sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Sisustusunelmointia

Ystäväpariskunnan häitä vietettiin lauantaina, ja tänään on levätty ja kerätty voimia huomista talonrakentamisen edistämispäivää varten. Hellesäällä parvekkeella on mukavempi istua näin iltaisin, kun asunnossa on vielä kuuma.

Liityin ennen loman alkua WSOY:n Tyyli ja Koti -kirjakerhoon, josta tilasin heti alkuun kaksi teosta:
Kaupan päälle sain lisäksi kirjan Vintagekodit (Judith Wilson).


Näitä kirjoja onkin ollut kiva selata päivän aikana. Ideoita ainakin saa ja osa vinkeistä ovat myös suoraan toteutuskelpoisia.


En ole koskaan ollut kirjakerhon jäsen ennen, mutta ainakin tällä hetkellä on ihan hyvä fiilis. Saapa nähdä miten menee tai kyllästynkö siihen alta aikayksikön.

Lomaa on vielä viikko jäljellä. Mikäli saamme kaikki tarpeelliset asiat hoidettua maanantaina, suuntaamme tiistaina takaisin mökille loppulomaa viettämään.

6 kommenttia:

 1. Kannattais varmaan ensin perustukset ja talo tehdä, ennenkuin alkaa miettiä sisustuskirjoejn avulla sisustuksen yksityiskohtia. Mihin laittaisin punaisen maljakon?

  VastaaPoista
 2. Anonyymille haluasin kommentoida, että sisustuksen miettiminen vie yllättävän paljon aikaa. Ei ehkä ihan vielä yksityiskohtia kannata ihan loppuun asti viilata, mutta jonkinlainen haju varmasti on hyvä jo etukäteen olla.

  VastaaPoista
 3. Kiitokset komppauksesta Janet. Juuri näin: suuret kuviot vaikka jo tässä vaiheessa, ja yksityiskohdat sitten myöhemmin.

  Ja pitäähän sitä saada unelmoidakin. Ilman unelmia - liittyi ne sitten rakennusprojektiin tai johonkin ihan muuhun - en minä ainakaan jaksais olla ja edistää asioita.

  VastaaPoista
 4. Joo, totta kai pitää olla unelmia. Eilen miehen kanssa juteltiin tästä ja oltiin ihan samaa mieltä, että totta kai pitää suunnitella ja haaveilla. Kyllä sitä väkisinkin tulee mietittyä, että minkälaisia esineitä haluaa laitella esille ja kaupoissakin kiertelee aivan eri tavalla; kävisikö tuo meille vai tuo.... :) Eilen kuulin järkyttävän uutisen - meille tulee kuulemma jonnekin hirvensarvet. Kova pohdinta alkoi heti, että mihin ihmeeseen ne oikein asetetaan. :D

  Onneksi me ollaan nyt suunnilleen saatu selville tuleva värimaailma. Nyt voidaan keskittyä ihan täysin rakentamiseen ja sitten kun tulee esim. maalaamisen aika, niin voi vaan saapastella kauppaan ja sanoa että mikä väri. Ei tarvitse silloin enää ruveta arpomaan, että mikähän se nyt meille kävis. :)

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Jaakko M kertoi, että teillä on tällainen projekti meneillään ja että sitä on olemassa blogikin. Aika nopeasti googlella se sitten löytyikin vaikken tiennyt kuin miehesi nimen ja tontin osoitteen.

  Kahlasin melkein koko blogin kerralla läpi suurta sympatiaa tuntien koska meilläkin on tällä hetkellä sama touhu meneillään ja mekin rakennetaan neljän metrin päähän appivanhemmista. Ja aika lahelle, Martinlaaksoon.

  Saman tyyppiset byrokratian kanssa pelleilyt ja yllättävät takaiskut on jo koettu ja varmasti paljon vielä edessä. Viimeisin pikkukiva oli kun perustuksista löytyi pari väärään paikkaan valettua seinää mutta siitäkin selvittiin kiroilulla ja timanttilaikalla.

  Onnea projektille!
  T: Sami V, alias Waba

  VastaaPoista
 6. Hyvä, että löysit. Olen itsekin huomannut, että Googlen hakukone aika hyvin löytää tänne. Lukijoitakin on sivustolla aika paljonkin vaikkei itse taloa vielä ole aloitettu rakentamaan vielä.

  Blogia aloitin kirjottamaan monesta syystä, mutta yllättävin etu on ollut vertaistuki, inspiraation lähde sekä hyödylliset vinkit ja linkit. Toivottavasti itsekin löydät blogini laitaan kerättyjen rakennusblogilinkkien joukosta inspiraatiota projektiinne :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!