torstai 30. syyskuuta 2010

Ensimmäiset harkot muurattu

Oli ihan pakko käydä tontilla töiden jälkeen katsomassa päivän saldo. On tämä rakentaminen niin jännää. Ja vihdoinkin mekin olemme päässeet näin pitkälle asioissa, että jotain konkreettista talon suhteen tapahtuu!

Tontilla ensimmäiset harkot oli jo muurattu. Ihan kokonaista ensimmäistä kierrosta ei oltu ehditty tehdä, mutta ainakin ensimmäinen puolikas oli "harkoitettu".

Jippii! Ensimmäiset harkot ovat muurattu!
Päivän aikana oli myös kasattu nosturia. Nosturia oli yritetty käynnistää appivanhempien talosta otetulla sähköllä, mutta 40 vuotta vanhat alkuperäiset pääsulakkeet olivat poksahtaneet. Onneksi appivanhemmat ovat kotona eivätkä mökillä 400 km päässä, eli saadaan pääsulakkeet vaihdettua uusiin vielä tänään.

Nosturin asentaminen jäi torstaina puolitiehen..
Huomenna siis uusi yritys nosturin suhteen.

Huomenna tontille saapuu myös Jämerän harkkoja, joista itse talo rakennetaan. Ilmeisesti sokkeli saadaan enemmän tai vähemmän valmiiksi muurattua tämän viikona aikana, ja ensi viikolla aloitetaan seininen muuraaminen.

Luulen, että käyn tontilla seuraavan kerran jo lauantaina päivällä. Sen verraan jännittävää ja mielenkiintoista tämä rakentaminen on!

7 kommenttia:

 1. Hyvä hyvä! Siitä se lähtee! :)

  VastaaPoista
 2. Voi vitsit mikä nosturi, olen niiiiin kateellinen (mitä isompi kone, sitä parempi ;-))
  ja olen muutenkin kateellinen, eka harkkokerros!

  No, kyllä tässä alkaa oman projektinosaltakin tuntua siltä, että päästään jossain vaiheessa liikkeelle. Jos ihan oikeasti ensi viikon hommat toteutuvat kuten pitää, niin mun pitäisi jo olla tilailemassa styrokseja ja harkkoja ja muotteja ja ja ja...

  Miten noi Formexin anturamuotit, pitivätkö hyvin muotonsa? Vaativatko ne paljon ulkopuolista tukemista valun aikana?

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä hieno vaihe kun viimein alkaa kunnolla tapahtumaan. Jännä seurata miten talo nousee ja muotoutuu.

  VastaaPoista
 4. Sahrami: Ihan hyvin ovat Formexin muotit pitäneet. Urakoitsija ei ollut tukenut muotteja millään muulla kuin raudoilla.

  VastaaPoista
 5. Kai sitä nyt raksalla kuuluu päivittäin käydä. (Itse olin raksalla keskimäärin 40h/viikko ja normi töissä 37,5h/viikko) ;)

  VastaaPoista
 6. Petteri: Niinpä. Mutta joka päivä ei vaan ehdi. Mulla työviikot ovat tyypillisesti 50-70 h/vko + iltamenot. Talvea kohti illat senkun vain pimenevät eikä siellä yksin tontilla pilkkopimeässä ole kiva olla.

  Lisäksi emme mieheni kanssa vaan yksinkertaisesti ole rakennusalan ammattilaisia, eli itse tekeminen jätetään mieluusti ammattilaisille.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!