sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Kuvapläjäys laastia vaille valmista takasta, kph-kaakeloinnista, koteloinnista ja parketinlaittovalmisteluista

Takan muuraustyöt saatiin lauantaina valmiiksi. Tässä lopputulos:

Päätimme vetää takan ulkokuoren oikealla olevaan pilariin saakka hormin eteen, jolloin saimme seinälle yhtenäisen ilmeen. Ei siis tullut sitä pientä koloa, kuten aiemmassa blogikirjoituksessa pähkäilin. Takan toisella puolella on edelleen pieni kolo takkapuille.
Manantaina ja tiistaina muurari laittaa vielä laastit kylkeen ja asentaa takkaluukut ja kaakelit paikoilleen.

Kiitos hyvistä vinkeistä ja mielipiteistänne, joita jätitte blogiini edellisen arvonnan yhteydessä. Niistä oli tosi paljon apua. Kommenttienne rohkaisemana päätimme jättää pois lippaat ja laittaa kaakelit niiden sijasta. Valitsemamme kaakeli on Kaakelikeskuksen musta EC Silver Antracite -mosaiikkilaatta.

EC Silver Antracite -mosaiikkilaatan pinta on ihanan eläväinen.
Laatan koko on 5x5 cm ja paksuus peräti 9 mm. Laattaa tulee takan luukkuaukon ympärille kahden laatan leveänä suikaleena ja laattareunus siistitään metallisella kulmalistalla. Metallilistan väri sointuu mukavasti valurautaluukun kromisiin yksityiskohtiin. Oikein hieno siitä tulee! Ja onneksi laattaa menee vain hieman yli neliömetrin verran, koska tuon laatan hinta on hiukat 226 euroa neliömetriltä!!!

Takan loppusilaius eli antiikkilaastin laitto tehdään hieman tuonnempana, kun työmaa alkaa olla muilta osin valmis. Näin siksi, ettei laastipinta vaurioituisi, kun tavaraa vielä kannetaan paljonkin tuosta ohi.

Muutakin kuin takanlaittoa on työmaalla tapahtunut. Yläkerran pesuhuoneen seinän laatoitus on edistynyt. Valkoista lattaa on laitettu hieman lisää:


Perjantaina suurin osa laatoittajan työajasta meni ilmeisesti kuitenkin samaisen pesuhuoneen vastakkaisella puolella olevan seinän levyttämiseen. Kyseiselle seinälle tulee poreammeen taakse pientä mosaiikkilaattaa, joka saadan levyn avulla samalle pinnalle 9 milliä paksun valkoisen laatan kanssa. Onpa tuossa tuunaamista...

Lauantaina virolaiset puusepät olivat vauhdissa. He koteloivat viimeisen puuttuvan putken ruokailutilan ja olohuoneen välissä sekä valmistelivat parketin laittoa.

Viimeinenkin ilmastointiputki saadaan koteloitua.
Ja viimeinen kattopalanen keittiön alaslaskuun: yksi mittaa ja ilmoittaa luvut, toinen piirtää ja leikkaa.
Yläkerran lattioita on jynssätty ja putsattu näillä laitteille. Sunnuntaina aloitetaan parketin teko yläkerrassa. Kuva päämakuuhuoneesta.
Imurin "käyttöohjeet".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!