perjantai 29. lokakuuta 2010

Kohta on katto päällä!

Kuluneen viikon aikana on rakennettu kattoa. Puutavara tuli tontille jo edellisellä viikkolla ja keskiviikosta alkaen kaksi nuorta miestä Porvoosta kävivät nikkaroimassa sen paikoilleen.

Katto on peitetty pressulla sateen varalta. Tästä kuvasta näkee myös selvästi ajatuksemme ilmavasta ja valoisasta talosta. Rapun kohdalle tulevista pitkulaisista ikkunoista näkee läpi koko talon ja valoa virtaa kaikista suunnista olohuoneeseen ja ruokailutilaan. (Koloon oikealla alhaalla tulee ovet tekniseen tilaan.)
Kattotiilet lastattiin kuormaautoon tänään - ilmeisesti ne saapuvat tontille kuitenkin vasta maanantaina. Onneksi tarkka projektinhoitaja Jämerällä huomasi pienen epäkohdan tiilien värin suhteen. Joissakin papereissa luki musta ja toisissa tumman harmaa. Tarkistin, mikä väri on määritelty lupapiirustuksissa, ja se on tummanharmaa. Onneksi tuli tarkistettua, koska kuorma-autoon oltiin juuri lastaamassa mustaa tiiltä.

Toinenkin epäkohta on viikon aikana huomattu. Ison makuuhuoneen terassiovi ja ikkuna ovat vahingossa vaihtaneet paikkaa keskenään. Oikeasti vahingossa, vaikka kuulostaakin aika isolta vahingolta, kun kokonainen ikkuna ja yksi ovi ovat väärin...

Virhe ja väärinkäsitys johtui siitä, kun alkukesän aikana ikkunapintoja pienennettiin (kaikkia aiemmin lattiatasosta alkavat isot ikkunat muutettiin 300 mm lattiapinnasta alkaviksi) ja tuo yksi kohta unohtui päivittää rakennepiirustuksiin. Asia huomattiin käydessämme läpi ikkunatilausta Domuksen myyjän kanssa. Juuri sen viikon rakennesuunnittelija oli lomalla ja siksi asiasta sovittiin puhelimitse asennusurakoitsijan kanssa. Onneksi kyseessä olevan 300 mm "palkin" saa suhteellisen helposti naputettua pois ja uuden muurattua tilalle oikeaan paikkaan.

Ensi viikon loppupuolella tai viimeistään sitä seuraavan viikon alussa tiilet ovat katolla ja nosturi voidaan purkaa. Saatuamme nosturin pois tieltä voimme jatkaa maatöitä tontilla. Vedet, viemärit, sähköt ja datakaapelit asennetaan silloin. Myös maata tuodaan tontille, jotta saavutetaan maapinnan oikea korkeus.

Tämän jälkeen alkanee sisätyöt.

2 kommenttia:

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!