lauantai 23. lokakuuta 2010

Eroahdistusta

Onpa eroahdistus, kun en ole päässyt tontille sitten viime maanantain. Työ- ja muiden matkojen takia olen päässyt seuraamaan rakentamista vain mieheni kertomuksien ja kännykäkamerakuvien avulla.

Toki olen puhunut puhelimessa ja meilaillut asennusurakoitisijan, ikkunamyyjän, Jämerän edustajan sekä monen muun projektissamme mukana olevan henkilön kanssa - joten ihan ulkopuolisena en kuitenkaan koe itseäni vaikken tontilla ole ehtinyt käydä.

Lisäksi harmittaa, kun blogipäivityksetkin ovat takkuilleet matkojen ja kiireen takia. (Tämäkin päivitys on kirjoitettu mökiltä huonojen nettiyhteyksien varassa.)

Tältä talo näytti viime torstaina:

Mieheni ottama kännykkäkamerakuva tontilta torstaina 21. lokakuuta.
Toisen kerroksen kantavat seinät saatiin valmiiksi ja myös kattoelementit ovat nyt asennettu.

Viikonloppuna tontilla on hiljaista, koska rakentamisessa pidetään jonkun päivän tauko, kun odotellaan sähkö- ja lvi-urakoitsijan varmistumista sisätöiden osalta. Ylimääräisen vapaan virolaiset raksamiehet hyödyntävät käymällä kotona. Hyvin ansaittu loma. He ovat tehneet töitä ansiokkaasti 7 päivää viikossa joka päivä aamukahdeksasta alkaen.

Ennen vesikattovaiheeseen siirtymistä pitää saada sähkö- ja ilmastointiputket asennettua. Toki ne saa myöhemminkin tehtyä, mutta se kannattaa ehdottomasti tehdä nyt, kun välikatto vielä on auki. Se on helpompaa näin ja kaikin puolin tehokkaampaa.

Ilmeisesti Jämerä saa sähkö- ja lviurakoitsijat sovittua alkuviikosta, jonka jälkeen työt jälleen jatkuvat.

Mittapiirustuksia olen tilannut ja kopioinut ja saan ne vietyä tontille maanantaina illalla, kun pääsen takaisin Etelä-Suomeen. Niiden pohjalta muurataan väliseinät.

Ikkunatkin ovat periaatteessa päätetty ja tilausvahvistuksenkin voisi jo tehdä. Tosin selvisi, että kaihtimet on tilattava samalla kerralla (ei voi vahvistaa myöhemmin), ja tämän osalta hintaselvitys on vielä kesken. Ikkunoiden toimitusaika oli viime kuuleman mukaan viisi viikkoa.

Tämmöistä tällä kertaa.

3 kommenttia:

  1. Mäkin jouduin sairastelun takia olemaan pois tontilta reilun viikon, ja voi kun oli tuskaista! Hienosti edistyy pystytys, komialta näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Minulla oli myös viime syksynä samoja fiiliksiä kun työmatkojen takia ei pääsyt tontille moneen päivään. Onneksi toimii puhelin ja netti hotelleissakin, niin saa asioita hoidettua sujuvasti fyysisestä sijainnista huolimatta ;)

    VastaaPoista
  3. Joo, mieli tekisi käydä raksalla joka päivä, vaikkei siellä mitään olisi tapahtunutkaan. Tiistaina pidän sentään vapaapäivän kun talopaketti tulee. Vaikka ei kai minusta siellä mitään hyötyä ole, kunhan pyörin jaloissa :-)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!