torstai 28. lokakuuta 2010

Kaihtimia metsästämässä

Huhhej. Onpa ollut taas kiireinen viikko. Kävin keskiviikkona aamulla tontilla tapaamassa kaihdinliikkeen myyjää. Vaikka kovasti selitin, että talo on vielä hyvin keskeneräinen eikä ikkunoitakaan vielä ole, asentaja halusi välttämättä käydä paikan päällä mittaamassa ikkuna-aukot, jotta saisi meille tarjouksen kaihtimista. No, sainpa sitten samalla käytyä myös tontilla.

Tontilla oli hiljaista ja pimeää klo 8 aamulla. Ulkolämpötila oli lähemmäs nollaa. Lyhythihaisessa ollut kaihdinasentaja mittasi nopeasti ja lähti muistiinpanot taskussaan takaisin konttorille. Tavoitteenamme on kilpailuttaa ikkunatoimittaja Domukselta saamamme kaihdintarjouksen.

Kilpailevat tarjoukset olen pyytänyt seuraavista yrityksistä:
Nämä ovat täysin randomina valittu, joten jos on hyviä ehdotuksia tai vinkkejä, mistä vielä kannattaisi kysyä, saa mieluusti kertoa kommentoimalla tähän postaukseen. Kiitoksia.

Sanotaan, ettei Domuksen tai erikseen tilattujen kaihtimien välillä ole kovasti hintaeroa, kumpi silloin kannattaa valita? Onko niissä laatueroja tai saako jommalta kummalta toimittajalta paremmat takkuut tai jotain? Myös tämä valintaseikka mietityttää.

7 kommenttia:

 1. Meille tulee, tai siis tuli jo, Pihlan ikkunoiden mukana valmiiksi asennetut kaihtimet. Teri otti niistä lisähintaa muistaakseni 1100 €. On siis kaikissa muissa ikkunoissa paitsi olohuoneen korkeissa, ne kun ovat kiinteät.

  Luulisin että jo ikkunatehtaalla asennetut kaihtimet ovat paremmat kuin jälkikäteen laitetut. Ei ainakaan ole kaihdinasentaja päässyt rikkomaan mitään.

  Aikanaan laitoimme yhteen asuntoon tummaksi petsatut (lattiana oli merbau-parketti) puusälekaihtimet. Ne olivat kyllä hienot mutta aikamoiset pölynkerääjät, niitä kun ei voi laittaa lasien väliin. Enivei, ne tulivat täältä: http://www.auri.fi/

  Pari muuta linkkiä:

  http://www.kaihdinshop.fi/
  http://www.salekaihtimet.net/
  http://www.tehosale.fi/

  VastaaPoista
 2. Moikka Jonna,

  Me otettiin aikoinaan kaihtimet torikaihtimesta.

  www.torikaihdin.fi

  t: pekka

  VastaaPoista
 3. Jos hintaero ei ole merkittävä, ottaisin kaihtimet ikkunatoimittajalta. Silloin asennus tapahtuisi jo tehtaalla. Jos sitten ikkunoiden/kaihdinten kanssa olis jotain ongelmaa, kaikki reklamointi tapahtuisi yhteen osoitteeseen. Meille tuli Tiivin (ihan p---kat) ikkunat kaihtimineen talopaketin mukana, reklamoinnit on puolestamme hoitanut talomyyjämme ja korjaukset on kyllä sujuneet ok. Btw, Kannustalolta kaikki tehtaan omaa tuotantoa oleva on ollut varsin hyvää, mutta alihankkijoiden tavara tosi huonoa (ovet, ikkunat, listat, sisäkattopaneelit...).

  VastaaPoista
 4. Kiitokset jälleen hvyistä kommenteista! Luulenpa, että päätöksemme on se, että otamme kaihtimet suoraan Domuksen kautta. Meneehän se vähän säätämiseksi, jos ne erikseen tilaa. Eikä niitä kaihtimia alustavan hintakartoituksen mukaan saa merkittävästi halvemmalla (jos lainkaan halvemmalla) muiden erikoisliikkeiden kautta. Kuten joku tässä kommentoikin, on lisäksi haasteellista, jos tulee ongelmia, reklamoida useampaan paikaan.

  VastaaPoista
 5. Tilasin kaihtimet Keravalta Simeros Oy.Hyvää tavaraa,edullinen hinta, Hyvää asennustyötä,hyvä takuu. Suosittelen
  T. Olli

  VastaaPoista
 6. Mitäpä veikkaatte kumpi asentaa kaihtimet paremmin, kaihdinalan ammattilainen vai ikkunatehtaan duunari?

  Päivänselvä juttu

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!