maanantai 13. syyskuuta 2010

Pauketta ja jumputusta tontilla

Maanantai aamu alkoi mukavasti. Saavuin tontille klo 8 jälkeen, jolloin maaurakoitsija vielä oli tontilla. Katsottiin paalutuspeti ja pohdittiin, miten ratkaista vesilammikko murskepedin alla. Joku pumppuratkaisu kai tuohon on keksittävä, kun veden pinta on reilusti yli metrin alempana kuin oja, johon vesi pitäisi saada.

Maaurakoitsija lähti ja pian tontille ilmaantui paalupisteiden mittaaja. Hänen käynnistellessään mittaustöitä tontille ajoi kuorma-auton, jonka lavalla oli paalutuskone ja teräspaalut. Tunnin kuluttua alkoikin jo jumputus ja jyskytys, kun paaluja lyötiin maahan. Oli oikein vaikeaa keskittyä työntekoon naapuritalossa appivanhempien luona.

Paaluttajat työssä. Tässä menevät ensimmäiset paalut maahan.
Paaluttajana toimi Suomen Runkopalvelu, joka tuntui okein ammattimaiselta ja osaavalta pienehköltä firmalta. Työporukka tuli ajoissa tontille ja he saivat homman tehtyä sovitussa aikataulussa eli yhdessä päivässä. Jopa paalutuksen siirto lyhyellä varoitusajalla pari viikkoa eteenpäin onnistui ongelmitta, eivätkä he edes mukisseet asiasta. (Olin ihan varma, että tulee sanomista, kun ilmoitimme kahden viikon lykkäyksestä maanantaille suunniteltua paalutusta edeltävänä perjantaina...)

Järjestelmäkamera on jossakin kadoksissa - pahoittelen kännykkäkameralla otetun kuvan huonoa laatua...

2 kommenttia:

  1. Aika erikoista, kun vihdoin tontilla alkaa edes tapahtua jotain, niin rouva valittaa melusta. Äänetöntä rakentamista ei ole vielä keksitty.

    VastaaPoista
  2. En lainkaan valita melua - päin vastoin, se on kuin musiikkia korville. Mutta musiikkikin voi häiritä työntekoa :)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!