keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Hullaantumista Värisilmässä: Laatat ja tapetit löytyivät

Kävin ystävän pyynnöstä tutustumassa Värisilmän valikoimaan ja hullaannuin aivan täysin.

Ensinnäkin on korjattava yleinen käsitys siitä, että Värisilmästä saisi vain maaleja. Se ei pidä lainkaan paikkansa. Värisilmästä saa kaikkea mitä ikinä tarvitset kaikkiin kodin pintoihin; tapetteja, laattoja, lattioita ja tietenkin myös maaleja. Värisilmän tuotevalikoima tuntuu olevan todella kattavalta, ja sieltä löytyy tuotteita joka hintakategoriassa. Myös henkilökunta on palveleva ja erittäin asiantunteva. Suosittelen lämpimästi!

Tutustumiskäynnin jälkeen tiedän jo aika tarkkaan minkälaista laattaa tulee ja mihin.

Kaikkiin märkätiloihin tulee seinän peruslaataksi 25x40 cm kokoinen kiiltävä valkoinen laatta. Sen saa Värisilmästä hintaan 17,10 €/m2. (Laittaisin kuvan siitä tähän blogiin, mutta kokovalkoinen laatta ei kyllä näkyisi valkoiselta tausalta, eikä se muutenkaan tietokoneen ruudulta näyttäisi miltään...)

Lattiiaan kaikkiin märkätiloihin tulee Dakar Nero 10x10 cm kokoinen tumma, luonnonkiveä muistuttava laatta. Sama laatta voisi toimia 30x30 cm kokoisena myös eteisessä sekä käytävässä, joka johtaa eteisestä saunatiloihin. Hmm, tätä pitää vielä pohtia hieman...

Dakar Nero -laatta on luonnonkiven näköinen ja laatan rosoinen pinta on mieleemme. Hinta 30,20 €/m2 10x10 cm kokoisena ja 25,20 €/m2 30x30 cm kokoisena.
Alakerran saunatilaan tulevan kahden suihkun taakse tulisi "pilarit" alla olevasta Stone Grey Marble -luonnonkivestä:

Stone Grey Marble -luonnokiveä myydään 30x30 cm kokoisen verkkoon kiinnitettynä. Hinta 94,80 €/m2.
Kuvassa näkyvä pinta koostuu yhteensä neljästä 30x30 cm verkkopalasta. Näyttävien pilareiden aikaansaamiseksi riittää 30 cm leveät seinämät. Siitä vielä tasataan päädyt, joten leveydeksi jäänee noin 25 cm, mikä on aivan riittävä.

Samaa luonnonkiveä käytettäisi myös pesutilan seinässä borderina noin 160 cm korkeudella. Borderia varten verkosta leikataan irti aina kolme riviä kerrallaan, ja borderi kiertää kaikki pesutilan seinät. Tumman harmaa, matta luonnonkiviborderi rikkoo kivasti vitivalkoisen, kiiltävän laattaseinän.

Toki tuo luonnonkivi on kyllä aika hintava, mutta korostuskeinona ja harkitusti käytettynä varmasti hintansa arvoinen.

Toisin sanoen sanuatila on kaakeleiden osalta nyt valmiiksi suunniteltu. Pieniä yksityiskohtia hiotaan vielä vieras-wc:n osalta. Yläkerran kylpyhuone on sen sijaan vielä täysin auki.

Huomenna olen osallistumassa Divaani-lehden ja Laattapisteen tilaisuuteen Espoon Suomenojalla. Toivottavasti saan sieltä hyviä vinkkejä etenkin yläkerran kylpyhuoneen ratkaisuihin.

Värisilmästä löysin vielä tämän makuuhuoneen takaseinälle sopivan, näyttävän tapetin:

Björn Nilssonin johdolla BoråsTapeterille suunnittelema Modern Scandinavia 2nd -malliston tapetti on luonnossa viininpunainen ja taittaa hiemen lilaan. Hinta 26,70 €/rulla.
Värisilmän tilausvalikoimasta löytyy muuten myös aivan ihania Cole & Son -merkkisiä tapetteja. Nyt täytyy vaan miettiä, mihin niitä laittaisin - ja toki myös katsottava, mahtuvatko ne budjettiimme.

Semmoinen tieto vielä asiasta kiinnostuneille, että Värisilmällä avasi keväällä nettikaupan. Sieltä tilaamalla saat tuotteet kotiovellesi kannettuna. Aika näppärää!

5 kommenttia:

 1. Kivan näköisiä valintoja olet tehnyt :) Aivan ihana erityisesti tuo tapetti.

  VastaaPoista
 2. Juu, kivan näköisiä valintoja. Nuo voisi vaikka sopia meillekin, vai mitä Kristiina?

  VastaaPoista
 3. Hienoja! Mekin ollaan ajateltu vähän samanlaista laattaratkaisua kylppäriin- seiniin isoa valkoista laattaa, mut mattana ja lattiaan (ainakin keittiöön ja tuulikaappiin) tuollaista isoa harmaata laattaa. Lopulliset valinnat menee varmaan ens vuoden puolelle, mutta kiva jo vähä silmäillä eri vaihtoehtoja!

  VastaaPoista
 4. Hyvä että saitte hyvää palvelua Värisilmässä. Et tainnut käydä Kirkkonummen Värisilmässä :). Niin kamalaa kohtelua ei meinaan saa kyllä missään....vieläkin värisyttää. Toisessa värisilmässä minäkin sain muuten hyvää palvelua, nyt vasta muistan...otettiin muutamat laatat sieltä.

  VastaaPoista
 5. Erityisesti laattavalinnat vaikuttavat minusta oikein tyylikkäiltä ja aikaa kestäviltä!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!