan näytillä naapureille ja kelle vain ohikulkijalle. Jotkut sukulaiset onkin käyneet kurkkimassa ikkunoista meidän remontin etenemistä, kun ei olla oltu kotona. Ei siinä mitään, mutta voisi kai sitä vaikka soittaa. Ahdistaa tällainen... :/

  VastaaPoista
 4. Eräässä uudessa rivitalossa oli viitisen vuotta sitten sama ongelma. Kesällä urakoitsija maalannut ja vieläkin 5v jälkeen jää seiniin taulut, johdot ja huonekalut kiinni. Iso jupakka oli jo muuttovaiheessa, johon ei löytynyt ratkaisua. Osa maalasi päältä toisella maalilla ja se onnistui siellä ihan päälle vaan ilman ongelmia. Toivottavasti teillä onnistuu korjaus, ja mielellään maalifirman toimesta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Yritäppä maalata märän pesusienen päälle. Siporex imee vettä yhtälailla,kuin se!
  Kuivatus aika ennen pinnoituksia pitäisi olla reilu vuosi.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia tsempeistä!

  Tarkennuksena, että kaikki valkoiset seinät ovat kunnossa. Vain Teknoksen sävytetyllä lehmuksevihreällä ja beigelle maalilla maalatut seinät temppuilevat. Maalarin valkoinen on siis myös Teknoksen. Punaista maalia, jota löytyy eteisestä ja alakerran wc:stä, on Tikkurilan ja se on täysin ok ja rutikuiva.

  Menkääs nyt siitä sanomaan, mistä kiikasta...

  VastaaPoista
 7. Hei!

  Millä maalilla olette maalenneet tuon beigen seinän, ja mikä oli hinta? Niin ja tietysti mistä ostitte :)

  VastaaPoista
 8. Hei Anonyymi!

  Maali on Teknoksen maali ja urakoitsija on sen hankkinut ilmeisesti Bauhausista. Hinnasta en tiedä.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!