perjantai 16. heinäkuuta 2010

Tehopäivä

Sain kuvat mökin nettiyhteyksillä ladattua vasta nyt, enkä siksi ole päässyt julkaisemaan raporttia maanantain tekemisistä aiemmin.

Maanantai oli antoisa ja tehokas rakentamisen edistämispäivä. Haettiin aamulla 1 547 euron suuruinen pankkivekseli pankista vakuusmaksua varten. Tämän jälkeen käytiin tontilla tapaamassa Vantaan kaupungin edustajaa Viikatetien katukatselmustan varten. Tarkistettiin samalla tontille ilmestyneet talon sijaintipaalut sekä korkeusmerkinnät. Tontin korkeudeksi on suunniteltu 22.0 ja ilmeisesti Vantaan kaupungilla ollaan hyvin tarkkoja siitä, ettei heittoa muutamaa senttiä enempää saa olla.


Korkeus oli merkattu punaisella lätkällä puuhun. Naula on läpyskän
ilmoittaman korkeuden tarkka mitta, sama pätee myös sijaintipaaluun.

Ripustimme myös köyden vanhan ajoliuskan päähän, ettei työmaaliikennettä vahingossa yritetä käyttää sitä kautta. Köyteen käsinkirjoitettu lappu, josta ohjataan liikennettä oikeaan suuntaan.

Seuraavaksi huristelimme Länsi-Vantaalta Itä-Vantaalle, jossa luovutimme pankkivekselin Rakennusvalvontaan. Kadun toisella puolella olevassa Rakennusvirastossa kävimme myös kaivuulupia pyytämässä sähkö- ja telelinjoja varten. Myöhemmin toki selvisi, että Vantaan Energian ja Elisan samainen alihankkija Eltel Networks hakee luvat itse, joten saimme peruuttaa hakemamme luvat pari päivää myöhemmin.

Pikalounaan jälkeen suuntasimme takaisin länteen Kauniaisiin, jossa maaurakoitsijalla oli toinen työ meneillään. Tapasimme siellä ja suunnittelimme, mistä voisimme aloittaa maaurakan vakuusmaksun turvin. Sovimme, että valmistamme ensin talon alla olevan paikan, jotta saadaan paalutus tehtyä viikolla 32. Viikolla 34 Jämerän asennusporukka tulee paikalle.

Lopuksi suhasimme keskustaan työpaikalleni, jossa kopioitiin ja skannattiin maaurakkaa varten tarvittavia asiakirjoja, ja pistettiin tuore nippu papereita postiin urakoitsijalle. Päästyämme kotiin kello oli jo viisi, eli koko pitkä työpäivä tuli tehtyä.

Pudien kaato on ilmeisesti tällä viikolla jo aloitettu - näemme tuloksen ensi viikon alussa, kun palaamme etelään loman loppuessa sunnuntaina.

Myös sähkölaitokselta tuli ilmoitus, että he ovat käyneet paikan päällä tarkistamassa alueen, ja he tulevat suorittamaan puutöitä voimalinjan suoja-alueella lähiaikoina. Ilmeisesti pihaltamme kaadetaan silloin myös todella korkea mänty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!