lauantai 2. lokakuuta 2010

Sininen taivas ja kolmas harkkokerros tehty

Aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Ilma on kuiva ja lämpöä on lokakuiseksi lauantaiksi sopivat +10 astetta. Auringossa touhutessa on siis ihan lämmin. Hieno päivä raksailla.

Reippailin polkupyörällä 10 kilometrin matkan tontille. Siellä sokkelin harkkoja muurattin lauantainakin kahden miehen voimin. Virolaiset raksamiehet kertoivat ylpeästi, että työtä tehdään aina kun on valoisaa ja talo on pystyssä kolmessa viikossa. Sen jälkeen puuttuu enää kattotiilet.

Nyt on kokonaiset kolme harkkokerrosta tehty.

Perjantaina tontille saapui myös Jämerän tavaraa. Sitä tarvittanee jo maanantaina, mikäli raksamiehet aikovat pitää aikataulustaan kiinni.

Mutta antakoot kuvien puhua puolestaan. Itse en voi muuta kuin myhäillä tyytyväisenä...

Kaksi miestä raksalla lauantainakin. Tästähän näkee jo talo mittasuhteet!
Taustalla vasemmalla näkyy Jämerän perjantaina toimittamat harkot ja palkit. Niitä tarvitaan jo maanantaina.
Tuossa näkyy sokkeliin tulevat tuuletusaukot.

Huomenna raksalle uudestaan!

9 kommenttia:

 1. Mahtavaa! Kyllä se talo siitä nousee!

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää!!
  Tuosta huomaa että virolaisilla on monesti huomattavasti kovempi tahti ja myös ammattiylpeys. Mutta sen verran pitää sanoa että 38 tuhatta euroa kuukauden työstä kahdelta miehelta on aika kova, on firmoilla katteet kohdallaan... Meillä alkaa rakennusprojekti ja harkkona luultavasti Lammi mutta juuri näiden pystytyshintojen takia osa työstä tehdään kyllä itse (tai sitten tuntipalkalla miehet).

  VastaaPoista
 3. Sehän lähti menemään vauhdilla! Hyvä homma!

  VastaaPoista
 4. Kylläpä tulee vauhdilla, huh huh! Kiva on käydä raksalla katsomassa edistystä päivittäin:).

  VastaaPoista
 5. Eikös olekkin mahtava tunne, kun oikeasti ja näkyvästi alkaa tapahtumaan :) Onnea! Ja toivottavasti naapurisotkutkin selviää pian. Todella kurjan tilanteen ovat kyllä tulevat naapurinne saaneet aikaan. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 6. Kyllähän kivitalo olisi se unelmien täyttymys :) Tämä työnalla oleva tosin tuntuu pian omalta lapselta, joten voi olla, että meillä jää "kiviunelma" saamatta. Hienoa, että teillä on työmiehillä asenne kohdallaan :)

  VastaaPoista
 7. Kommenttini näköjään katosi, mutta uusi yritys :) Hyvin näköjään teillä etenee, ja hienoa, että työmiehillä asenne kohdallaan. Kivitalo on meillekin se unelma, mutta voipi olla että jää saamatta, kun tästä itse tehdystä tuntuu tulevan "oma lapsi" ;)

  VastaaPoista
 8. NO täällähän on tapahtunut ja onneksi ne vastoinkäymiset ovat helpottuneet! Tsemppiä projektiinne-vielä se koti nousee korkealle ;)

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kaikille onnitteluista, kommenteista ja tsemppitoivotuksista. Voitte kuvitella, että olemme ihan täpinöissä nyt kun vihdoin tapahtuu :)

  Anonyymi: Kyllähän 38 000 on paljon rahaa, olet siinä oikeassa. Mutta jos omaa osaamista ei ole, on parempi maksaa siitä, että ammattilainen tekee hommat. Basso-talon kumppanin tarjous samaisesta työstä oli lähes 60 000 euroa. Aika iso hintaero...

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!