tiistai 5. heinäkuuta 2011

Saimme...

...sohvan asennettua.


Kun vihdoin pääsimme koeistumaan uutta sohvaamme, se tuntui yleelliseltä ja edelliseen sohvaan verrattuna isolta. Hyvän sohvan olemme mielestämme valinneet. Sohvan harmaa väri sopii kuin nyrkki silmään takan harmaiden kaakeleiden kanssa. Sohva on mallia Lakeus ja se on tilattu puoli vuotta sitten Iskusta. (Kyseistä sohvaa ei kuulemma enään valmisteta...)

Myös pöytä (sekin Iskusta, mallia Airisto) hivutettiin oikealle paikalleen päivällä asennetun valaisimen alle. Pöytä on tehty käsittelemättömästä kierrätysteakista ja pöydän päälle on tarkoitus tilata lasi. Haluamme säilyttää pöydän käsittelemättömänä ja lasi suojaa pintaa lialta.

Nyt: hyvät yöt - huomenna on taas uusi päivä!

- -
Päivitetty 5.7.2011

Yllä olevan kuvan valo ei kerro totuutta hienosta harmaasta sohvasta. Tässä uusi, päivänvalossa otettu kuva samasta kuvakulmasta:

8 kommenttia:

 1. Hei, Vääristääkö tuon kuvan valaistus paljon kun sohva näyttää äkiseltään ruskeahkolta tai sitten sen sävy on jokin harmaan ruskeahko?. Kuvan kun klikkasi suuremmaksi, näytti että sohva ja ruoka pöytä oisi melko kiinni jo toisissansa. Onko siinä todellisuudessa monta metriä välimatkaa? Oliko tuo ruokailutila ja olohuone yhtä ja samaa tilaa ja muistatko minkä verran siinä teillä neliöitä? Kuvista joskus hankala hahmottaa tiloja oikeissa mittasuhteissa.....

  VastaaPoista
 2. Moi Anonyymi!

  Olet oikeassa. Kamera vääristää valoa aikalailla puoliltaöin halogeenivalon valaistuksessa otettua kuvaa. Sohva on oikeasti harmaa.

  Valokuva on otettu 18 mm objektiivillä, jolloin kuvan mittasuhteet vääristyvät. Etäisyys sohvan takaseinästä keittöpöydän vitriinkaappien seinälle on noin 6,5 metriä Etäisyyttä ulkonevasta divaanista ruokapöytään on noin 2,4 metriä, melkein 3 metriä, jos mittaa sohvan varinaisesta istuinosasta. Alakerran tila on avoin, kuten pohjakuvasta (http://projekteistaisoin.blogspot.com/p/lupapiirustukset.html) näkyy.

  VastaaPoista
 3. ihanan näköinen tuo teidän pöytä, siis nuo tavarat ja tietokone, niin luonnollista ja kotoisaa, tuttua.

  Minullakin edessä lamppujen valkaiseminen, tosin ovat UUSIA, mutta tilattu väärän väriset.

  Onko ruiskumaalaus parempi lamppuun kuin kalustemaalilla vetäminen, miksiköhän minulle neuvottiin värisilmässä vain kalustelmaalia?

  VastaaPoista
 4. Kiitos Jutta-Mari. Meilläkin on vihdoin semmoinen vähän rauhallisempi olo, kun pääsimme muuttolaatikoista eroon. Ei ole mitään, mikä on ihan pakko tehdä juuri nyt. Hyvä tunne.

  Lampun maalaamisesta: Päädyin spraymaaliin, koska se on helpompi levittää tasaisesti ja sillä pääse käsiksi kaikkialle. Lampuissa on usein kaiken laisia pieniä koloja, jonne ei siveltimellä pääse tai sitten sinne jää iso maalilammikko, joka on mahdoton saada pois. Sprayvärejä saa melkein kaikissa sävyissä sekä mattana että kiiltävänä.

  VastaaPoista
 5. Oletteko olleet tyytyväisiä tuohon ruokapöytään? Meillä olisi haaveissa saada Iskusta samanlainen.. Tänään mennään katsomaan livenä pöytää Jyväskylässä, kun toisessa Iskussa ei sitä ollut.

  Lasin teettäminen tosiaan estäisi sen, ettei tarvitsisi käsitellä pintaa.. Pitääpä laittaa idea korvan taakse! :)

  VastaaPoista
 6. Moikka Saara!

  Olemme hyvin tyytyväisiä pöytään ja eritysesti sen ulkonäköön. Tuo kierrätystiikki on kyllä hienon näköinen. Lasia emme vielä ole hankkineet, mutta se on kyllä tarkoitus hoitaa mahdollisimman pian.

  Tällä hetkellä pöytää vaalitaan kuin esikoista pahvein ja sanomalehtipaperein, ettei tulisi vesilasin tai kahvimuin läikkiä herkkään puupintaan :)

  VastaaPoista
 7. Päädyttiin sitten ostamaan tuo sama pöytä. Saatiin se Jyväskylästä 400 eurolla, kun oli viimeinen myymäläkappale! :) Nyt pitää sitten pohdiskella, miten tehdään tuon pinnan kanssa. Lasilevyä puoltaisi puhtaanapidon lisäksi myös se, ettei ainakaan meidän pöytä ole aivan tasainen.. Mutta että se on kaunis ja ihana!

  Jos saatte lasin hommattua, niin laitatko kuvia, miltä pöytä näyttää lasin kanssa! :)

  VastaaPoista
 8. Hienoa! Ja halvalla saioitte :)

  Juu, laitan kuvaa, kunhan lasilevy saapuu. Tilasin sen vasta tänään ja toimituisaika on noin 3 viikkoa. Kilpailutin pari lasiliikettä ja lasin (66mm karkaistu) hinta on noin +/- 300 euroa + kuljetus.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!