perjantai 26. elokuuta 2011

Matto-ostoksilla

Olohuoneen pöydän alle pitää hankkia matto. Maton muoto pitää olla pyöreä ja halkaisija saisi olla 200 cm.

Alunperin olin ajatellut punaista mattoa, mutta mallailin semmoista ja väri ei sovi lainkaan pähkinäparketin ja harmaan sohvan kanssa. Onneksi tuli kokeiltua - nyt tiedän.

Vaihtoehtona olin hakenut Iskusta kotiin mallailtavaksi myös raikkaan limenvihreän Stick-maton, ja väri sopii noin sata kertaa paremmin. Punaisen maton ollessa tunkkainen tämä väri tuo raikkautta koko olohuoneeseen. I like.

Limenvihreä Stick-matto olohuoneemme lattialla. Koko on liian pieni, muttä väri ja muoto sopivat.
Stick-maton huono puoli on hinta ja toimitusaika. Matto tehdään käsityönä Intiassa ja sen toimitusaika on peräti 3-4 kuukautta, koska haluamaani kokoa ei valmisteta standardimittojen puitteissa. Lisäksi hinta on aika suolainen: reilusti yli 500 euroa. Hieman askarrutti myös matosta saatu kuluttajapalaute, jonka mukaan maton alla olevat solmut ovat sen verran kovat, että ne saattavat jättää merkit pehmeään parkettiin. Vaikka on kuinka hienon näköinen matto, tästä ei kyllä tule meidän matto... Plääh...

Seuraavana vaihtoehtona hain kotiin mallailtavaksi VM-Carpetin omenanvihreän Tessa-maton. Ihan jees, mutta vihreä väri tuntuu lattealta ja tunkkaiselta sähäkän Stick-maton jälkeen. Hintaa matolla halutussa koossa ja muodossa olisi ollut reilu 300 euroa.

VM-Carpetin Tessa-matto testissä.
Tessa lähikuvassa.
Google on kyllä hyvä keksintö, koska löysin hakukoneen avulla Kauhavalla toimivan Carpet Syväsen, jolta löytyi tämä iloinen piristys: Omenanvihreä Shining.

Shining omena.
Metsästettyäni mattoa pk-seudun eri matto- ja sisustusliikkeistä soitin lopulta Kauhavalle kysyäkseni, mistä matto löytyy pk-seudulla. Huonoja uutisia: kukaan ei ole ottanut mattoa valikoimiinsa pk-seudulla ja mattoa ei myöskään saa haluamassani koossa. Plääh tällekin.

Carpet Syväseltä löytyi vielä toinen varteenotettava vaihtoehto: Vivaldi.

Vivaldin nukka on hieman pidempi kuin Tessa-matossa ja väri on vaaleampi ja hieman sähäkämpi. Kiiltävä matto ei kuitenkaan ole, kuten Stick ja Shiny olivat. Carpet Syväsen myyjän mukaan Vivaldi-maton pitäisi myös olla helppohoitoinen. Ainoa asia, josta en niin tykkää matossa on se, että nukka on kaksivärinen. Siinä on valeampaa ja tummempaa omenanvihreää. Okei, kauempaa katsottuna värit sulautuvat yhteen ja pinnasta tulee eloisa, mutta...

Vivaldi.
Pitänee vielä hakea Vivaldi-matto testiin ennen maton tilaamista (mikäli tähän vaihtoehtoon päädymme). Hintaa matolla pyöreänmuotoisena ja kaksi metriä isona on reilu 300 euroa, eli sama kuin Tessalla.

1 kommentti:

  1. Vivaldi-matossa kannattaa huomioida hintaan nähden onneton laatu. Itsellä ko. matto ja nukka irtoaa koko ajan pidemmältä reunasta.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!