lauantai 18. syyskuuta 2010

Pesualtaita

Paremman tekemisen puutteessa suunnittelin myös märkätilojen yksityiskohtia. Asia on ollut mielessä jo keväästä alkaen ja olenkin blogissani kirjoittanut aiheesta ensimmäiset kerrat jo huhtikuussa ja toukokuussa. Väitän, että naiset alitajunnassaan pohtivat ja suunnittelevat asioita, ja siten "kypsyttelevät" ideoitaan. Ainakin minä teen niin, ja rakas aviomieheni ihmettelee aina, että mistä noi ideat tulee, milloin olen tuotakin ehtinyt miettiä. Hihh... :)

Pääkohdat ovat siis mielessäni ja osittain paperillakin valmiita. Hanat, kalusteet, suihkut ja poreallas sekä saunan toteutus ovat jo päätetty, mutta yksityskohdat kuten valaisimet, laattojen tarkat valinnat, peilit/peilikaapit, WC-istuimet ja pesualtaat ovat vielä auki.

Vaikkakin Habitare oli kokonaisuutena pettymys sain siitä kuitenkin jotain hyötyäkin irti. Meille tulee seinään asennettavat wc:t Geberitin seinäelementeillä. Pönttö on vielä hakusessa. Olin ajatellut Idon Seven D:tä, mutta Habitarella ollut Geberitin myyjä mollasin sen aika lailla. Hän kertoi Idolla olleen "suunnitteluvirheitä" kyseisessä mallissa, eli selkokielellä: huuhtelu ei toimi moitteettomasti pöntön muodon takia. Lisäksi olen kuullut useammalta muultakin, että kyseisen pönttömallin kannen "slow close" -mekaniikka hajoaa helposti - tämänkin Geberitin myyjä vahvisti. Eli nyt etsitään hyvän näköistä mutta ehdottomasti kohtuuhintaista pönttöä. Ideoita, ajatuksia ja ehdotuksia saa vapaasti esittää!

Pesualtaista ajattelin seuraavaa: Alakerran ns. vieras-wc:ssä voisi hyvin olla näyttävämpi kulhomainen pesuallas. Se on tarkoitettu lähinnä käsienpesua varten eli kauhean iso sen ei tarvitse olla. Yläkerrassa sen sijaan tarvitaan hieman matalampi ja laakeampi pesuallas, jotta kasvojenpesu onnistuu roiskumatta vettä kauheasti muualle kuin altaaseen. Yläkerran pesuallas on vielä hakusessa. Alunperin olin tähänkin ajatellut IDO Seven D:tä, mutta nyt, kun ajatus yhtenäisestä IDO Seven D -ilmeestä murenee wc-pönttöjen myötä, ei mallikaan enää innosta yhtä paljon...

Alakertan "vieras-wc:hen" ajattelimme seuraavia vaihoehtoja:
Molemmat pesualtaat  ovat Solitekin maahantuomia ja markkinoimia Royal Princess -pesualtaita. Vasemmalla Catania ja oikealla Cesar -malli.
Yksikertainen ja tyylikäs valkolinen kulho - miehenikin on nämä mallit jo "hyväksynyt". Altaan alle tulee tumma puukuvioinen pöytälevy, joka kestää vettä. Pöytälevyyn asennetaan Oras Cubistan korkea pesuallashana erillisellä bideehanalla. Voilá!

Tässä hana näyttää turhan korkealta, mutta onhan tuo meidän "pesuallaskulhokin" kuvan allasta selkeästi korkeampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!