maanantai 10. toukokuuta 2010

Hanoja ja altaita

Edelleen rakennuslupaa ootellessa ajattelin hyödyntää aikatyhjiön kertomalla hana- ja allassuunnitelmistamme. Suosimme suomalaista ja kohtuuhintaista, joten valitsemme Orasta ja Idoa.

Hanavalintamme kohdistuu Oraksen uudehkoon Cubista-malliin. Tässä esimerkki Oras Cubista -allashansta, joka tulisi alakeraan vessaan sekä yläkerran kylpyhuoneeseen.


Alakerran vessan allas on tosin vielä auki, ja mikäli siihen tulee korkea, vatimainen allas, vaihtoehtona löytyy myös Oras Cubista -pöytähana:


Vaikken ole vakuuttunut Oras Cubista -keittiöhanan korkesta ja pyöreästä muodosta, keittiöön se kuitenkin mitä ilmeisimmin tulisi:


Ylä- ja alakertaan tulee molempiin yksi wc-istuin, alakerrassa erilliseen wc-tilaan ja yläkerrassa kylpyhuoneen yhteyteen. Tässä valintamme kohdistuu seinään asennettavaan Ido Seven D -uutuussarjaan ja siinä malliin 76115, jossa on pehmeästi laskeutuva slow close -istuinkansi (katso kuva alla). Ulkonäöltään pelkistetty mutta kaunis wc-istuin antaa paremmat mahdollisuudet räväkkäidenkin kaakeleiden valintaan.


Kuten aiemmin tässä tekstissä kerroin, alakerran wc-tilan pesuallas on vielä auki. Sen sijasta yläkerran allas on valittu, ja tässäkin valintamme kohdistuu Idon Seven D -sarjaan. Vaitsemme Ido Seven D -tasoaltaan, joka on kooltaan 800 x 400 x 170 mm:


Ido Seven D -tasoaltaaseen Oraksen Cubista-hana sijoittuu näyttävästi oikeaan kulmaan. Keraaminen tasoallas on helppo pitää puhtaana ja saamme suhteellisen kapean (800 mm) tilan wc-istuimen ja suihkun välissä tehokkaaseen käyttöön.

(Pahoittelen Idon tylsiä ja huonoresoluutioisia kuvia.)

8 kommenttia:

 1. Ihan hyvä, jos on jo tuossa vaiheessa kaikki mietittynä. Meillä on n. 6 viikkoa suunniteltuun muuttopäivään, ja ei olla vielä ollenkaan mietitty hanoja tai WC-istuimia. Altaat sentään on jo valittu kun ne tulevat Iskun kalustepaketin mukana :)

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnolla jään seuraamaan projektianne :) meillä myös rakennustyöt alkamassa ja blogiakin olisi tarkoitusta pitää ;)

  VastaaPoista
 3. Cubistaa mekin katselimme eilen Puustellilla ja sellaiset varmaankin otetaan. Tosin ei ehkä Puustellilta...

  VastaaPoista
 4. Eikun, me (Harri ja allekirjoittanut) ottamme Grohen Eurosmart hanat (saa bidéllä tai ilman) ja Idon Wave-tasoaltaat. Nuo Grohet on vähän edukkaammat kuin Oraksen Cubista ja niissä on sama "pyöreänkantikas" yleisilme. Sopii tuon Wave-altaan samankaltaiseen muotokieleen. Idon pöntöt tulee myös, ihan perusmalli eli seisoo lattialla (vaikka tuossa seinään asennettavassa kieltämättä on puolensa...).

  Summaten voisi siis todeta, että säästämme hanoissa ja pöntöissä ja panostamme tasoaltaisiin:) Kotimaista kyllä mieluusti suosisin, mutta joskus tulee, jos ei muu niin rahapussin rajat vastaan. Mutta kotimaista suunnittelua oleva wc-pönttö on ihan ykkönen - meillä on kokemusta rakkaan naapurimaamme wc-pönttösuunnittelusta sekä mökillä että kahdessa edellisessä asunnossa ja täytyy todeta, että kyllä kotimainen huuhtelutekniikka pesee muut yritelmät 6-0.

  Lopuksi haluan todeta, että pidän "blogi-emäntämme" tyylitajusta. Johdonmukainen tyylikäs linja pitää myös sisutuksessa, huomaan.:)

  VastaaPoista
 5. Eihän tässä voi muuta kuin suunnitella, kun ei tositoimiin päästä rakennusluvan vielä uupuessa...

  Mekin [lue: minä Jonna] katseltiin Grohen Eurosmartia, mutta tuo Cubista on kuitenkin mielestämme paremman näköinen. Ja hintakin oli kyllä muistaakseni loppupeleissä aika samalla tasolla (jokunen eri tai max parin kympin ero). Eihän niitä hanoja kuitenkaan tule taloon kuin kolme kappaletta. Cubistaakin saa bidéellä tai ilman. Jostain minulle on myös semmoinen käsitys (olisiko jostakin hotellista tai ravintolan vessasta tai jostaikin), että Grohet tuntuvat muovisimmilta ja siten "halvemmilta" kuin esim. Orakset... Varmaan tämä "mutu" on vaikuttanut valinteemme. Hyvä perushana se kuitenkin varmasti on :)

  Myös Idon Wave-tasoallasta pohdittiin yläkertaan - eikä se ihan poissuljettu vieläkään ole. Wave tai Ido Seven D, jompi kumpi tulee.

  Ja lopuksi: Tervetuloa rakentajien blogifoorumiin, Helmikumpu!

  VastaaPoista
 6. Täytyy käydä tunnustelemassa nuo Grohet ennen tilausta - nyt siis ihan katalogikuvien perusteella tuli tehtyä valinta. Mutta jos ovat muovisen tuntuiset, ei kyllä oteta niitä. Kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 7. Meillä on Grohet, koska sisutusarkkitehtimme valitsi ne ;) Ja mä olen kyllä tykännyt niistä, erityisesti meidän rainforest-suihkusta joka on oikeasti iso toisin kuin samalla nimellä myytävät vaihtoehdot. JOs haluat Jonna, niin voit tulla katsomaan meidän kylppäriä/keittiötä?

  Tilasimme hanat ja jotain muutakin Virosta, netrauta.fi -sivustolta. Toimitus tuli ajallaan ja oli oikea & hinta oli selvästi parempi kuin suomalaisesta rautakaupasta.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Anna vinkeistä ja katselmustarjouksesta! Mehän itse asiassa nähdään teillä silloin kesäkuun alussa eli ihan pian. Katselen mielelläni silloin ympärilleni, myös hanoja :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!