maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kotiteatteri melkein asennettu

Tänään jatkettiin kotiteatterin asennusta.

Sähköurakoitsijalla oli tapahtunut pienin moka, kun keskikaiuttimen piuha oli jäänyt asentamatta ja se jouduttiin nyt hoitamaan pinta-asennuksena. Sähkäri tuli siis aamulla ja asensi keskikaitutinta parin tunnin ajan.

Seuraava haaste olikin videotykin HDMI-kaapeli. Päädyimme tilaamaan valkoisen 7 metriä pitkän HDMI-kaapelin Valkokangas.fi:n kautta. Se saapunee meille huomenna, jolloin saamme myös videotykin asennettua.

Tässä tilannekatsaus kuvin tältä päivältä:


Muuten päivä kulutettiin kokoamalla IKEAn hyllyjä ja -kaappeeja. Yläkerran pesuhuone on melkein valmis ja molemmat pikkumakkaritkin muistuttavat jo asuinkelpoisia huoneita.

Illan tavoitteena on kasata sohva ja huomenna sisustusprojekti jatkuu uusilla käynneillä sekä rautakaupoissa että IKEAssa!

5 kommenttia:

 1. Tuosta ei helposti kotiteatteria synny, kun on noin suuret ikkunat ja valkoista pintaa, josta kuvasta tuleva valo heijastuu tuottaen hajavaloa. En tiedä miten akustointi on hoidettu? Kuvista päätellen ei mitenkään.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Meillä saman merkkinen tykki. Huomasin myös suuret ikkunat. Miten hoidatte pimennyksen? Tuleeko pimennysverhot? Kiitos kaapelivinkistä! Meillä on 7 m hopeanharmaa kaapeli ja se näkyy selvästi valkeaa vasten...

  t. lukija

  VastaaPoista
 3. Anonyymi: Oletteko olleet tyytyväisiä tykkiinne?

  Olemme kyllä aika lailla ensikertalaisia mieheni kanssa kotiteatterihommissa ja siksi olemme turvautuneet Hifi Studion ammattitaitoon kaikissa laitehankinnoissa. Tykin ja kankaan välimatka ei ole kovin suuri (noin 3 m) ja Hifi Studion asiantuntijoiden mukaan valoteho pitäisi riittää vaikkei meillä olekaan pimennysverhoja.

  Ajatuksenamme on edistää kotiteatterimme laatua pala palalta, eli jos ei valoteho riitä, täytynee hankkia jonkunmalliset pimennysverhot. Myös akustiikkalevyjä saatetaan ehkä tarvita, mutta ensin haluamme kuulla ääneen semmoisenaan.

  Ja toisaalta, koska meillä ei ole aiempaa kotiteatterikokemusta, emme myöskään ole hifistelijöitä. Bosen järjestelmään päädyimme paitsi kotiteatterin osalta myös musiikin kannalta. Musiikin kuuntelu on tärkeää erityisesti miehelleni ja kyseisessä Bosen järjestelmässä on laadukkaat (ja sisustajan iloksi pienikokoiset) kaiuttimet sekä jatkossa laajennusmahdollisuus muihin tiloihin.

  VastaaPoista
 4. Moi.

  Olen samaa mieltä edellisten kanssa, että tila on liian valoisa. Voisin aika varmasti väittää, että tuohon ei saa kunnon kuvaa kuin yöllä...

  Tästä löytyy kuva omasta leffahuoneen nurkasta. Jos muistat huoneen, niin huone on 5x3 m, ja ikkunat vain tuossa nurkassa:
  http://tvarjola.blogspot.com/2011/03/talvilomalla.html
  Vaikka ikkunoissa on sälekaihtimet, niin huone oli päivällä liian valoisa tykille. Ennen pimennysverhoja peitin ikkunat lasten leikkipatjalla ja pahvilevyIllä :)

  Minulla on tykkinä Epsonin hieman vanhempi ja halvempi malli, ja pimennettynä toimii hyvin tuolla n. 2,60 m etäisyydellä niin, että tykkiä voi pitää pienemmällä valoteholla. Pienemmällä teholla tykki ei lämmitä huonetta niin paljon ja lamppu kestää pidempään.

  Tuo teidän tila on kyllä todella haastava kotiteatterin rakennukseen... Varmaan joutuu akustoimaan tilaa, ja hankkimaan pimennysverhoja. Kävikö tuo Hifi Studion kaveri paikanpäällä arvioimassa tilaa vai antoiko arvaukset ihan vain kuvien perusteella?

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Olemme olleet tyytyväisiä tykkiin. kylläkään sitä ei ole vielä uuteen kotiin asennettu.
  Meillä mies hifisteli sen verran että saimme kotiteatterin aikaiseksi ja hyvä tuli. meillä on vielä mietinnässä tuo pimennys sekä tykin asennus kattoon. olohuoneessamme on yksi seinä pelkkää ikkunaa ja lasiovea, josta valo tulvii sisään, joten meidän tykki (pari vuotta vanha) ei näytä hyvin kuin iltamyöhällä. katsomme joskus päivällä sälekaihtimien kera, mutta ei se ole katselun arvoinen. meillä on nyt väliaikaisesti tietokoneen näyttö piirrettyjä varten. hankkimamme pimennysverhot ovat tähän kotiin liian lyhyet. toisekseen mies sanoi, ettei kannata hankkia pimennysrullaverhoja, koska valo pääsee sivuilta sisään, joten on mietinnän paikka mitä tehdään :) Tykki on hyvä, mutta pimennys vielä vaiheessa. samoten tykin teline kattokiinnitykseen pitää hankkia. edellisessä asunnossa tykki oli hyllyssä. Ellei teidän uudessa tykissä ole erikoisominaisuutena kuvan näkyminen kirkkaalla, niin varmaan joudutte hankkimaan pimennysverhot. Anttilassa on pimennysverhokangasta (saa ompelupalvelua) ja hobbyhallilla on valmisverhoja myytävänä.

  Voimanrutistus kodin laiton loppumetreille!

  t.lukija

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!